Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sommarmercato - Udinese

Att analysera Udineses sommarmercato och deras närmsta framtid är inte som att analysera de flesta andra lag i Serie A. Det mesta är nämligen redan ordnat.

Udineses strategi är enkel men genialisk. Nämligen bra scouting och att ligga ett steg före hela tiden. Detta recept har varit enormt framgångsrikt och tagit dem ut i Europa flera år i rad. För att inte tala om alla pengar de tjänat på spelarförsäljningar. Så hur kan laget formera sig till nästa säsong?

Spelare att casha in på:

Udinese har egentligen inget större behov ur ekonomisk synpunkt att sälja spelare då man kommer kunna få in pengar på redan delvis sålda spelare som Juan Cuadrado, Kwadmo Asamoah, Pablo Armero och kanske även Mauricio Isla. Genom att sälja andra halvan av deras delägarskap kommer Udinese tjäna ihop ca 25-30 miljoner euro.

Spelare att sälja:

Men varje år är det ändå två tre spelare som står på tur att säljas. Spelare som spelat i klubben ett par år som som vill vidare till större klubbar. Den här gången tror jag att det främst är dags för Mehdi Benatia och Dusan Basta.

Benatia blir nog inte speciellt svårsåld med tanke på att han levererat två säsonger i rad och för att han är en så pass flexibel och skicklig försvarare. Napoli, Milan, Inter och Roma är säkert alla intresserade. Både Inter och Roma är även mycket intresserade av Dusan Basta.

Sedan lär Udineses sälja eller låna ut spelare till Granada och Watford. Ett av de mer intressanta namnen är ju svenske Mathias Ranègie. Kanske bär det av till England och Watford nästa säsong?

Eventuella återvändande lån som man kan utnyttja:

Guldklimpen här är Matej Vydra. Den unge tjecken har gjort stor succé i Watford och gjort hela 20 mål. Går Watford upp till Premier League kan han nog komma att stanna kvar men om inte kan nog ett återvändande till Udinese vara aktuellt. Fabbrini kan nog få en andra chans och Fernando Forestieri eller Gabriel Torje kan också komma att plockas tillbaka.

Nya spelare att värva:

Chilenaren Charles Aranguiz sägs vara nära en övergång till Udinese. Han har en spännande repertoar och är en mittfältare med fin framspelningsförmåga. En annan spelare som enligt ryktet i stort sett är klar för klubben är brassen Jadson Alves, han är en mycket intressant defensiv mittfältare inte helt olik Hernanes i spelstilen. Yttern Sueilton är en brasiliansk spelare som Udinese haft ögonen på och som skulle passa bra som Bastas ersättare.

Sedan har ju Udinese de ekonomiska resurserna att hitta någon guldklimp här och var. Kanske kan man utnyttja att Palermo åkt ur och därmed snappa upp talangen Pablo Dybala?  I Udinese skulle säkert argentinaren kunna få ut det mesta av sin talang. En förstärkning till försvaret lär också göras, Chievos stabile Bojan Jokic kanske? Eller Ezequiel Munoz?

Talanger som kan komma att värvas för att sedan lånas ut:

Udinese har ju en extremt skicklig förmåga att hitta talanger och sedan ha tålamodet att vänta med att ge dem chansen tills det är dags.

Peruanen Sergio Pena är så gott som värvad och är en mittfältare med underbar touch men säkert ett par år ifrån Serie A-debut. Även Novaras portugis Bruno Fernandes sägs vara klar för Udinese. Lecces Filippo Falco är en tekniskt begåvad offensiv mittfältare som man haft ögonen på hela året. Lär kunna värvas men troligen inte ingå i A-truppen redan nästa säsong.

Genombrottsdags för?

Det som även sker i Udinese varje säsong är ju att en del spelare tar ett stort kliv fram och blir bättre än väntat. Roberto Pereyra, Gabriel Silva, Gabriele Angella, och Piotr Zielinski har redan den här säsongen visat upp sina kvaliteter men kan komma att bli ännu bättre nästa säsong. Jag tror även att både Alexander Merkel, Emmanuel Badu och Davide Faraoni har potentialen att ta större plats nästa år.

Vem vågar betta emot att denna trupp inte tar sig ut i Europa om ett år?

Målvakter: Brkic, Padelli.
Försvarare: Danilo, Heurtaux, Domizzi, Angella, Naldo, Jokic
Yttrar: Pasqual, Faraoni, Gabriel Silva, Alhassan, Sueliton
Mittfältare: Badu, Merkel, Alves, Allan, Pinzi, Lazzarri, Aranguiz, Pereyra.
Anfallare: Muriel, Di Natale, Zielinski, Vydra, Fabbrini, Dybala.

Publicerad 2013-05-23 kl 08:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons