Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Italiens smartaste klubb drar längsta strået igen

Festen är över. Ja, Serie A-festen är åtminstone nästan över. Striden om den sista Europa Cup-platsen riskerar att bli det enda som är att spela om efter helgens matcher.

För igår cementerades en hel del saker:

*Napoli säkrade andraplatsen och direkt-kvalificering till Champions League.
*Milan gjorde inga misstag mot Pescara och säkrar tredjeplatsen vid vinst mot Roma på söndag.
*Fiorentina har mer eller mindre redan säkrat (en poäng till och de är klara) en Europa Cup-plats (starkt!).
*Palermo förlorade samtidigt som Torino och Genoa väntat kryssade vilket innebär att uppförsbacken är stor för Sicilien-laget. Poägtapp i helgen och resan mot Serie B kan börja.

Inte mycket kvar att spela om. Jo, ett sista hopp. Sjätteplatsen! Sista biljetten till Europa.

Roma inledde på tisdagen med att oväntat tappa greppet om Europa-platsen när de förlorade mot Chievo. Det var nästan kusligt hur lik den förlusten var deras egen seger över Fiorentina i omgången innan. Dominans och målchanser slutade med ett baklängesmål i sista minuten. Vad är det man brukar säga? What goes around comes around.

Så Romas förlust öppnade upp chansen för tre lag: Udinese, Lazio och Inter. Två av dem möttes igår på San Siro. Inter vs Lazio blev en märklig match. Jag kan verkligen inte säga att det var en bra match. Smått underhållande ja, men välspelat, nej.

Mitt i en ganska fin Inter-period där Mateo Kovacic (med rätt spelare runt omkring sig kommer han bli fantastisk) dominerade planen likt en ung härskare så missade Handanovic i sitt agerande och bollen studsade på ryggar (vems vet jag inte riktigt) och rullade långsamt in i mål.

Apropå kroppsdelar som man oftast inte använder i fotboll så såg Ricky Alvarez kvitteringsmål ut att vara gjort med nacken. Men matchens något underliga färd tog inte slut där, Ranocchia hakade något klantigt upp Floccari och Hernanes kunde göra 1-2 på straff precis innan vilan.

Inter borde ha vunnit matchen men förlorade. Ricky lyckades förutom med sitt snygga men märkliga mål även missa öppet mål och halk-missa en straff. Medan Inter hade klart flest chanser och försökte utan att lyckas så var det som om inhopparen Onazi (ytterligare en spelare som kommer bli fantastisk) ville visa hur det går till. Smack och ett kanonskott till 1-3.

Nu är Inter helt borta från Europa-platserna. Man vill nog bara att den här säsongen ska få ett slut och ta semester. För Lazio däremot lever nu hoppet om Europa. Sida vid sida med Roma kämpar de.

Båda har dock en italiensk Cup-final att ta sig ut i Europa på. Kanske kommer den också behövas eftersom Udineses seger igår mot Palermo betyder att det är Friulis stolthet som har grepp om platsen.

Det känns lite som att de andra spelar och spelar och sedan i slutändan står ändå Udinese där med Europa-biljetten i handen.

Men det är väl priset för att man är Italiens smartaste och mest välskötta klubb.

Publicerad 2013-05-09 kl 11:07
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons