Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Transferbetyg: Roma, Samp, Sassuolo, Torino.

Förklaring: Namn, Position, Övergång, Pris i miljoner euro, Transferbetyg. Står det 1/2 efter priset beytder det att man köpt halva delägarskapet.

ROMA

Att värva Strootman framför ögonen på storklubbar i England och Italien var ett riktigt mästerjobb från Roma och Sabatini. Däremot är chansningen med Maicon svår att svara på och jag är långt ifrån övertygad om att Gervinho är rätt spelare att försöka förstärka med. Benatia är en bra värvning individuellt sett men behöver nog en snabbare mittbackspartner bredvid sig än Castan, De Sanctis känns inte som någon större uppgradering medan Jedvaj kan vara ett fynd likt Marquinhos.

Pjanic lär nog inte vara aktuell för flytt då nye tränaren Luis Garcia anser honom vara så pass viktig medan man lär sälja Pablo Osvaldo. Blir De Rossi kvar? Kommer Sabatini uppfylla sin största dröm och värva tillbaka sin “favorit-spelare” Javier Pastore redan denna sommar? Roma har en del frågor kvar att besvara i augusti.

Kevin Strootman (Mittfältare PSV-Roma 17m+2m Bonus) 7,5
Mycket eftertraktad mittfältstjärna som har ett ovanligt brett register med fysik, spelskicklighet och bollvinnarinstinkt. En spelare som Roma skulle behövt förra säsongen. Bör ge Romas mittfält ett stort lyft.

Maicon (Försvarare Manchester City-Roma Gratis)  6,5
Frågan är vem det är man har värvat? Är det det brasilianska ytterbacks-fenomenet från den heliga trippelns dagar eller är det tunggumpade försvararen vars karriär verkade vara över i Man City ifjol? Vi vet ej ännu, men kanske är det värt chansningen.

Tin Jedvaj (Försvarare Dinamo Zagreb.Roma 5m) 7
Roma hoppas att de gjort ett nytt försvars-fynd à la Marquinhos. Inte omöjligt att de har gjort det faktiskt.

Mehdi Benatia (Försvarare Udinese-Roma 13,5m) 6,5
Varit ruggigt bra i Udinese flera säsonger i rad och förtjänar sin chans i ett topplag. Jag tvivlar inte på hans individuella kvaliteter men jag ställer mig lite frågande till snabbheten i ett mittlås med Benatia och Castan. Priset var även lite väl högt.

Morgan De Sanctis (Målvakt Napoli-Roma 0,5m) 6
Hade en rätt svag säsong ifjol och jag är lite förvånad att Roma valde honom till målvaktsposten. Känns som en nödlösning. Har dock mycket rutin och kan Serie A.

Gervinho (Anfallare Arsenal-Roma 8m) 6
Förtjusande dribbler men spelförståelsen och målskyttet är två frågetecken. Känns inte som den spelare som ska lyfta Roma mot nya höjder. Men kanske Garcia (som haft honom tidigare i Lille) vet hur man får ut det bästa ur honom?

SAMPDORIA

Affären med Juventus där Simone Zaza gick till den “gamla damen” och Gabbiadini gick motsatt väg till Sampdoria var smart för båda lagen. Juventus äger nu halva delägarskapen av både Zaza och Gabbiadini och kan invänta och se om någon av dem blir “Juventus-worhty” och Sampdoria har nu skapat ett mycket bra anfalls-par i Gabbiadini-Eder (Sansone). Känslan är att Sampdoria håller på att skapa ett spännande ungt lag.

Manuel Gabbiadini (Anfallare Juventus-Sampdoria) 7
Bara en tidsfråga innan han får sitt stora genombrott i Serie A. Jag tror att tiden är nu.

Pawel Wszolek (Försvarare P.Warszawa-Sampdoria Gratis) 6
Ytter med mycket bra driv i steget. Kan överraska.

Bartosz Salamon (Försvarare Milan-Sampdoria Lån) 6
Var mycket bra i Brescia ifjol men Milan ansåg inte att han var redo för en plats i startelvan vilket kan bli till Sampdorias gagn.

Vasco Regini (Försvarare Empoli-Sampdoria 1,5m) 6,5
Hade han inte haft en sådan usel finalinsats mot Spanien i EM U21-finalen hade kanske de större lagen i Italien värvat honom. Kommer säkert få mycket speltid antingen i trebackslinjen eller som ytter.

Michele Fornasier (Försvarare Manchester United-Sampdoria Gratis) 6
Före detta jättetalang som nu återvänder till Italien. Stoffet till en bra Serie A-spelare finns nog kvar.

SASSUOLO

Italiens “Åshöjden” gör sin första sommar-mercato som ett Serie A-lag. Simone Zaza gör säkert över tio mål och Jasmin Kurtic är nära ett genombrott enligt mina beräkningar. Om Acerbi kan komma tillbaka hundra procent efter sitt tragiska cancer-besked är även han en bra förstärkning. Hittills har man heller inte behövt sälja sin jättetalang Domenico Berardi. Nästa sommar lär det vara annorlunda med den saken.

Jasmin Kurtic (Mittfältare Palermo-Sassuolo 2m 1/2) 7
Har bara visat en del av vad han kan hittills. Jag tror han växlar upp den här säsongen och gör succé.

Jonathan Rossini (Försvarare Sampdoria-Sassuolo 0,5m 1/2) 6
Gjorde en rätt bra säsong i Sampdoria ifjol och lär finnas med i Sassuolos startelva i år.

Simone Zaza (Anfallare Juventus-Sassuolo 2,5m 1/2) 7
Juve köpte den opportunistiske anfallaren och skickade honom sedan till Sassuolo för speltid. Lär bli de grönsvartas skyttekung.

Marius Alexe (Anfallare Dinamo Bukarest Lån) 5,5
Rätt snabb ytter-typ men inget som skrämmer.

Francesco Acerbi (Försvarare Chievo-Sassuolo 2m 1/2) 6,5
Bra i Chievo men totalt misslyckad i Milan. I Sassuolo lär han bli viktig om han kan komma tillbaka till hundra procent efter en tumör i testikeln.

Antonio Rosati (Målvakt Napoli-Sassuolo Lån) 5,5
Aldrig imponerat i Napoli och lär bli andremålvakt.

TORINO

Torinos transfer-sommar har varit intressant. Inflödet av spännande spelare har varit betydande. Svenske Farnerud lär bli en nyckelspelare och Bellomo och El Kaddouri osar av potential. Vågar Ventura spela med de tre samtidigt på mitten kommer Toro ha ett av seriens mest sevärda mittfält. Sedan är jag ju barnsligt förtjust i Immobile och hoppas och tror att han får sitt riktiga genombrott.

Att man var tvungna att sälja Ogbonna var väntat och varken Bovo eller Moretti lär ersätta honom på ett fullvärdigt sätt. Däremot kan Maksimovic bli den nya försvarsklippan. Den unge serben har styrka och elegans som lär få andra större klubbar få upp ögonen. Och vad händer med Alessio Cerci? Blir han kvar?

Daniele Padelli (Målvakt Udinese-Torino Gratis) 6
Hade ett par fina matcher för Udinese ifjol. Nu får han en hel säsong på sig att visa av vilket virke han är gjord av.

Alexander Farnerud (Mittfältare Young Boys 1,8m) 6,5
Numera innermittfältare med defensiva styrkor. Lär bli en av Torinos viktigare pjäser. Tränare Ventura har stort förtroende.

Omar El Kaddouri (Mittfältare Napoli-Torino Lån) 6,5
Har stor potential men fick aldrig chansen att visa den i Napoli. Nu kommer han få en ärlig chans att visa vad han går för.

Nicola Bellomo (Mittfältare Bari-Torino 1,5m 1/2) 7
Lär främst få konkurrera med El Kaddouri om en startplats. Det bästa vore att hitta plats för dem båda då Bellomo är en förtjusande spelare med brett register.

Cesare Bovo (Försvarare Genoa-Torino 1m) 6
Lär vara revanschsugen efter en katastrofal säsong i Genoa. Bättre än vad han visat på sistone.

Emiliano Moretti (Försvarare-Torino 0,5m) 6
Hade en rätt bra period i våras under Ballardini. Ger rutin och viss pålitlighet.

Ciro Immobile (Anfallare Genoa-Torino 3m 1/2) 7
Jag är en stor Immobile-fan och hoppas och tror att det lossnar ordentligt i Toro. Kvaliteten har han.

Nikola Maksimovic (Försvarare Röda Stjärnan-Torino Lån) 7
Stor och ståtlig mittback. Bra med fötterna och stark i luftrummet. Bra spelare, bra värvning.

Marcelo Larrondo (Anfallare Siena-Torino 1,5m) 6
Sällan fått chansen trots att han visat viss målfarlighet. Trots det är känslan att han inte är någon större uppgradering till Meggiorini.

Publicerad 2013-08-05 kl 07:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons