Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

12 Transfer-såpor

Jackson Martinez
Napolis bud ligger säkert fortfarande och tickar på Portos kontor. Ska man sälja eller inte? Man vill behålla honom men vet samtidigt att ett bud på runt 32 miljoner euro kanske aldrig mer kommer igen, inte minst om Martinez inte gör en lika bra säsong som ifjol.
Martinez själv har säkert inget emot att stanna men är säkerligen även lockad av Napoli.
Napoli 50% Porto 50 %

Alessandro Matri
Men Napoli kan inte vänta hur länge som helst utan har även lagt ett bud på på Matri för runt 12 miljoner euro. Juventus verkar ha gett klartecken då de troligen inte fått ett så högt bud på Matri innan. Det kan inte vara ett helt lätt beslut för Matri. Dels känner han sig kanske sviken av Juve och dels så vet han inte om han är värvad som startman eller som Higuains back-up (troligen back-up). Men mycket talar för att han flyttar söderut till slut.
Napoli 70 % Premier League 30 %

Juan Zuniga
Juventus har jagat honom hela sommaren. Problemet är att Benitez vill behålla colombianen vilket innebär att tes nummer två är att Juve använder pengarna för att investera dem i ett bud på Kolarov (se nedan). Men om Matri-affären går igenom kanske det blir lättare att värva Zuniga.
Napoli 60 % Juventus 40 %

Aleksandr Kolarov
Känslan är att Juves plan just nu är att casha in på Matri och/eller Quagliarella för att sponsra ett köp av Kolarov. Pellegrini och City verkar dock inte helt övertygade om en försäljning. Men lägger Juve ett bra bud så kanske det blir affär till slut.
Juventus 60 % Man C 40 %

Fabio Quagliarella
En annan spelare som Juve vill sälja. Precis som Matri finns det bud från Premier League men till skillnad från sin anfallskollega verkar han för tillfället närmare att tacka ja. West Ham ligger bäst till vad det verkar. Även om före detta lagkamraten Iezzo har sagt att Quaglia vill återvända till Napoli misstänker jag att han hamnar i Premier League till slut.
West Ham 60% Sunderland 30%

Saphir Taider
För tillfället verkar affären vara en bit ifrån att gå i hamn då det verkar skilja ca 3 miljoner mellan vad Inter erbjuder och vad Bologna vill ha. Dessutom surrar ryktena att den spelare som Bologna ville ha emellan, Joseph Duncan, är på väg till Livorno. Jag tror ändå det kan bli affär om Inter kan och verkligen vill.
Inter 65 % Bologna 35 %

Pablo Osvaldo
Inter vill ha andra spelare också. Mazzarri skulle hemskt gärna vilja stärka upp anfallet med Osvaldo, något som den något strulige Roma-anfallaren också vill. Problemet är att Inter inte kan betala som en Premier League-klubb kan. Roma vill sälja honom så dyrt som möjligt för att få in pengar till egna köp. Kan komma att bli kvar då Roma inte hinner hitta rätt köpare.
Inter 25 % Roma 25 % Övriga lag 50 %

Mauricio Isla
Inter och Mazzarri vill väldigt gärna stärka kanten med Isla. Än så länge har Juve inte varit så inställda på att sälja. Isla själv verkar gärna flytta till Inter där han skulle vara ordinarie. Även Fiorentina har dykt upp som intressent senaste dagarna.
Inter 60% Juventus 25 % Fiorentina 15%

Radja Nainggolan
Varför har det varit så tyst kring Nainggolan senaste veckorna. Min gissning är att han är “lovad” till Inter och att det är dit han helst vill. Roma och Fiorentina var på honom tidigare utan framgång. Inter väntar troligen på att affären med Thohir ska gå i lås för att möjligen få ett tillskott till mercatons sista dagar.
Inter 80 % Fiorentina 10 % Cagliari 10 %

M´baye Niang
Kan vara på väg att lånas ut vilket kan vara en bra lösning då han lär få mer speltid och Milan får bättre svar på hur bra (och hur bra avslutare) han är. Självklart är Genoa och Preziosi, som alltid dansar efter Berlusconis och Gallianis pipa, en given destination. I gengäld tror jag att Milan får Juraj Kucka.
Genoa 60 % Milan 30 % Premier League 10 %

Keisuke Honda

CSKA är en hård förhandlare men vet om att det inte är bra att ha kvar missnöjda spelare. En affär där man hela tiden har känslan av att Milan och Galliani till slut kommer lyckas. I värsta fall kommer han gratis efter jul (ytterligare en anledning till att CSKA till slut säljer honom).
Milan 80 % CSKA Moskva 20 %

Adem Ljajic
Däremot kan det blir svårt för Milan att värva Ljajic. Fiorentina är på väg att erbjuda ett nytt förbättrat kontrakt som Ljajic möjligen kan tänkas skriva på. För tillfället verkar inte Milan ha de pengar som krävs för att värva honom. Men vad händer om det finns utköpsklausul på 12 miljoner euro inskrivet i kontraktet och Milan säljer t ex Boateng. Köper Milan helt enkelt inte bara loss honom då? Om Albiol är värd typ 10 miljoner är 12 miljoner euro för Ljajic rena fyndpriset.
Fiorentina 50 % Milan 30 % Övrigt 10%
Transferbetyg:

Rolando Försvarare (Porto-Inter) 6
Var troligen inte i fysiskt bra form när han inte lyckades ta en plats i Napoli under hela förrra våren. Nu har han en hel säsong på att hitta tillbaka till gammal form. Bättre back-up än Silvestre?

Nikolaj Mihajlov Målvakt (Twente-Verona) 6,5
Även om Rafael ej testats i den högsta serien har han alltid varit bra hittills, så jag är inte säker på att Verona verkligen behövde förstärka på målvaktsidan. Mihajlov kommer dock med rätt bra CV så två bra målvakter skadar nog inte.

Wallace Försvarare Försvarare (Chelsea-Inter) 6
Påminner mycket om Maicon i spelstilen (mycket mer än Jonathan) men har långt kvar innan han kan mäta sig med honom. Kommer på lån så Inter har inte mycket att förlora, men samtidigt skulle de behöva en ytter som är mer redo.

Gino Peruzzi Försvarare (Velez-Catania) 6,5
Anländer med något överdrivet rykte (troligen pga av Inter var intresserade av honom tidigare) men med Catania-mått mätt bör det vara en bra värvning. Rätt snabb och vaken ytterback men inte jättestark i kroppen.

Diego Farias Anfallare (Chievo-Sassuolo) 6,5
Var stundtals gifitig i Serie B ifjol och jag tror han kan blixtra till även i den högsta serien.

Mattia Cassani Försvarare (Fiorentina-Parma) 5,5
Ytterback vars karriär är på väg ner. Erbjuder rutin men inte så mycket kvalité längre.

Publicerad 2013-08-14 kl 10:34
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons