Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sommarmercato - Napoli

En ny era- Rafas ankomst

ANNONS
Walter Mazzarris era med Napoli är över. Han tog dem till två Champions League-slutspel och fick staden att drömma om en scudetto. Nu hoppas man ha hittat en tränare som ska få drömmen att gå i uppfyllelse, nämligen Rafa Benitez.

Personligen är jag ambivalent när det gäller Benitez. När han tog över Chelsea den här säsongen visade han hur skicklig han är på att styra ett lag. En Europa League-titel och topp fyra-placering är ett mycket bra facit. Detta spädde på hans goda rykte som föddes ur framgångarna med Valencia och Liverpools sensationella vändning mot Milan i C.L-finalen 2006.

Men bakom ryktet döljer sig också flera års misslyckanden med Liverpool i ligaspelet och väldigt många katastrofala värvningar från spanjorens sida. Hans sejour med Inter och hittills enda vända i Serie A var ju allt annat än lyckad.

ANNONS

Så här står vi nu med Rafa tillbaka i Serie A och inte riktigt vet vad vi får. Är han ett taktiskt geni eller en nolla med trinda röda kinder och en pärm under armen? Kanske har han drag av båda delarna. Napoli och De Laurentiis verkar i alla fall tro att de har värvat en mästare.

I och med Benitez inträde förändras ju även Napolis mercato en hel del. Säkerligen kommer nu transferobjekten bli många spelare som Benitez haft tidigare och vill ha igen. Räkna med att den spanska tränaren främst kommer vilja stärka upp försvaret. Något som dock kvarstår är ju att Edinson Cavani avgör väldigt mycket hur Napolis transfermarknad kommer att se ut.

Edinson Cavani- in or out?
Det är den stora frågan. Cavani kommer lämna om någon klubb betalar hans utköpsklausul på 63 miljoner euro. Men jag tror att han kan komma att lämna om ett bud runt 50-55 miljoner dyker upp.

ANNONS

Jag misstänker att Cavani vill vänta in ett bud från Real Madrid medan De Laurentiis vill ha svar inom kort. ADL ska tydligen vara beredd att höja hans årslön till 7 miljoner euro. För tillfället känns det svårt att avgöra vad som kommer hända. Kanske kommer Cavani att anse att det är lika bra att stanna om inte klubbar som Real eller Barca köper honom. Eller så väljer han pengar och ny utmaning i t ex Manchester City eller PSG.

Hur som helst tror jag att ett Napoli med Cavani är en seriös scudetto-kandidat medan ett utan sin matador inte är det.

MERCATON-SPELARE

Benitez älsklingar- försvarare

Martin Skrtel
Stark men lite klumpig mittback som Rafa gillar. Jag gillar honom inte lika mycket.

Davide Astori
Var främst aktuell innan Rafas ankomst. Astori är säkert fortfarande ett hett namn för sportdirektör Bigon men gissar att Astori väntar och ser vart Allegri tar vägen.

ANNONS

Thomas Vermaelen
Skicklig mittback som jag har svårt att se att Arsenal släpper hur som helst. Kostar minst 10 miljoner euro.

David Luiz
Jag är ju en stor Luiz-fantast så självklart lockas jag av tanken att se honom i Serie A. Visst, han kan vara lite väl ivrig ibland men för mig så lämnar han mer på bordet än vad han tar bort. Om Napoli säljer Cavani (gör man det till Chelsea kan man begära Luiz i affären) och man vill förstärka försvaret är det lika bra att göra det ordentligt och värva det bästa man kan.

Benitez älsklingar- Mittfältare

Javier Mascherano
Argentinaren var en av världens bästa defensiva mittfältare då Benitez hade honom i Liverpool. Även om den tiden känns förbi så är han fortfarande en bra spelare. Lär kosta en slant men tanken på Mascherano och Behrami tillsammans lär få de flesta mittfältare att darra.

ANNONS

Lucas Leiva
En av Benitez stora favoriter. Ingen utom han själv förstår varför. Bigon får försöka snacka Rafa ur denna värvning.

Ramires
Mycket användbar spelare då han både kan spela ytter och på mitten. För att komma åt brassen krävs nog en försäljning av Cavani för att få loss pengar. Återstår även att se hur gärna Mourinho vill behålla honom.

Raul Meireles
En lite bättre lösning än Lucas Leiva men jag behåller Dzemaili och Inler alla dagar i veckan framför portugisen.

Anfallarna:
Om Cavani stannar är raderna nedan helt meningslösa, då räcker det med en liten back-up värvning istället för Calaio. Men om han lämnar kan jag tänka mig att Napoli kan värva två anfallsnamn så Benitez kan välja att antingen spela 4-2-3-1 eller 4-4-2.

Edin Dzeko
Ett namn som varit mycket aktuellt. De Laurentiis har själv sagt att man är intresserade och har säkerligen kollat av med Benitez först. Dzeko fyller Cavanis skor när det gäller fysiken och huvudspelet, men är ändå ett nerköp genemot uruguayaren. Får man ett okej pris kan affären mycket väl bli av.

ANNONS

Fernando Torres
Benitez största gullegosse. Bara det innebär därför att han är aktuell för Napoli. Men hans lön är otänkbar för Napoli och visst är det rätt svårt att se honom framför sig i en Napoli-tröja. Ja, just, det, han är ju inte ens bra längre.

Mario Gomez
Om inte Napoli värvar Dzeko kan man komma att vända blickarna mot tysken Gomez. Han erbjuder ungefär samma sak som Dzeko även om jag håller bosniern som lite bättre. Här blir det säkert en fråga om pris och Benitez smak.

Sportdirektör Riccardo Bigons spelare:
Vi ska inte glömma bort att Bigon redan gjort en del förarbete och att Benitez kanske inte kommer att kunna välja varenda spelare.

Leandro Damiao
En spelare som Bigon kollat noga och redan inlett en viss dialog med. Personligen skulle jag sätta Damiao före Dzeko och Gomez. Benitez lär vilja studera honom under Confederations Cup.

ANNONS

Fernando
Kortvuxen men ettrig och stark mittfältare som spelar i Gremio. Som en Gargano med bättre fötter.

Adrian Centurion
Ryktet om Centurions ankomst har lagt sig. Hoppas det inte försvunnit helt för argentinaren har stjärnpotential.

Giacomo Bonaventura
Haft en mycket bra säsong i Atalanta och är eftertraktad mycket på grund av sin flexibla spelstil.

Mehdi Benatia
En övergång som Bigon redan inlett men som kanske strandar om Benitez inte vill ha marockanen. Borde annars vara mer lättvärvad än t ex Luiz eller Astori.

Lån
Vi ska heller inte glömma bort två utlånade spelare som kan komma att bli aktuella.

Eduardo Vargas
Lär kunna få en ny chans med Benitez. Kan ta en plats i truppen om Rafa gillar honom.

Federico Fernandez
Känns som en försvarare som Benitez kan uppskatta. Men mycket beror på vem eller vilka mittbackar som värvas.

ANNONS

Kanske skulle en trupp kunna se ut så här:
Målvakter: De Sanctis, Pelizzoli.
Försvarare: Britos, Cannavaro, David Luiz, Fernandez.
Yttrar: Maggio, Dossena, Armero, Mesto, Nicolao.
Def. Mittfältare: Inler, Behrami, Meireles, Fernando, Radosevic.
Mittfältare/Anfallare: Hamsik, Bonaventura, Ramires, Vargas, Centurion,
Dzeko, Pandev, Damiao, Insigne.

Publicerad 2013-06-01 kl 08:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto