Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Transferbetyg: Milan, Fiorentina, Catania, Genoa

CATANIA

Sportdirektör Pietro Lo Monaco försvann förra sommaren och det blev inga negativa effekter av det. Tvärtom gjorde Catania en fantastisk sösong. Men kanske är det över lite längre tid som man ska bedöma Catanias post-Lo Monaco-period bättre. Den här sommaren har Catania tappat två nyckelspelare som Francesco Lodi och Papu Gomez och de kan bli mycket svåra att ersätta.

Mittfältaren Tachtsidis har fått den otacksamma uppgiften att ersätta Lodi men han lär vara full av revanschlusta. Förutom greken har man som vanligt gått på argentinsk spelarjakt. Tre spelare är hittills infångade. Medan jag ser Leto och Freire som något hasardartade värvningar tror jag att Monzon är en bra värvning.

Sebastian Leto (Mittfältare Panathinaikos-Catania Gratis)  6
Före detta argentinsk stortalang som aldrig riktigt slog igenom. Hade en mycket bra säsong i Panathinaikos för två år sedan men fick fjolåret förstört på grund av en knäskada. Känns som en chansning…som dock kan funka.

Panagiotis Tachtsidis (Mittfältare Genoa-Catania 5m 1/2) 6
Något missförstådd i Roma, lär få mer lugn och ro på Sicilien. Kan få en nyckelroll då Lodi försvunnit till Genoa.

Fabian Monzon (Försvarare Lyon-Catania 3,5m) 6,5
Ytterback som var misslyckad i Lyon men mycket bra dessförinnan i Nice och Boca Juniors. Tror han kan  vara ett litet fynd för Catania.

Federico Freire (Mittfältare Velez-Catania Gratis) 5,5
Catania brukar ha bra koll på sina argentinska värvningar men jag tror inte Freire går i Gomez, Castros mfl fotspår.

FIORENTINA

Ungefär 25 000 Fiorentina-supportrar hade samlats på Stadio Artemio Franchi för att ta emot sin nya kung. Mario Gomez hade inte bara köpts av Fiorentina, han hade valt dem före andra klubbar. Scenerna som spelades upp på Artemio Franchi var det länge sedan man såg i Florens och de talade sitt tydliga symboliska språk. The buzz is back in town. Klubben har en stor dragningskraft och man vill satsa.

Sportdirektörerna Daniele Pradé och Eduardo Macia har mer eller mindre gått plus minus noll på två somrar och ändå förstärkt laget med råge. Inte ens förlusten av Jovetic känns särskilt tung (något man aldrig trodde för ett år sedan). Nu har man hittat en riktig striker i Gomez, kan använda Beppe Rossi från start, köpt loss Cuadrado och även förbättrat bredden med Alonso, Yakovenko och Ambrosini som alla kommer fungera som goda back-ups.

Förutom att man ännu inte hittat en stabil målvakt och för Ljajics kontrakts-såpa hade allt varit perfekt. Ljajic-problematiken är något man måste lösa så fort som möjligt och undvika att tappa honom gratis nästa säsong likt Montolivo.

Marcos Alonso (Försvarare Bolton-Fiorentina Gratis) 6,5
Mycket bra alternativ som Pasquals-back up.

Oleksandr Yakovenko (Anfallare Anderlecht-Fiorentina Gratis) 6
Kommer säkert kunna bidra med en del när han får chansen. Flink i fötterna.

Mario Gomez (Anfallare Bayern Munchen 21m)  7,5
Jag hävdar att Gomez anländer med lite väl upphaussat rykte men är det någon klubb i Italien som passar honom bra är det Fiorentina. Har ett mycket bra track-reckord när det gäller målskytte. Lär få gott om inlägg och målchanser i Viola. Skyttekungskandidat.

Joaquin (Mittfältare-Malaga-Fiorentina 1,8m)  7
Spansk toppdribbler som kännns som mer än en lyx-reserv. Mycket smart värvning.

Massimo Ambrosini (Mittfältare Milan-Fiorentina Gratis) 6
Visst, den gamle gode Ambrosini har sett sina bästa dagar, men det lär finnas matcher för Viola där hans rutin och klokhet kommer behövas.

Josip Ilicic (Mittfältare Palermo-Fiorentina 9,5m) 6,5
Hittar man rätt position till honom (man kan ju fråga sig varför de värvade honom annars )känns det som att Ilicic kan  bli en succé. Ville till Fiorentina till varje pris.

GENOA

Nye tränaren Fabio Liverani kommer inte ha några bekymmer att veta vilken spelare som ska styra Genoas spel kommande säsong. Nyförvärvet och frisparksspecialisten Francesco Lodi kommer med sin klokhet och sina passningsäkra fötter bli en nyckelspelare. Liverani vill även helst behålla Gilardino trots att Roma, Inter och Napoli alla vill ha honom som center-alternativ.

Genoa har i övrigt försökt täppa igen luckor på ytterbacksplatserna och på offensiva positioner. Räkna ändå med att det kommer några fler värvningar under augusti i Casa-Preziosi, där bland annat svenske Jiloan Hamad finns under radarn.

Giovanni Marchese (Försvarare Catania-Genoa Gratis) 6
Hyfsat pålitlig ytterback utan glamour. Kan bli en spelare för startelvan.

Francesco Lodi (Mittfältare Catania-Genoa 5m 1/2) 7
Mittfältsdirigent som nu ska styra Liveranis orkester med sina skickliga fötter. Har få övermän i världen när det gäller frisparkar.

Mario Santana (Mittfältare Torino-Genoa 0,8m) 6,5
Visade stundtals gammal god form i Torino ifjol. Borde kunna leverera minst samma sak till sin nya klubb.

Moussa Konatè (Anfallare Krasnodar-Genoa Lån) 6
Oberäknelig anfallare som inte direkt öste in mål i Ryssland. Fortfarande ung och kan vara ett vasst nyförvärv på sikt. Lär behöva acklimatisera sig. Målskytte-instinkterna ett frågetecken.

Sime Vrsaljko (Försvarare Dinamo Zagreb-Genoa 5m) 6,5
Ytterback som även Inter var intreserat av. Har det mesta för att lyckas i Serie A.

Sebastian De Maio (Försvarare Brescia-Genoa Gratis) 6
Duktig i Brescia ifjol och förtjänar en chans i Serie A.

MILAN

Visst spiller  Balotelli-värvningen över till sommarmercaton och visst är Andrea Poli (han kan bli vad Marchisio blivit för Juventus) en förträfflig värvning men annars har det verkligen varit en seg sommar för Galliani och Milan. Först tog Berlusconi lång tid på sig att bekräfta Allegris fortsatta arbete i klubben och sedan hamnade El Shaarawy i stort transferfokus när Milan lyssnade till bud på “Il Faraone”. Sedan plockades han till slut bort från mercaton efter ett samtal mellan Galliani och SES, något de kunde gjort tidigare och sluppit allt ståhej.

Sedan ägnade Galliani nästan en hel månad till att försöka sälja Robinho till Santos och värva Keisuke Honda från CSKA Moskva. Det slutade katastrofalt nog med att Robinho istället förlängde sitt kontrakt (eeehh?) och att Honda fortfarande inte har anlänt till Milan. För tillfället verkar Milans pengar vara anmärkningsvärt slut och man är oerhört saktfärdiga med att sälja spelare. Varför inte t ex sälja Niang (klart umbärlig då man har Petagna) eller Boateng (eller båda två) för att få loss pengar till ordentliga bud på Honda och Ljajic?

Enligt Gallianis lagar värvar man alltid i slutet av augusti för att göra sina supportrar så nöjda som möjligt så tätt in på säsongen som möjligt. Men har dessa lagar blivit svårare att hålla? Milan bevakar utgången av Ljajics kontraktsförlängning med Fiorentina (som dock inte vill sälja honom till Milan) och Cagliaris mittback Davide Astori. Eller?

Riccardo Saponara (Mittfältare/Anfallare Empoli-Milan 4,5m 1/2) 6,5
Härlig spelartyp som osar av potential och skulle säkert visa upp stora delar av den om han fick chansen. För det är ju den stora frågan, får han verkligen chansen? Troligen inte.

Andrea Poli (Mittfältare Sampdoria-Milan 2m 1/2) 7
Mycket smart av Milan att snappa upp Poli när Inter struntade i det och Juventus valde annat. Poli är redo att ta en plats i startelvan och ta ytterligare ett steg i utvecklingen.

Matias Silvestre (Försvarare Inter-Milan Lån) 6
Skadan på Bonera tvingade Milan att agera fort. Valet att låna Inters misslyckade Silvestre känns som en snål och tveksam lösning men Milan har ju lyckats med sina Inter-värvningar tidigare.

Jhrson Vergara (Försvarare Univ. Popayan-Milan 2m) 6
Storväxt ung colombiansk mittback som var mycket bra under U-20 turneringen i vintras. Intressant framtid men är nog inte redo för regelbundet Serie A-spel ännu

Publicerad 2013-08-07 kl 08:43
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons