Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Sommarmercato - Roma

Efter två relativt misslyckade år finns det inte längre något utrymme för felsteg för de amerikanska ägarna, Walter Sabatini och den tränare som tar över.

ANNONS

Roma ville ha Mazzarri och fick honom inte, Roma ville ha Allegri och fick honom inte. Nu måste man hitta rätt i sitt tredje val av tränare. Det mesta tyder på att det blir Rudi Garcia som tar över. Jag kommer inte gå in på det så mycket utan lämnar det till en eventuell separat blogg när det är klart vem som tar över. Men jag har haft Garcia i åtanke när jag gjort Romas sommarmercato.

Budget:
Försäljningar 48 miljoner euro. Martin Stekelenburg, (6), Daniele De Rossi (15), Pablo Osvaldo (10), Marco Borriello (6), Nicolas Burdisso (3), Ivan Piris (2), övriga spelare (6).
Tillskott från James Palotta & co: 10 milj euro.
Sammmanlagt: ca 58 miljoner euro.

Mercato:
Målvakt: Rafael (6 miljoner euro)
Roma ska vara nära att värva brassen Rafael från Santos för Stekelenburg-pengarna. Vill man värva billigare och italienskt är Stefano Sorrentino ett bra val. Fördelen med Rafael är att han är ung och att han har stor “uppsida”, faller det vär ut kan han vara en världsmålvakt.

ANNONS

Fördelen med Sorrentino är att man vet att man får en hyfsat stabil målvakt som inte behöver någon acklimatiseringstid.

Försvar: Mehdi Benatia (6), Lisandro Magallan (4).
Roma har i stort sett gjort klart med Benatia. Ett mycket bra nyförvärv. Benatia har hållt hög klass sedan han kom till Italien och är en rätt komplett mittback. Tillsammans med Marquinhos kan han bilda ett väldigt spänstigt mittlås. Udinese lär vilja ta emot Bertolacci som delbetalning för Benatia.

Magallan är en talanfull mittback från Boca Juniors som både kan användas som fjärde-femteval samt vara en investering för framtiden. Castan visade upp fin form under Zeman men var lite ojämn och var sämre under våren. Han förtjänar dock en ny chans. Unge Romagnoli är tillräckligt bra för att finnas med i truppen och vara redo för speltid istället för att lånas ut.

ANNONS

Nicolas Burdisso däremot känns passé och kan komma att användas som avbetalning tillsammans med Ivan Piris mot Magallan och Leandro Paredes (kommer till honom senare). Boca är intresserade av båda Roma-spelarna.

Yttrar: Dusan Basta (8), Gabriel Graciani (2).
Jag vet att Inter ligger närmast Dusan Basta. Men vore jag Roma skulle jag göra ett ordenltigt försök att toppa Inters bud. Basta är en löpvillig och skicklig ytter som skulle passa bra in i Roma.

Om Garcia blir Romas nya tränare lär ju Lucas Digné bli aktuell men eftersom man redan har Balzaretti på den kanten känns högeryttern mer prioriterad. Torosidis är ett bra alternativ att behålla och Dodo bör man inte ge upp än. Även Marquinho kan användas som vänsterback. Unge Gabriel Graciani från Colon Santa Fé är en stark och explosiv ytter som kan bli ett fynd.

ANNONS

Mittfält: Radja Nainggolan (12), Leandro Paredes (8), Fernando (8)
De Rossi gjorde ingen glad den här säsongen och kanske är det dags för Roma och De Rossi att gå separata vägar för bådas skull. Roma skulle kunna få in en välbehövlig slant på sin landslagsmittfältare. Sportdirektör Sabatini vill gärna ha Nainggollan (i konkurrens med bland annat Tottenham och Inter) och han skulle vara ett lyft för Romas mittfält. Erbjuder man Stoian eller Viviano kan man få ner priset en aning.

För att ge ytterligare bollvinnande kraft bör man kanske kunna vända sig till Portos mittfältare Fernando. Han och Nainggolan skulle kunna vara ett skräckinjagande mittfältspar för Roma.

Eftersom jag utgår från att Garcia blir tränare gissar jag att Pjanic är en spelare han vill satsa på. Annars hade han kunnat vara en tänkbar försäljning istället för De Rossi. Pjanic kan både användas som en regista längre ner i planen eller som central spelare i trion bakom en ensam anfallare i ett 4-2-3-1-system. Nästa säsong kan bli Pjanics sista chans i Roma.

ANNONS

Romas pärla på transfermarknaden skulle kunna bli Leandro Paredes. Det finns få saker att inte gilla hos Bocas nya stjärna. Paredes spelar med temperament, fart, teknik och vilja. Han är en stjärna i görningen men som kan gå in och briljera redan nu.

Bradley och Florenzi kommer bli nyttiga och användbara under en hel säsong och även Tachtsidis kan bli kvar på grund av att Roma behöver lite mer kilo till hands. Marquinho är också en spelare som kan vara värd att behålla då han både  kan spela på mittfältet eller som ytterback, han var dessutom riktigt bra under Andreazzoli.

Anfall: Abel Hernandez 4 (för halva ägarskapet).
Här finns inte så mycket anledning att värva egentligen. Totti håller fortfarande, Destro måste ges speltid och Lamela är anfallets vassaste spelare. Men någon bör ta Osvaldos plats. Sabatini har alltid haft ett gott öga till Palermos Abel Hernandes och är det någon man ska passa på att värva är det nu när priset ligger relativt lågt.

ANNONS

Hernandez är en snabb och farlig spelare bara han får vara skadefri. Han kan även ta både den centrala anfallsrollen eller en ytter-roll. Nico Lopez kommer kanske lånas ut men jag skulle inte ha något emot att ha kvar honom.

Så här skulle en trupp kunna se ut:

Målvakter: Rafael, Lobont.
Försvarare: Marquinhos, Castan, Benatia, Romagnoli, Magallan.
Yttrar: Balzaretti, Dodo, Basta, Graciani, Torosidis, Marquinho.
Mittfältare: Fernando, Bradley, Florenzi, Paredes, Nainggolan, Pjanic.
Anfallare: Totti, Lamela, Destro, N.Lopez, Hernandez.

Elvan (4-2-3-1): Rafael, Basta, Marquinhos, Benatia, Balzaretti; Nainggolan, Fernando; Lamela, Pjanic, Paredes; Totti.  (alternativt flytta ner Totti på Pjanics plats och ta in Destro längst fram).

Publicerad 2013-06-11 kl 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto