Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sommarmercato - Inter

(okej jag vet det blev alldeles för långt men Inters situation är knepigare än de flestas. Att det blev 250 000 tecken för mycket skyller jag på Marco Branca.)

Det kommer inte bli lätt för Inter att hitta utvägar ur den soppa som sportdirektör Marco Branca har kokat ihop tillsammans med president Moratti och tränare Stramaccioni. Man skulle behöva förstärka med minst fyra, fem starka namn men i och med missat C.L-spel finns det inte pengar för det.

Det kommer krävas list, användning av egna resurser för att få ner priser och inga misstag om Inter ska kunna skapa ett topp-tre lag nästa säsong.

The Bardi solution?
Det finns egentligen bara en genväg till att få in stora pengar och det är att sälja Samir Handanovic. Om nu Barcelona är villiga att betala ca 30 miljoner (snarare 20 skulle jag tro) för den slovenske super-keepern är det ett bud man åtminstone borde ta en funderare kring.

För de pengarna kan man värva tre bra spelare eller försöka få Alexis Sanchez inkluderad i affären. Det som gör en sådan affär lättare att tänka sig är faktumet att Inter har en av Italiens mest talangfulla målvakter i sin ägo, nämligen Francesco Bardi.

Bardi har imponerat å det väldiga i Serie B två säsonger i rad nu och känns redo för den högsta serien. Så varför inte chansa som man gjort så många gånger tidgare (b la Stramaccioni, Zarate, Kovacic, Rocchi måste ju ses som chansningar av olika slag) ? Jag tror inte att Bardi skulle göra bort sig alls men jag tror inte heller Inter har modet att ge honom förtroendet redan nu.

Jag förutsätter att Inter behåller Handanovic och försöker värva “mindre” på hemmaplan istället.  Men några spelare måste man försöka att sälja.

Spelare att sälja: Jonathan (2), Antonio Cassano (7), Ricky Alvarez (6), Yuto Nagatomo (5), Esteban Cambiasso (4), övriga försäljningar (2). Ca 26 miljoner euro.

Spelare att inkludera i spelarköp: Silvestre, Schelotto, Mudingayi, Mbaye, Longo, Benassi, Bardi.

De spelare man skulle kunna få en hyfsad slant för är nog Cassano och Alvarez. När det gäller Cassano så har han stundtals varit genialisk under säsongen men det gamla bråket med Stramaccioni och hans fysiska begränsningar gör att han mycket väl kan komma att offras.

Med Cassano blir det också en visst typ av spel och det är möjligt att Stramaccioni (eller vem det nu blir som tränar Inter nästa säsong) vill ha mer “flexibla” och snabba spelare i offensiven. Man skulle kunna försöka sälja honom till t ex Monaco som har pengar att strö runt omkring sig.

Alvarez har kanske inte världens starkaste marknad men nog borde man kunna få ut en 5-6 miljoner euro för honom. Nagatomo till Premier League och Cambiasso till t ex Galatasaray skulle kunna ge en slant. Jonathan ska de vara glada om de kan hitta någon köpare överhuvudtaget till.

Budget: Ca 36-40 miljoner euro.
Med ca 26 miljoner euro på försäljningar skjuter jag till ca 10 miljoner euro från Moratti. Mer än så tror jag inte det blir. Om ens det.

Spelare att köpa: Matias Silvestre (6), Boukary Dramé (3), Francesco Lodi & Alejandro Gomez (4), Mauro Icardi (5), Ezequiel Cirigliano (5), Facundo Roncaglia (4), Alessio Cerci (8) .

Trixa med delägarskapen på “The Italian way”
Okej, okej, lugn, jag ska förklara de låga priserna för Lodi, Gomez och Icardi. Eftersom detta är Italien och Inter inte har speciellt mycket pengar gäller det att deala med delägarskap och använda sina goda kontakter.

Inter köper halva delägarskapen för Lodi & Gomez för 4 miljoner euro men måste då också ge bort halva delägarskapen av Ezequiel Schelotto och Samuel Longo. Jag är klart osäker på om Catania vill ha Schelotto men tänker att de är väldigt frestade att få Longo och kan därför tänkas också ta emot Schelotto. Han är ju trots allt argentinsk-ättad.

När det gäller Gomez är jag egentligen en motståndare till det köpet då jag inte tror att han är tillräckligt bra för ett topplag. Det är inte ovanligt med spelare som gör succé i Catania för att sedan fallera i en större klubb som te x Jorge Martinez…..aaahhh Giuseppe Marotta har 100 miljoner skäl att tända eld på sig själv….. Gomez har förvisso levererat två säsonger i rad men gör inte mycket mål och är enligt mig inte anpassad till att spela i lag som ännu inte fungerar som en tickande klocka.

Men jag är övertygad om att Inter kommer värva honom (han har bland annat setts leta lägenhet i Milano) så jag tyckte det var lika bra att vara så realistisk som möjligt och ta med honom. Får jag igenom mina värvningar nedan kan han ändå fungera som bra back-up (den rollen kan fungera, men snälla, inte som startman!)

Francesco Lodi däremot borde kunna göra nytta som playmaker och frisparkspecialist. Han är värd en chans i ett större lag. Dessutom kan han då frigöra Mateo Kovacic till en “mezzala-roll” (alltså bredvid registan typ som Luka Modric) där jag tror han fungerar bäst.

Största fjädern i hatten
Mauro Icardi blir nog Inters största fjäder i hatten denna sommar. Argentinaren har tusenfalt av potential i sig och känns som en vettig investering även om han bara lyst knappt en säsong. Men, de 12-14 miljoner euro som han lär kosta har Inte inte råd med. Abra kadabra så erbjuder man lite spelare. Matias Silvestre, Gaby Mundingayi (som Delio Rossi haft tidigare i Lazio) och halva ägarskapet av Ibrahima Mbaye borde få ner priset en hel del.

Fina “gratis spelare”
En sak som Inter har gjort bra är att de tidigt hållit sig framme och “tjingat” spelare vars kontrakt går ut i sommar. Hugo Campagano har säkert 2-3 fina år kvar och Marco Andreolli är ett riktigt kap som mittbacks-förstärkning (han är en Inter-produkt från början och trots att Inter inte kunde vänta på hans utveckling blev det ju lyckat nu när de tar tillbaka honom gratis).

Crème àla crème – Cerci
Stramaccioni vill säkert ha snabba spelare som kan göra sin gubbe. Låt Alessio Cerci äntra scenen! Cerci ä en utmärkt idé. Han kan Serie A, behöver inte två års acklimatisering (som Pereira och Alvarez…..eller kommer de någonsin acklimatisera sig?) och är i sina bästa år som spelare.

Tänk dig honom och Palacio flankerandes Icardi. Målchanser borde kunna skapas med den trion. Torino köpte halva delägarskapet för ynka 2,5 miljoner men värdet lär ha stigit så Inter får nog räkna med ca 7-8 miljoner för att köpa loss hela delägarskapet. Det är han värd.

Yuto, Boukary, Facundo och en ny argentinare
Sedan var jag tvungen att lägga in lite egna favoriter. Jag har alltid hävdat att man aldrig kan ta sig till Champions League om Nagatomo startar mer än halva matcherna. Om man kan sälja honom till någon Premier League-klubb vore det perfekt.  Det finns alltid någon engelsk klubb som vill köpa honom på grund av det höga PR-värdet.

Facundo Roncaglia startade säsongen fantastiskt men har sakteliga blivit sämre och visat sina brister. Men jag tror att han skulle fungera perfekt i Inter med en massa argentinska lagkamrater. Han kan dessutom spela mittback om det behövs. Men Fiorentina lär inte släppa honom hursomhelst.

Om Inter nu väljer att inte sälja Handanovic har man valt sin målvakt för flera år framåt. Bardi blir därför “onödigt” sparkapital och kommer vilja bli förstemålvakt i Serie A långt innan Handanovic lagt handskarna på hyllan. Även om Fiorentina kan tänkas behålla Viviano skulle frestelsen att knipa Bardi kanske bli för stor. På detta sätt skulle man kunna inkludera honom i affären och få Roncaglia klart billigare.

Jag har fortfarande inte gett upp hoppet om Alvaro Pereira (och visst har han ändå varit lite bättre på sistone) men det vore bra med lite back-up. Lyckas man värva Chievos Boukary Dramé kan man ha gjort ett fynd. Han är bra både defensivt och offensivt och stark i kroppen. Han har dessutom fortfarande stor utvecklingspotential.

Troligen skulle man även här behöva erbjuda en spelare att inkludera i affären, Marco Benassi skulle säkert intressera Verona-klubben antingen på lån eller i delägarskap. För Inters och Benassis del vore det även nyttigt med mer speltid.

Till sist vill jag flika in argentinaren Ezequiel Cirigliano. Nu när man sålt Cambiasso, Stankovic blivit femtio år, och man gjort sig av med Kuzmanovic……nej jäklar, jag kunde inte ens komma på ett enda lag som ville ta honom på lån så han fick vara kvar…..så behövs det ny fräsch “grinta” på mitten. För Cirigliano vore det säkert en dröm att komma till Inter och det är alltid bra med nya spelare som kan komma att “brinna” för sin tröja. Dessutom är han en mycket bra spelare.

Andra Kontrakt:

Överanvändningen av den uruguayanske bollspridaren
En av anledningarna till Inters kräftgång den här säsongen är den stora användningen av Walter Gargano. Att en spelare som Napoli ansåg sig klara sig bättre utan gick in ordinarie i Inter-elvan och ofta i regista-rollen (snacka om freak-show) säger en hel del.

Det är lätt att luras med Gargano. Hans enorma hjärta och kämpar-anda ror hem många beundrare (speciellt när det går dåligt så sticker det ut) som då blundar för hans svaga passningsfötter och bristande offensiva kvaliteter.

Det skulle inte förvåna mig alls om Inter köper loss honom för 5-6 miljoner (priset ligger där någonstans) och därmed stoppar upp några av mina andra transfer-idéer men man kan ju alltid hoppas för Inters skull att någon lägger in ett litet veto (hör du mig Massimo?…det är dig jag menar!).

Men okej, om Napoli bantar priset till 2 miljoner euro går jag med på att behålla honom….men spelar Stramaccioni honom som regista igen kommer jag aldrig att försvara honom för någonting någonsin.

Paxade spelare
Inter har även paxat två sydamerikanska spelare, Ruben Botta och Diego Laxalt. Inters extrema oflyt när det gäller skador verkar ha smittat av sig ända ner till Argentina då även Botta för inte så länge sedan skadade sig och blir borta ca 6 månader. Det återstår att se vad Inter gör med honom.

Laxalt bör få vara med under försäsongen då man kan avgöra om han ska bli kvar i truppen eller lånas ut. Talangen finns men det är inte säkert att han är redo.

Walter Samuel bör kontrakteras minst ett år till. Han var ändå väldigt bra under stora delar av säsongen och har åldrats fint. Alfred Duncan ka ta Garganos roll in i truppen igen (nu utlånad till Livorno) och unge Garritano skulle jag också behålla i truppen och ge chansen när tillfälle ges (härlig spelare).

Så nu är det bara att hålla tummarna för att mina transfer-idéer når fram till Branco, Ausilio och de andra och att Joel Obi äntligen får en helt skadefri säsong så ska nog Inter snart vara tillbaka i topp tre igen.

Truppen:
Målvakter: Handanovic, Castellazzi.
Försvarare: Ranocchia, Juan Jesus, Chivu, Samuel, Andreolli
Yttrar: Campagnaro, Pereira, Zanetti, Dramé, Roncaglia.
Mittfältare: Guarin, Kovacic, Obi, Lodi, Cirigliano, Laxalt, Duncan, Kuzmanovic, Stankovic.
Anfallare: Icardi, Milito, Palacio, Gomez, Cerci, Garritano, Botta.

Publicerad 2013-05-10 kl 08:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons