Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det nya Serie A

Nu står det helt klart vilka lag som tar klivet upp till Serie A. Tidigare blev Sassuolo och Verona direktuppflyttade och i söndags tog Livorno den sista platsen efter kvalsegern över Empoli. Jag tar en närmare titt på Serie A:s nya lag:

Sassuolo
Sassuolo är en liten stad i Emilia-Romagna på ca 40 000 invånare. Sassuolo är mest känd för sin produktion av keramik-plattor. Men invånarna kan nu även vara stolta över sitt fotbollslag då Sassuolo Calcio nästa säsong gör sin första i den högsta serien någonsin.

ANNONS

Klubben ägs av Giorgio Squinzi sedan 2002. Squinzi har gjort sig en förmögenhet på sitt företag Mapei som tillverkar hjälpmedel till byggindustrin som t ex lim och tätningsmedel. Men även om Squinzi har mycket pengar lär klubben fortsätta med sin lite mer blygsamma ideologi med smarta lån och satsning på en del egna produkter.

Förutom att lagets ryggrad består av en del trofasta spelare som t ex Magnanelli, Terranova, Troianello spetsar man också med skickliga lirare som t ex Simone Missiroli och egna supertalangen Domenico Berardi. Lyckas man även förlänga lånen av både Richmond Boakye och Raman Chibsah har man en mycket bra grund att stå på.

Trots att laget inte har någon större supporter-bas tror jag att Sassuolo med sin goda struktur och grundstarka  trupp absolut har förutsättningar för att klara sig kvar nästa säsong.

ANNONS

Sedan är det ju alltid både ovanligt och snyggt med grönsvarta tröjor.

Verona
Hellas Verona är en klassiker i italiensk fotboll och klubben har faktiskt vunnit ligan en gång, nämligen 1984-85. Nu gör man äntligen comeback efter 10 långa svåra år. Med ägaren Maurizo Setti vill man nu etablera sig i den högsta serien. Hellas är det stora laget i staden och har starkt supporter-stöd.

Räkna med att Verona kommer förstärka en hel del för att få ett slagkraftigt lag. Men det finns redan ett par bra pusselbitar att bygga kring som t ex brassen Jorginho, islänningen Hallfredson och anfallaren Cacia.

Verona sägs bland annat jaga Luca Toni, Nico Lopez, Giulio Ebagua, Michael Bradley, Diego Perez och Haris Seferovic. Även om inte alla de anländer så kan vi nog räkna med en hel del nyförvärv i sommar för att hålla laget kvar.

ANNONS

Hellas Verona är en klubb som “tillhör” den högsta serien. Nu får vi hoppas att supportrarna också visar att de gör det och får bort sina rasistiska falanger.

Livorno
På många sätt var Livornos säsong den mest imponerande av alla Serie B-lag. Man missade direktkvalicifering med en hårsmån och var klart före fjärdeplacerade Empoli i tabllen. Trots den tunga motgången när man missade uppflyttning i den sista omgången tog man sig samman och slog ut både Brescia och sedan Empoli i Playoff för att säkra en plats i Serie A.

Med tanke på truppens kvalitet var det nog inte många som trodde att Livorno skulle klara sig så bra innan säsongen. Dessutom ska vi komma ihåg att briljante Luca Siligardi missade slutdelen av säsongen.

Tränaren Davide Nicola gjorde kanonsuccé i sin första säsong i Livorno. Under säsongen spelade Livorno kanske den mest underhållande fotbollen av alla lag men under playoff-spelet visade tränare Nicola att han hade fler strängar på sin lyra när han anpassade laget och stärkte upp defensiven.

ANNONS

Kanske har man i och med uppflyttning också förbättrat sina chanser att behålla sina två största stjärnor i Siligardi och Paulinho som ryktats vara på väg bort till större klubbar.

Lyckas man behålla dem och sin trupp intakt och kanske låna duktige Inter-talangen Joseph Alfred Duncan (hans inträde i januari var enormt viktigt) ytterligare än säsong, samt komplettera med ett par vettiga nyförvärv finns det en bra chans att det inte blir en kort Serie A-sejour för Livorno.

Publicerad 2013-06-04 kl 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto