Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mitt i prick med Modric och Fabregas

Luka Modric till Inter? Fantastiskt i teorin. Cesc Fabregas till Milan? Skulle vara en liten drömvärvning för de rödsvarta. Härliga florerande rykten. Men är de i praktiken möjliga? Nej, troligen inte.

Jag har svårt att se att Modric skulle vilja lämna Real Madrid för Inter. Han har precis anlänt till “Los Merengues” och vill säkert ta lite revansch efter en inte helt lyckad säsong. Det finns ingen större logik i att han skulle vilja lämna Real och Champions League för att gå till Inter som kanske inte ens kvalificerar sig för Europa League.

Självklart kommer den spanska klubbens val av ny tränare ha viss betydelse för om Modric är umbärlig eller inte men jag tror de flesta tränare uppskattar en sådan spelartyp som Modric. Att locka med Kovacic för att komma åt Modric känns inte som tillräckligt bete.

Cesc Fabregas är kanske lite lättare att värva. Den före detta Arsenal-liraren har haft en rätt tuff säsong och var en av de spelare som publiken gick åt hårdast efter storförlusten mot Bayern Munchen. Fabregas återvändande till Barcelona har nog inte blivit vad han hoppats.

Men om Barcelona vill inkassera lite pengar för att sponsra nyförvärv kan Fabregas vara en av de spelare som är tillgänglig för försäljning. Men det skulle också betyda att Barcelona vill ha pengar. Pengar som troligen inte Milan är villiga att betala. Jag är inte så säker på att den katalanska klubben går med på den vanliga italienska visan med lån med köprätt (inte obligatorisk förstås).

Men även om dessa två värvningar inte går i lås så skvallrar det om god självinsikt. Både Inter och Milan har förstått vad som fattas dem. Båda behöver förstärka sina mittfält med spelskickliga och kvicktänkta spelare. Internationellt etablerade spelare. Så även om det inte blir just Modric och Fabregas så har Inter och Milan träffat mitt i prick när det gäller spelartyper.

Det är alltid en bra början.

Publicerad 2013-05-04 kl 09:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons