Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu tuffar Calcio-tåget 2013-14 igång!

Lorenzo Medici

De två senaste transfersomrarna i Italien har varit infekterade av spelarförsäljningar. De bästa spelarna har lämnat Serie A men väldigt få stjärnor har anlänt. När alla Pastores och Ibras och andra har lämnat har det inte fyllts på med likvärdiga superstars. Det har hetat att det är något den italienska fotbollsvärlden måste vänja sig vid.

Denna verklighet finns givetvis delvis kvar, Edinson Cavani, Stevan Jovetic och Marquinhos har sålts för dyra pengar. Men den här sommaren har stjärnorna även kommit till Italien. Serie A kan affischera sina väggar med bland annat Mario Gomez, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez och Kevin Strootman.

Så även om det fortfarande saknas nya arenor och andra fotbollistiska nymodernigheter känns det som att Serie A tog ett litet kliv framåt den här sommaren. Eller kanske snarare bakåt. För när Gomez presenterades inför ca 25 000 åskådare på Artemio Franchi och Gonzalo Higuain intervjuades på ett jublande San Paolo kändes det lite som förr, då när stjärnorna valde Italien som sin destination.

Annons

Att fyra spelare av så stor klass valde Italien fastän ligan ligger efter marknads-och arenamässigt och fortfarande är fylld av gömt och funnet fusk tyder på att Serie A:s potential som fotbollsland är evigt stor.

Historiken, passionen och klimatet är inget man sticker hål på och får att försvinna. De finns kvar. Nu kliver jag på Calcio-tåget 2013-14 och jag hoppas du att följer med på resan.

Buon Viaggio!

(Imorgon börjar bloggen med att gå igenom alla sommarens övergångar. Fyra lag om dagen fram till onsdag.

Så här ser programmet ut (med reserevation för ändringar):

Lördag: Juventus, Lazio, Atalanta, Chievo.
Söndag: Bologna, Udinese, Inter, Verona.
Måndag: Roma, Sampdoria, Sassuolo, Torino.
Tisdag: Napoli, Parma, Cagliari, Livorno.
Onsdag: Fiorentina, Milan, Genoa, Catania.

 

Publicerad 2013-08-02 09:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto