Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Säsongsbetyg- Lag för lag

Atalanta 6,5
Kunde aldrig riktigt hänga på Europa-striden men drogs heller aldrig in i bottenstriden på allvar. German Denis gjorde sina mål och Giacomo Bonaventura fick sitt ordentliga genombrott. Det skulle behövas några bra värvningar för att lyfta högre.
Årets spelare: Giacomo Bonaventura

Bologna 6,5
Hade en svacka i höstas men ordnade upp säsongen med några storslagna segrar som t ex mot Napoli och Inter på bortaplan. Diamanti var lagets själ och drivande kraft medan Kone stod för de galna målen. Antonsson hyfsat stabil säsong.
Årets spelare: Alessandro Diamanti

Cagliari 6,5
Medan president Cellino och kommunen hade enorma problem med att få ordning på en hemmaplan lyckades laget ändå bjuda på en stark säsong. Conti var klokheten, Nainggolan var dynamiken och Ekdal lyckades ta en ordinarie tröja. Marco Sau bidrog med snabbhet och mål när Cossu inte var på topp. Ibarbo bjöd stundtals på sin briljans och Pinilla hamnade i små perioder av målform. En sportsligt bra säsong men i höst måste supportrarna kunna få se sitt lag på plats.
Årets spelare: Radja Nainggolan

Catania 7,5
Fenomenal säsong. Tränare Rolando Maran tog över Montellas bygge och lyckades förädla det mer än väl då Catania tog fler poäng än någonsin i deras Serie A-historia. Laget var framför allt byggt på ett suveränt kollektiv men visst betydde t ex Gomez snabbhet och Barrientos teknik lite extra. President Pulvirentis kontinuitet har gett grunden till detta sicilianska mini-fenomen.
Årets spelare: Pablo Barrientos

Chievo 6,5
Klarade av kontraktet på nytt. Saker och ting blev bättre när Eugenio Corini tog över. Organisation och förmågan att vinna “rätt” matcher ordnade en lugn “salvezza”. Cyril Thereau gjorde en mycket bra säsong och lär lämna efter säsongen.
Årets spelare: Cyril Thereau

Fiorentina 8
Med Montella vid rodret och ett dussintal nya skräddarsydda spelare blev Fiorentina Italiens nya gunstlingar med sitt bolltrillande vackra spel. Trebackslinjen fungerade ofta lysande, Pizarro och Borja trummade på med sitt kortpassningspel, Cuadrado var ett ytter-fenomen och Ljajic slog igenom på allvar. Egentligen var det bara Stevan Jovetic som var en liten besvikelse. Väl värda sin återkomst ut i Europa.
Årets spelare: Juan Cuadrado

Genoa 5.5
Låg riktigt illa till nästan ända till slutet. Sejouren med Luigi Del Neri var en riktig katastrof. En del januari-nyförvärv som Manfredini och Portanova blev trots allt nyttiga till slut och Granqvist var kanske lagets jämnaste spelare sett över hela säsongen.  Men ytterligare en säsong där man dansade på linan var inte vad man hade förväntat sig. Nu måste Preziosi hitta större kontinuitet i spelartransfers och välja rätt tränare från början till nästa säsong.
Årets spelare: Andreas Granqvist

Inter 4
Missar inte bara Champions League på nytt utan även Europa League. Detta blev en säsong där i stort sett ingenting gick deras väg. Skadorna blev overkligt många och tunga men allt går inte att gömma bakom det. Stramaccionis Inter hade ofta stora problem att skapa ett eget kreativt offensivt spel.Vintermercaton där man bland annat värvade Kuzmanovic, Rocchi och Schelotto hjälpte inte direkt upp misären. Handanovic och Kovacic var en av två ljusglimtar. Framtiden ser oklar ut.
Årets spelare: Samir Handanovic

Juventus 8
En ny scudetto skulle bärgas och det gjorde man också. Även om konkurrensen aldrig blev riktigt hård så är det inte lätt att leverera en scudetto på beställning. Man lyckades även ta sig till kvartsfinal i Champions League vilket får anses som mer än godkänt. Med ett försvar av granit och ett mittfält av guld var man oerhört stabila hela säongen. Extra plus för superstabile Barzagli, dynamon Vidal och stjärnskottet Pogba. Nu förväntas man ta nästa steg mot den absoluta Europa-toppen.
Årets spelare: Arturo Vidal

Lazio 6.5
Långa stunder av säsongen spelade Lazio en löpstark och imponerande fotboll som såg ut att kunna hota om en topp tre-placering. Till slut tog bristen på både bredd och spets ut sin rätt men överlag tyckte jag tränare Petkovic blev en god injektion till klubben. Kan kröna säsongen med italiensk cuptitel och därmed ordna Europa League till nästa säsong.
Årets spelare: Antonio Candreva

Milan 7
En otrolig upphämtning efter jul höll på att tillintetgöras i sista omgången då man med med lite flyt och hjälp av domaren lyckades besegra Siena. Allegri fick börja utan Zlatan, Thiago Silva och alla gamla senatorer men lyckades ändå styra skeppet till C.L vilket ändå måste ses som mycket bra gjort. Stephan El Shaarawys utväxling och värvningen av Balotelli var två starka orsaker till tredjeplatsen.
Årets spelare: Stephan El Shaarawy

Napoli 7,5
30 mål av Edinson Cavani och 26 poäng (14 assist och 12 mål) av Marek Hamsik räcker bra långt. Lägg till en bra höst av Inler och en stark vår av Dzemaili, ett evigt löpande av Behrami och extrakt av briljans från Pandev och Insigne och vi har en fin andraplats och en ny C.L-biljett ordnad. Nu är Mazzarris (och troligen även Cavanis) era över och det var en härlig resa han bjöd på.
Årets spelare: Edinson Cavani

Palermo 4,5
Ett virrvarr av olika tränare och spelare som kom och gick. I en rosavsart värld av total brist på kontinuitet orkade inte Palermo hänga kvar. Miccoli och Ilicic kom igång försent, Hernandez blev skadefri när det nästan var över och i stort sett ingen av Lo Monacos värvningar fick speltid. Försvaret höll tidigt inte måttet.
Årets spelare: Josip Ilicic

Parma 6,5
Tappade fart och kvalitet i slutet av säsongen men vi ska inte glömma att de dessförinnan ofta nämndes som en av säsongens mer positiva överraskningar. Belfodil såg imponerande ut i perioder och likaså Sansone. Paletta var en garanti längst bak. Gav en smak av vad som skulle kunna bli ännu bättre.
Årets spelare: Gabriel Paletta

Pescara 4
Tappade Zeman, Immobile, Verratti och Insigne och misslyckades totalt med att förtsärka laget. Försvaret läckte, mittfältet var utarmad på kreativitet och framåt fanns det ingen som kunde göra mål. Serie A:s överlägset sämsta lag.
Årets spelare: Ingen.

Roma 6
Zemans bejublade comeback slutade i fiasko och sparken. Kanske var hans anställning mest grundad i ett försök att vinna tillbaka supportrarna. Andreazzoli tog över och det som blev lite bättre blev till slut ändå rätt mediokert. Totti var på nytt fenomenal och man gav födelse till en ny försvarskomet i Marquinhos. Florenzi var en frisk fläkt och Lamela visade under Zeman att han kan bli en världstjärna.

Men De Rossi var en gigantisk bevsikelse, Pjanic överskattad och meningslös bolltransportör och Osvaldo gav ojämnheten en ny innebörd.
Har chansen att rädda säsongen om de vinner cupfinalen på söndag.
Årets spelare: Francesco Totti

Sampdoria 6.5
Delo Rossi tog över ett Sampdoria som under Ciro Ferarra aldrig riktigt klickade. Rossi fick en rivstart då man bland annat vann över Juventus på bortaplan. Även om det gick knackigare på slutet var säsongen positiv med Icardis genombrott och fina insater av Obiang, Krsticic, Poli Gastaldello och De Silvestri. Det finns en fin grund att bygga vidare på.
Årets spelare: Mauro Icardi

Siena 6
Åkte ur men vi ska inte glömma att de fick starta säsongen med sex minuspoäng. Sett ur det perspektivet gjordes ungefär vad som kan krävas av klubben. Tror de kan få svårt att ta sig tillbaka.
Årets spelare: Gianluca Pegolo

Torino 6
Säsongen var lite upp och ner vilket på många sätt karaktäriserar Venturas fotboll. Drogs till slut in i bottenstriden vilket inte kändes behövligt. Alessio Cerci fick ett gigantiskt genombrott. Nu gäller det för Torino att ta nästa steg.
Årets spelare: Alessio Cerci

Udinese 8
Slutspurtade på ett smått osannolikt sätt med åtta raka segrar vilktet tog dem ut i Europa igen. Klubben är troligen Italiens smartast skötta klubb. Di Natale var som vanligt fantastiskt och Benatia, Danilo, Pinzi stod för ryggraden. Men även spelare som Pereyra, Basta och Gabriel Silva tog stora steg i utvecklingen. Muriels vår var också betydelsefull. Vi ska heller inte glömma hjärnan: Gudiolin.
Årets spelare: Antonio Di Natale

Publicerad 2013-05-21 kl 12:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons