Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I väntan på Mazzarri, Allegri och Rafa

Varför denna väntan? Varför har inte Moratti och G & B bestämt sig ännu? Formaliteter? Meningsskiljaktigheter? Eller obeslutsamhet?

Kanske en del av alla dessa saker. Mer eller mindre. I vilket fall ser Andrea Stramaccioni inte ut att få fortsatt förtroende som Inter-tränare nästa säsong. Det kan vi vara ganska säkra på. Egentligen inget konstigt beslut, det konstiga beslutet var att ge honom chansen förra sommaren.

Hans ersättare ser ut att bli Walter Mazzarri. Med honom har även rykten om bland annat Zuniga, Isla, Nainggolan, Maggio kommit. “Fördelen” med att ta in ett så pass eftertraktat namn som Mazzarri är att man kommer bli tvungna att värva några av de spelare han vill ha. Med Strama kunde Branca & co värva vad som helst utan klagomål eftersom Strama var så rädd om sin position.

Det kommer inte räcka med Mazzarri, Inter måste också värva 3-4 spelare av rätt kvalitet. Men med Mazzarri får de i vilket fall en tränare med erfarenhet, självförtroende och ett facit som talar sitt tydliga språk.

***
Möte med Allegri samtidigt som rykten om Seedorf som tränare florerade. Hur ligger det till egentligen i Milan-lägret? Troligen vill Galliani behålla Allegri medan Berlusconi gillar idén med Seedorf och Paolo Maldini vid rodret.  Men eftersom stora delar av Milans supportrar redan uttryckt sitt missnöje mot att ta in Seedorf och sparka Allegri kanske Berlusconi har vacklat. Är det något han är allergisk mot är det kritik mot hans person.

Men om nu Milan behåller Allegri (känns som att det bara är Berlusconi som tänker annorlunda här) kommer han då verkligen kunna känna fortroendet och glädjen att fortsätta? Kommer detta spektakel inte slita upp sår?

Om Allegri stannar och Mazzarri går til Inter står Roma plötsligt med tomma händer. Roberto Mancini?

***
Vem som ersätter Mazzarri? Jodå, allt pekar på Rafa Benitez. Jag har ju redan skrivit vad jag tycker om det och i dagens Gazzetta kan man läsa att han vill ta med sig sin gamla adept Lucas Leiva. Varför får jag en känsla av att nästa upplaga av Napoli inte kommer bli lika rolig som den innan?

***
Gonzalo Higuain till Juventus? Kan nog bli klart snart. Jag har alltid gillat Higuain, tyckt att det bor en stor anfallare i honom. Men under C.L den här säsongen har han bara bevisat motsatsen. Men jag tror att det kan funka.

Juventus kan även komma att förstärka med Stevan Jovetic. Men bara om Fiorentina accepterar spelare emellan (Quagliarella och Marrone typ). Detta var exakt den typen av övergång som jag beskrev förra sommaren. Den här gången kan det bli av.

Publicerad 2013-05-24 kl 11:20
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons