Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sommarmercato - Juventus

Juventus är redan klara mästare vilket inte var någon överraskning. De var det bästa laget och höll för trycket. Kvartsfinalen i Champions League var också ett klart godkänt resultat men matcherna mot Bayern Munchen visade också att det fattas en del för att kunna nå hela vägen. Tränare Conte stannar gärna men kräver också förstärkningar. Något han lär få. Juves arbete med att skapa ett starkare lag har redan börjat. Inom parentes antal ca miljoner euro.

Spelare att sälja:
Stephan Lichtsteiner (13), Paolo De Ceglie (5), Alessandro Matri (7), Fabio Quagliarella (7), Ciro Immobile (5), mindre försäljningar (5). Ca 42 miljoner euro.

ANNONS

Lichtsteiner har alltid gjort ett bra jobb men en spelare som man kan få bra betalt för (PSG) utan att sakna alltför mycket. Matri och Quagliarella får helt enkelt inte plats då Juve har och tänker värva ännu fler anfallare i sommar. De spelarna kan alltså säljas eller användas som avbetalning i andra affärer.

Paolo De Ceglie säljs troligen och även Ciro Immobile lär försvinna då man redan har Manolo Gabbiadini och Richmond Boakye som knackar på dörren till truppen. Bendtner köps förstås inte loss och Anelka är redan historia.

Budget: ca 80 miljoner euro.
Juventus fick ungefär 40 miljoner plus för deltagandet i Champions League och jag kan tänka mig att det är en ungefärlig siffra för vad Juventus kan tänkas “skjuta till” i budgeten. Så de 40 plus ca 40 på spelarförsäljning ger en ungefärlig budget på 80 miljoner euro.

ANNONS

Spelare att värva:

Försvarare: Davide Astori (8)
Här behövs det inte värvas mycket egentligen. Men vi ska i ha åtanke att både Barzagli och Bonucci varit i stort sett skadefria hela säsongen medan Chiellini bara missat ett tio-tal matcher.

Det är inte alls säkert att man har samma flyt nästa säsong och då kan det vara bra med ett starkt fjärde namn som t ex Davide Astori. Cagliari-försvararen har varit bra länge nu och känns redo för att ta nästa steg i karriären. Givetvis kan man få ner priset genom att inkludera halva delägarskapet på någon spelare.

Yttrar: Senad Lulic (7), Lukasz Piszek (12)
Stephan Lichtsteiner har alltid gjort ett gediget jobb men om man någon gång ska sälja honom är tiden nu. Han har ett bra värde och kan säkert säljas för runt 12-15 miljoner euro om rätt köpare nappar. En bra ersättare för honom vore Borussia Dortmunds Lukasz Piszek.

ANNONS

Sedan skulle en idé kunna vara att köpa Senad Lulic från Lazio. På det sättet skulle man i Lulic och Asamoah ha två spelare av hög kaliber som kan ta hand om både vänsterkanten och spela på innermittfältet om det skulle behövas i Lulic och Asamoah. Här skulle man kunna inkludera Paolo De Ceglie i affären och därmed få ner priset.

Mittfältare: Andrea Poli (6), Kwadmo Asamoah (9)
Den position där det behövs värvas minst. Visserligen börjar Andrea Pirlo bli till åren och drömvärvningen för att ersätta honom på sikt är förstås Marco Verratti. PSG verkar dock inte inställda på att släppa honom och om Ancelotti går till Real Madrid kan han ta med sig Verratti.

Däremot kan Juventus avsluta den redan påbörjade värvningen av Andrea Poli. Sampdoria-mittfältaren är inte någon regista likt Pirlo men är duktig och har fortfarande stor utvecklingspotential.

ANNONS

När det gäller Asamoah och Isla kan det tänkas att Juventus och Udinese möts på halva vägen. Båda spelarna är delägda och det är inte otänkbar tanke är att Juventus köper loss andra halvan av Asamoah och att de kommer överens om att Isla stannar kvar i Juve men i fortsatt delägo.

Eftersom Islas värde sjunkit lär inte Juve betala ytterligare 9 miljoner euro och Udinese vet att de inte kan kräva det. Båda tjänar på att han stannar, inte minst om han hittar gammal god form.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic (14), Gonzalo Higuain (22)
Jag har begränsat Juventus måltavlor till fem spelare och tänker mig att de ska köpa två av dessa: Zlatan Ibrahimovic, Gonzalo Higuain, Alexis Sanchez, Luis Suarez och Stevan Jovetic.

Min känsla är att Real Madrid kan komma att satsa hårt på att värva Suarez vilket gör Higuain ännu mer tillgänglig än vad han redan är. När det gäller Zlatan handlar det mesta om hans egen vilja. Sanchez och Jovetic kan säkert värvas men lär inte bli billiga. Sedan får vi inte glömma att Llorente redan är värvad.

ANNONS

Truppen:
Målvakter: Buffon, Storari
Försvarare: Barzagli, Bonucci, Chiellini; Marrone, Astori
Yttrar: Caceres, Asamoah, Isla, Peluso, Pepe, Pisczek, Lulic
Mittfältare: Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio, Poli, Giaccherini
Anfallare: Vucinic, Giovinco, Ibrahimovic, Higuain, Llorente, Boayke

Publicerad 2013-05-08 kl 07:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto