Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Drömmar om Etoo

Samuel Etoo lämnade ett stort hål efter sig i Inter. Kerimovs och Anzhis miljoner gick inte att stå emot när det begav sig. Men nu har den ryske miljardären bestämt sig för att det är slutspenderat. Ingen mer satsning. Så vips är alla investerade stjärnor ute på marknaden igen, som t ex Willian…och kanske också Samuel Etoo.

Men vilka italienska lag drömmer om Etoo?

Inter
Givetvis är Inter ett tänkbart alternativ. Hans hjärta klappar säkert blåsvart fortfarande och kanske kan ett återvändande locka honom. Men om Inter ska kunna värva honom måste han gå ner rejält i lön, hur intresserad han är av det är något som är oklart.

Rent sportsligt skulle Etoo säkerligen passa bra in i Mazzarris kontringsfotboll tillsammans med t ex Palacio och Guarin. Om Inter skulle värva Etoo skulle de stärka sina topplags-aktier i ett nafs.

Napoli
Etoos agent Claudio Vigorelli ska ha sagt att det skulle vara en dröm att bära Napolis tröja för Etoo. Det är svårt att säga hur mycket av det som är Etoos inre önskningar och hur mycket som är spel för galleriet från agenten. Men kanske fascinerar Napolis och De Laurentiis satsning, Etoo. Napoli har en fördel gentemot Inter rent ekonomiskt i detta läge vilket skulle tala för “I partanopei”.

Just nu verkar Napoli jobba mer på andra alternativ som Duvan Zapata och Alessandro Matri och det finns även frågetecken kring Benitez och Etoos relation sedan Inter-tiden. Men om Napoli byter riktning och lyckas med konstycket att värva Kameruns bästa spelare genom tiderna blir San Paolo ett sällan skådat spektakel den här säsongen.

Jag tror dock tyvärr inte att Etoo landar i Italien innan den 1 sepetmber. Vart hamnar han då? Jag sätter en stor slant på Chelsea och Mourinho. Men rätt att drömma har vi alltid.

***
Javier Zanetti fyllde 40 år igår. Stort grattis till Serie A:s största stålman. Men glöm att han har spelat färdigt.

***
Marek Hamsik har förlängt med Napoli till 2018. Han har länge varit lite i skuggan av Cavani och Lavezzi men det har alltid varit slovaken som varit deras största bandiera. Nu mer än någonsin.

***
Saphir Taider till Inter? Räkna med att det blir klart i veckan. När en sådan typ av övergång är i görningen brukar det bli av. Bologna kommer inte kunna stå emot.

En spelare som redan är klar för Inter är Rolando (Porto). Kan tyckas något märkligt då Mazzarri knappt lät honom spela i Napoli. Troligen var Rolando aldrig riktigt i matchform men att Mazzarri såg att kvalitén fanns. Nu värvas han dock mycket på grund av Chivus och Samuels skadebekymmer.

***
Ingen Honda, ingen Ljajic….men Marco Borriello? Det sägs att Milan vill låna Romas anfallare. Kan Galliani verkligen vänta och se om man kvalificerar sig för C.L innan man värvar större namn? Hinner man? Kan man? Milans mercato är lurig just nu.

***
Napoli sägs vara nära en övergång med colombianen Duvan Zapata. Vilket antiklimax gentemot Jackson Martinez kanske ni tänker? Sakta i backarna. Jag tror att Zapata kan vara en bra lösning faktiskt.

Napoli gör en “Porto” istället för att värva frän Porto. Zapata har ungefär samma fysik och rörelsemönster som Martinez men är yngre och väldigt mycket billigare. Om man ska värva en spelare som ofta kommer få vara back-up till Higuain kanske det dessutom är bättre att värva Zapata än Martinez.

Publicerad 2013-08-11 kl 10:15
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons