Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Faraone Block

Lorenzo Medici

Faraone shock. Så löd rubriken när Gazzetta dello Sports framsida slängdes upp i ansiktet på oss på lördagmorgonen. Manchester City ska alltså ha erbjudit 40 miljoner euro för Stephan El Shaarawy. Mycket pengar. Och Milan ska alltså fundera på budet.

Kan verkligen MIlan gå med på det? Både ja och nej. Jag tror inte att Stephan El Shaarawy vill lämna Milan. Jag tror inte det är många i Milan som vill att han ska lämna Milan. Så varför ens fundera på saken?

Därför att 40 miljoner euro är mycket pengar och risken finns att Silvio Berlusconis erotiska drömmar om sin trequartista plötsligt kan bli verklighet. De kan till och med även slänga in en Alessandro Matri för de pengarna.

Kanske hade inte ens idén om att gå med på en försäljning av “Il Faraone” fått näring om inte Berlusconi hetsat kring spelsystemet. För El Shaarawy är ingen offensiv mittfältare à la Kaka eller Pastore.

Annons

Att en ägare råder/bestämmer över laget ska spela är löjligt men typiskt för Berlusconi. Att han dessutom vill spela som Milan gjorde förr i tiden men en offensiv mittfältare mellan mittfält och anfall visar också på att Silvio inte hänger med. Han lever i sin nostalgiska bubbla.

Det är nästan inga lag som spelar så längre. Totti börjar bli gammal och Kaka är förlorad i övergången. Fotbollens utveckling har gått åt ett annat håll. Idag är det löpvilligheten och rörelsen som är de viktigaste ingredienserna i offensiven. Det blir mer och mer en typ av totalfotboll. Något som Bayern och Dortmund bevisade. En fotboll som faktiskt El Shaarawy passar bra in i.

Berlusconi är alltid mycket mån om att ta på sig äran när det går bra. Den här säsongen menade han att det var hans besök som fick laget att ändra riktning och börja vinna. Visst kan hans närvaro ha gett laget en liten kick i rumpan men att hans besök var den största orsaken till att Milan ångade på som Freccia Rossa efter jul är nonsens. Det enda som Berlusconi kunnat påverka Milans framgångar är med hans makt och hans plånbok.

Annons

Så ska Milan nu sälja den spelare som blev symbolen och fundamentet för Milans nyfödelse? Han som klev fram ur Zlatan och Thiago Silvas ruiner? Det hette att man behövde sälja för att spara pengar och börja om. Ska man nu sälja för att börja om igen?

Att sälja El Shaarawy och t ex köpa Pastore och en mycket bra mittback kan säkert sportsligt vara ett smart drag. Eller inte. Det är inte helt säkert. Det man däremot vet är att man har en av världens mest talangfulla spelare, som verkar vara en mycket ödmjuk person och  som dessutom fungerar mycket bra med labile Mario Balotelli. Sådant som kanske inte mäts i pengar.

Dessutom kommer man kanske inte kunna ha råd att köpa allt man vill. Om t ex PSG vet att Milan har fått in 40 miljoner euro precis kommer man inte rea ut Pastore, Real Madrid kommer inte ge bort Kaka. Inget lag kommer blunda för pengarna som Milan fått in.

Annons

För mig är valet inte så svårt. Blocka alla bud på Il Faraone, sälj Robinho och Boateng och lägg prioriteringen på en bra mittback och fortsätt med smarta värvningar som t ex Andrea Poli. Låt Allegri sköta taktiken och spelsystemet och strunta i värvningar som t ex Renato Civelli.

Men nu är det ju inte jag som driver Milan.

Publicerad 2013-06-09 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto