Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sartoris mardröm

Giovanni Sartori är en av Italiens bästa sportdirektörer. År efter år trollar han med knäna för att rädda kvar Chievo i Serie A och år efter år lyckas han.

Sartori kan transferfönstrets hemligheter, vet var han ska leta, vet hur man fyndar, har öga för bra spelare och är rutinerad på att få affärer i hamn. Men ibland går det till och med inte Sartoris väg.

Sartori talade lite motvilligt. -Det har hänt och det händer fortfarande. Ibland följer man någon ung spelare som verkar lovande. Man visar sitt intresse, och sedan förhandlar man. Ibland ror man affären i hamn, ibland inte….

-En gång var vi i Frankrike, en liga som vi ofta följer, för att kolla in en ung spelare i Guingamp, berättade Sartori för sju år sedan. – Han var stark och man såg att han hade kvalitéer. Vi ville köpa honom.

-Allt gick bra, det fanns inga hinder, det var så gott som klart. Vi kom överens om ungefär 800 000 euro. Vad som hände? Marseille blandade sig i och värvade honom.

Vem den unga spelaren var? Didier Drogba.

Det var Sartoris största ånger någonsin. Man kan ju undra vilka spelare som missas av sportdirektörer idag som de bittert får ångra om några år. Och man kan ju verkligen undra vad som hade hänt med Didier Drogbas karriär om han hade gått till Chievo istället för Marseille.

Publicerad 2013-08-12 kl 12:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons