Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Morattis Rubikska kub, plommonstop och en spanjor vid Vesuvius fot.

Massimo Morattis Inter känns idag som Rubiks kub. Ett förvirrat pussel som måste lösas. Problemet är att klubben inte har någon som är duktig nog på algoritmer, utan innehar anställda som mest provar sig fram till en lösning.

För mig som vill ha ett så slagkraftigt Serie A som möjligt borde Inter vara ett lag som jagar scudetton eller åtminstone en Champions League-plats. Men jag börjar bli rejält orolig när jag inser att de kommer köpa loss Walter Gargano för ca 40 miljoner kronor, värva Papu Gomez för ytterligare ca 70 och att Javier Zanetti inte är tillbaka förrän tidigast runt jul.

Magen vrider sig ännu mer när man tänker på att de har gjort sig av med Sneijder och Coutinho (varför!!) och värvat Schelotto, Kuzmanovic och Rocchi. You´re not worthy…..Branca.

Inters största hopp nästa säsong kommer ligga på en 19-åring och en 20-åring. Det känns inte rättvist att Mateo Kovacic och Mauro Icardi ska behöva dra det lasset.

***
Nu har arbetar-Antonio och överklass-Andrea äntligen kommit överens. Jag kan förstå att Antonio Conte och Andrea Agnelli inte kommer överens på stört, att det krävs ett par extra timmar för att bestämma hur framtiden ska se ut.

Klart att Conte med sin enorma vilja och sin inställning – att man inte kommer någonstans utan hårt jobb -krockar lite med en aristokrat med silversked i mun som man helst bara vill sätta ett plommonstop på.

Jag kan se framför mig hur A.A bjuder på en för honom sedvanlig sofistikerad drink ur sitt milslånga barskåp medan A.C med sin hesa smått irriterade röst bara vill komma till sak.

Men de har något gemensamt, båda vill Juventus bästa och i och med det kommer man till slut överens. Nu är Conte lovad två klass-anfallare, ytterligare ett par nyförvärv och att Vidal och Pogba inte ska säljas.

Låter bra, bara det nu blir två klass-anfallare på riktigt. Jag menar, det har ju hetat så de två senaste somrarna men ändå har vi fått stå ut med Bendtner och Anelka (helt ärligt, vad gjorde de för research där?).

***
Nu verkar det som att Milan sprungit om Juventus i kampen om Andrea Poli. Tror det kan vara en smart värvning för de rödsvarta. Poli är inte för dyr, har stor arbetsradie och har fina allround-skills. Man får liksom mycket spelare för pengarna. Hmm Poli? ……Braaancaaa!!!

***
Nu har Napolis president De Laurentiis gett Walter Mazzarri ett ultimatum: En vecka för att bestämma sig. Vad rör sig i Walters hjärna tro? Älska Roma…stanna i Napoli, älska Inter…..stanna i Napoli. Något sånt kanske.

Eller så handlar det bara om Roma eller Napoli. Eller så har han bestämt sig sedan några veckor tillbaka men håller alla på halster för att han tycker det är kul.

Men De Laurentiis är en otålig man och ska redan ha börjat (handlar väl egentligen inte om otålighet utan proffsighet) leta efter ersättare. Nu sägs Rafa Benitez vara det primära målet.

Mannen som mer eller mindre bestulit Liverpool på flera fina Premier League-år, som har radat upp misslyckade värvningar som Josemi, Voronin, Morientes, Kromkamp, Bellamy, Babel, Keane, Aquliani…jaha ni har förstått? För annars kan jag fortsätta ett tag till….inte det? Nähä okej då.

Eller vars sejour i Inter som inte kommer bli ihågkommen för någonting annat än att han satt på bänken när de lyckades vinna världens mest överskattade pokal.

Men det är ju just det. Benitez kan det där med att vinna Cuper. Där har han visat sitt skicklighet som tränare. Det är inte alla som lyckats vinna båda Champions League och Europa League. Egentligen har ju hela Benitez rykte skapats mycket av den där vändningen mot Milan i C.L finalen för ex antal år sedan.

Där alla på något sätt gav honom evig geni-status eftersom han med en “mästerlig plan” kunde hämta upp ett 3-0 underläge, men ingen som ifrågasatte varför de legat under i första taget. Men i vilket fall, de vann och det kommer han alltid rättmätigt kunna ha i sitt CV.  Ett CV som han nu putsade till med cupsegern med Chelsea.

För mig vandrar han liksom in och ut mellan två världar, i olika skepnader. Ibland verkar han vara ett taktiskt geni och ibland mest en tönt med en pärm under armen. Men kanske är han rätt man att höja Napoli ytterligare ett snäpp.

Och medan jag skriver detta befinner sig Roberto Mancini i Neapel ätandes Pizza med detta svar på om han kommer träna Napoli:

-Man ska aldrig säga aldrig.

***
Ni som undrar över Sommarmercato-serien så kommer det fler lag. Jag har gjort Juventus, Milan och Inter och har lovat att göra Udinese, Roma, Lazio, Napoli och Fiorentina. Jag kommer hålla vad jag lovat, innan den 14 Juni kommer alla vara publicerade. Redan nästa vecka räknar jag med att publicera en eller två till.

Publicerad 2013-05-17 kl 07:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons