Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Juve-Jovetic?

Enligt Stevan Jovetics agent Fali Ramadani är hans klient “vicinissimo” en övergång med Juventus. Alltså jättenära en flytt till Turin.

Det är expertkommentatorn, före detta spelaren och före detta sportdirektören Salvatore Bagni, som avslöjat detta i media. Jag har svårt att tro att det inte skulle vara sant, Ramadani har säkerligen sagt detta till Bagni. Frågan som kvarstår är hur väl Ramadanis uppfattning av att en flytt är jättenära stämmer överens med Fiorentinas uppfattning.

En agent kan vara överens med en klubb om kontrakt och lön och tycka sig ha allt i stort sett klart. Jag är inte säker på att Fiorentina har godkänt allt ännu. Men vi kan nog ändå påstå att chanserna att Jovetic bär en Juventus-tröja nästa säsong är större än någonsin.

ANNONS

Jovetic är en spelare som Conte och Juventus ville ha redan i somras och deras intresse har säkerligen inte svalnat sedan dess. Men att flytta från Fiorentina till Juventus är ändå relativt känsligt fortfarande på grund av de bittra band som Fiorentina har till Juventus. En eventuell övergång skulle riva upp ytterligare sår hos Viola-suportrarna.

Det är det som förvånar mig, att Jovetic är beredd att löpa den linan, att gå till en “fiende”. Men kanske vill Jovetic helst av allt stanna kvar i Italien och samtidigt spela i Champions League och vinna titlar nu med detsamma. Vi ska heller inte glömma att hans landsman Mirko Vucinic säkert har talat gott om “Den gamla damen” och även försökt locka över honom.

Om nu Fiorentina och Juventus bestämmer sig för att göra affär av det hela kommer det ske enligt två olika scenarion. Antingen genom att Juventus betalar cash eller att någon eller några spelare gå motsatt väg.

ANNONS

Så vilka spelare skulle då  intressera tränare Montella och Fiorentina?

Alessandro Matri
Fiorentina söker en striker-typ av just Matris slag. Så istället för att leta utanför Italiens gränser kanske man kan lösa det genom att baka in Matri in i Jovetic-affären.

Luca Marrone
En spelare som Conte hållit högt och inte velat släppa iväg, varken på lån eller i delägarskap tidigare. Men i takt med att kraven stiger och en Champions League-final blir det stora målet kan man börja offra spelare man inte tänkt offra från början för att nå de stora stjärn-spelarna. Marrone kan vara just en sådan spelare som “offras”. Den italienska mittfältaren är säkerligen en spelare som Montella uppskattar mycket.

Fabio Quagliarella
Kanske är inte Fiorentinas behov lika stort för Quagliarella som t ex för Matri men jag har en känsla av att Montella gillar Quagliarella mycket. Fiorentina skulle ju dessutom kunna välja att värva en annan nummer nio än Matri och sedan komplettera anfallsmosaiken med Ljajic och t ex Quagliarella.

ANNONS

Sebastian Giovinco
Kanske den minst troliga spelaren som skulle kunna ingå i en affär med Jovetic med tanke på att han han håller på att förlänga med Juventus och att Conte ofta försvarat Giovinco. Men vad skulle hända om Fiorentina krävde att få Giovinco plus pengar i utbyte mot Jovetic? Skulle inte Juventus till slut gå med på det då? Med tanke på atommyrans relativt svaga säsong i Juve skulle jag inte hålla det som helt omöjligt.

Ciro Immobile
Ytterligare ett alternativ skulle kunna vara att försöka komma åt Immobile (som ägs av både Genoa och Juventus) beroende på hur Montella resonerar. Men Immobile är en rätt komplett anfallstyp som säkert skulle kunna intressera Viola.

Publicerad 2013-05-18 kl 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto