Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Försäsongs-resumé

FIORENTINA

Positivt: Juan Cuadrado har sett formstark ut och verkar ta vid där han slutade ifjol och Giuseppe Rossi är underbart nog på väg mot ordentlig matchform.

Negativt: Försvarsspelet har inte alltid sett inoljat ut och försöken med fyrbackslinje har inte slagit väl ut. Rörelsen och idéerna från ifjol verkar inte infinna sig riktigt och Gomez har ännu inte imponerat mot bra motstånd (han har också varit lite för ensam på topp). Sedan måste man lösa Ljajic-kontraktet och målvaktsfrågan.

INTER

Positivt: Definitivt Patrick Olsen. Han har visat stor karaktär under sommaren och känns inte bara redo för en plats i truppen utan ser ut att även kunna hota om en plats i startelvan. Olsen har glidit upp i topp bland mina favorit Inter-talanger. Även Hugo Campagnaro och Ricky Alvarez bör nämnas. Campagnaro känns redan som Inters mest pålitlige försvarare trots lite tid och Ricky har sett mycket pigg ut under Mazzarris ledning.

Negativt: Kanterna. I Mazzarris fotboll är yttrarna mycket viktiga. Problemet är att Inter inte har några vettiga yttrar. Alvaro Pereira har varit en försäsongs-mardröm, Nagatomo och Jonathan känns inte tillräckligt bra, Schelotto är redan placerad i Mazzarris karantän och på väg in är en ung brasse från Chelsea utan rutin (Wallace). En Basta eller en Isla hade suttit bra.

MILAN

Negativt: De fem insläppta målen mot Manchester City imponerade inte direkt. Annars har skadorna (förutom den knaggliga mercaton då) varit det mest irriterande för Milan. Pazzini är borta ett bra tag till och nu i sommar gick både Bonera och Robinho sönder tidigt och sedan har bland annat De Sciglio och Balotelli dragits med småskador. Milan har inte råd att tappa för många spelare.

Positivt: Framför allt två spelare:  Andrea Poli och Andrea Petagna. Poli har verkligen sett stark ut under sommaren och ser ut att ta ett stort kliv i sin karriär om han lyckas omvandla försäsong-formen till ligaspelet. Han kan bli vad Marchisio är för Juventus. Annars är Petagna det stora utropstecknet (5:a på min Topp 100 talanger förresten). Den unge anfallaren har överraskat med sin fysik och sin mognad. Ser redan nu ut som en bättre avslutare än Niang. Värd att behålla och inte låna ut.

JUVENTUS

Positivt: Försäsongen har inte sett så vass ut för Juve och det är svårt att peka ut något anmärkningsvärt. Mirko Vucinic är en av få som sett spelsugen och vass ut. Han ser ut att ta en plats i startelvan till på söndag mot Lazio.

Negativt: Laget har sett lite trögt ut under sommaren. Både Tevez och Llorente har fått lida av att aldrig ha genomgått en så tuff försäsong tidigare samt att de inte varit i speciellt bra form. Med så många skickliga spelare i laget är det dock svårt att tro att laget inte ska växla upp formen efter ett tag.

NAPOLI

Positivt: Stundtals har Napoli sett mycket bra ut och övergången från Mazzarris omställningsfotboll till Benitez mer bollinnehavs-inriktade fotboll ser ut att fungera. Lorenzo Insigne har varit mycket bra och har stärkt sina chanser som startman. Goran Pandev har också haft en grym sommar, men det har han ju alltid.

Negativt: Försvarsspelet har inte alltid klickat som det ska. Man tappade en 2-0 ledning mot Arsenal till 2-2 och de tre insläppta målen mot Porto avslöjade brister i försvaret. Är verkligen Skrtel räddningen? Snarare kanske mer slipning från Rafa.

LAZIO

Positivt:I de fem senaste matcherna där man mött hyfsat motstånd har man bara släppt in ett mål. Det tyder på att defensiven sitter där den ska. Klose verkar skadefri och målfarlig. Petkovics nya spelsystem (4-3-3) med tre regissörer på mitten (Ledesma, Biglia och Hernanes) ser intressant ut.

Negativt: Att man inte kunnat spela in Felipe Anderson och Bryan Perea. Brassen har ännu inte återhämtat sig riktigt från den skada han ådrog sig i början av juni och Perea har inte blivit spelklar eftersom Lazio först måste sälja en icke EU-spelare (blir troligen nigerianen Sani).

ROMA

Positivt: Trots att man förlorade mot Chelsea kunde man se positiva saker. Under nye tränaren Garcia har man nu fått ett bättre och säkrare passningsspel och Strootman ser ut att bli den där lugna trygga kraften på mitten. Även Bradley och Florenzi har haft mycket fina försäsonger. Miralem Pjanic har visat tendenser till att få ut det han besitter under Garcia som gett honom stort förtroende. Maicon var mycket pigg mot Chelsea och ser ut att vara på väg mot fin matchform, han kan bli en stor förstärkning om det håller i sig.

Negativt: Lamela har inte varit på topp och frågan är om det bara är en dipp eller en illavarslande djupare svacka. En lösning på Borriellos och Osvaldos varande eller icke varande i klubben bör lösas fort.

****

*Trots något kilo för mycket har Antonio Cassano visat under sommaren att känslan i fötterna finns kvar. I full matchform kan han bli en stor sevärdhet på Tardini den här säsongen. Parma har över lag haft en mycket bra försäsong och även unge Nicola Sansone bör nämnas som en positiv faktor.

*Torinos tränare Ventura har under sommaren ändrat spelsystem till 5-3-2 för att få lite bättre täckning bakåt. Alexander Farnerud ser ut att ta en plats på mitten. Nyförvärvet Larrondo har sett het ut längst fram.

*Vem gör målen för Verona i år? Enligt försäsongens trend verkar inte Luca Toni ha kastat in handduken. Nytändning?

*Udinese har inte bara hunnit med en försäsong utan även satt igång det “riktiga” spelet då man har slagit ut Siroki Brijeg ur Europa League. Redan nu kan man ana att Luis Muriel går mot en kanonsäsong.

Några andra spelare som sett bra ut under sommaren: Jasmin Kurtic (Sassuolo), Mauricio Pinilla (Cagliari), Marko Livaja (Atalanta), Acosty (Chievo).

Publicerad 2013-08-13 kl 08:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons