Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Skrämselhicka i Siena

Det var en straff som gav Milan en biljett in i matchen och närmare Champions League. Domare Bergonzi hittade en straff där de flesta domare inte borde ha hittat något att blåsa för.

Mario Balotelli kvitterade från 11 meter och Phillipe Mexes fixade resten. Skrämselhickan i Siena kom av sig i sista stund. Men det var mycket nära att Milans Champions League-plats (kval) höll på att slinka dem ur händerna som hal tvål.

Självklart har Fiorentina all anledning att vara uppretade och känna sig orättvist behandlade. Det är enormt mycket pengar och prestige på spel när det gäller Champions League-spel. Det är viktigare än en scudetto i sig. Hade Bergonzi inte blåst straff hade Fiorentina troligen varit klara för Champions League-kval idag.

Milan spelade krampaktigt och lyckades visserligen skapa en del farligheter men sällan sätta något jättetryck på Siena. Allegri valde helt fel när han startade med Robinho och Niang på topp då båda var helt harmlösa i offensiven. Mittfältet kändes väldigt segt och farten var låg.

Siena skapade egentligen ingenting förutom målet men försvarade sig hyggligt. Men sedan ramlade Milans två mål in under de sista tio minuterna och ordningen återställdes.

Självklart är det få i Italien som är förvånade. En axelryckning. Ett förväntat scenario. Så här har det sett ut i den italienska fotbollen så länge jag kan, och säkerligen längre än så, minnas. De största lagen får fler fördelar med sig (framför allt då Milan och Juventus under de senaste 25 åren). Det jämnar inte ut sig. Uttrycket: “tabellen ljuger aldrig” gäller inte i Italien. I Italien ljuger tabellen väldigt ofta. Den italienska fotbollen är fortfarande slav under sig själv.

Nu är Serie A färdigspelad. Säsongen i sig hade självklart ljusglimtar men gick inte direkt till historien som en av de bättre. Den levde inte upp till förväntningarna. Juventus var överlägsna, Napoli kunde inte riktigt hota som man hoppats, Milan var bra i en halv säsong, Roma och Zeman gjorde fiasko och likaså Inter. Lazio orkade inte hela vägen och Palermo åkte ur. Fiorentina och Udinese var de positiva överraskningarna.

Givetvis kommer vi nu låta oss luras av Silly season ännu en gång, bygga upp nya förväntningar och hoppas på en kanonsäsong. Vi kommer alltid stå där med tungan hängandes ut ur munnen som en trofast hund och vänta på godiset ska slängas till oss.

Det är vår lott.

***

Walter Mazzarri har tackat för sig. Han lämnar nu Napoli efter tre framgångsrika år. Vart han går vet vi ännu inte. Jag skulle gissa på Roma, Inter eller sabbatsår. Vem som tar över? Enligt president De Laurentiis ska vi få reda på det genom twitter.

***
Beslut ska även tas kring Massimiliano Allegri. Räckte tredjeplatsen? Eller inte. Spelarna verkar vilja ha kvar Allegri medan det är emr tveksamt om Berlusconi vill det. Med tanke på att Prandelli kan vara ledig om ett år kan jag tänka mig att Allegri får ett år till innan man ger sig på förbundskapteten.

***
Även Andrea Stramccionis största supporter Massimo Moratti börjar nog tveka. 2-5 förlusten mot Udinese var nog inte bästa reklam för den unge tränaren.

***
Udinese och Antonio Di Natale har gjort det igen. B-R-A-V-I-S-S-I-M-I.

Publicerad 2013-05-20 kl 11:19
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons