Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tankebubblor om Rafa, Blanc, Steken och Pocho.

Jag har ännu inte hoppat på “The Benitez Bandwagon” och jag vet inte om jag någonsin kommer göra det. Det är många som tror att Napoli äntligen nu fått en “riktig” taktiker som ska ta dem längre än tidigare. Jag tror att Walter Mazzarri riskerar att gå lite underskattad ur sin sejour i Napoli.

ANNONS

Det är lätt att luras med Mazzarri. Hans taktik och spelidé i Napoli var lite lurig. Spel i hög hastighet och regelbundna harakiriartade matcher kan lura ögat lite. Taktiklöst och virrigt försvarsspel kan tyckas. Facit säger något annat.

Säsongen som gick var det bara Juventus som släppte in färre mål. Säsongen 2011-12 hamnade man visserligen i mitten av tabellen på insläppta mål men säsongen 2010-11, när man kom trea, släppte man in näst minst mål tillsammans med Lazio (bara Milan var bättre).
Mazzarri kanske har brister som tränare men att defensiven skulle vara en av hans största brister känns som en myt.

Rafa Benitez anländer till Neapel med entusiasm och självförtroende men med en enligt mig något överskattad C.V. Men jag vill inte avskriva Benitez på en gång. Jag vill vänta in nyförvärven och se hur Benitez idéer sätter sig under sommaren. . Men det är ingen lätt uppgift han har framför sig och bara tanken på Gomez istället för Cavani gör mig orolig.

ANNONS

För så kan det bli. Mario Gomez in och Edinson Cavani ut. En snabb blick kan säga att Gomez borde vara en perfekt ersättare för uruguayaren. Jag tycker inte det. Jag menar att Gomez inte är en hälften så bra spelare som Cavani och jag är mycket tveksam till om Gomez passar in i Italien.

Jag menar inte att Serie A är bättre än Bundesliga (defintivt inte arena – och publikmässigt) men jag tror att det är svårare för en anfallare att göra 15-20 mål i Italien än i Tyskland. Försvaren är tuffare och taktiskt skickliga. Jag är lite orolig för att Gomez inte är tillräckligt rörlig och tekniskt skicklig. Men det är ju inte så att jag inte haft fel förr.

***

Fel hade jag dock inte när det gäller Martin Stekelenburg. När Roma värvade honom menade jag att istället borde de ha värvat t ex Stefano Sorrentino för hälften av den summan de la på holländaren.

ANNONS

Jag menade att det är få målvakter som gör stor skillnad (typ Buffon, Handanovic, Neuer osv) och att Stekelenburg inte är en av dem. Då är det lika bra att värva en italiensk målvakt billigare som kan Serie A.

Efter två år har Steken knappt lär sig italienska, varit klart medioker och är på väg att bli såld till Fulham för nästan hälften av vad de betalade för honom.

Vem Roma ryktas värva för att ersätta honom?…….jo, Sorrentino.

***
Fiorentina har ingen anledning att rea bort sina stjärnor till direkta konkurrenter. Varför skulle de inte ta sig själva på allvar som en scudetto-kandidat och stå emot trycket?

Hittills har sportdirektör Daniele Pradé stått upp bra och sagt att vi säljer Stevan Jovetic för 30 miljoner euro och inget annat. Han har sagt att de inte förhandlar med Milan om Alessio Cerci utan bara med Torino som äger andra halvan.

ANNONS

Får se om de håller den linjen sommaren ut men känslan är att Fiorentina inte tänker sälja sig hur som helst.

***
Massimo Moratti säger att han inte tänker sälja en minoritet eller majoritet om han inte är säker på att det ger stor fördel för Inter. Helt rätt. Ska det säljas måsta man veta att det ska det vara riktigt seriöst.

Men Moratti och Inter befinner sig lite i en återvändsgränd. Utan nya pengar kan man inte göra väsentliga värvningar (typ Paulinho) och inte sätta igång något arenabygge. Så troligen är det bara en tidsfråga innan någon eller några investerare kliver in i klubben. Men det måste ske för Inters bästa.

***
Roma letar efter sitt tredje tränarval efter att ha missat Mazzarri och Allegri. Det kan bli Laurent Blanc. Känns inte som någon garanti för framgång. Jag skulle hellre välja Rudi Garcia som känns mer spänannde som tränare. Han är dessutom bra på att våga ge unga spelare chansen.

ANNONS

Jag vet inte om man har försökt, men vore det inte mycket bättre att välja Marcelo Bielsa?

***
Gennaro Gattuso kommer alltså  bli tränare för Palermo nästa säsong. Osäkert men spännande. Även Genoa kan få en gammal spelare som gör debut på hög nivå, nämligen Fabio Liverani.

***
Jag har sagt det förr, jag hoppas och tror att Milan kommer göra ett försök på Ezequiel Lavezzi. Men mycket beror på Milans försäljningar (säljer man Robinho och Boateng bör det inte vara något problem) och på vem som tar över som tränare i PSG. Men en trio med Lavezzi-Balotelli-El Shaarawy känns supervass på papperet.

***
Jag tycker att Josip Ilicic passar klart bättre in i Fiorentina än i Napoli.

***
Ikväll sätter slutspelet i U-21-EM. Italien möter England ikväll. Jag hävdar att Italien aldrig haft ett så starkt U-21-lag någonsin. Aldrig.

ANNONS

Forza lill-Azzurri!

Publicerad 2013-06-05 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto