Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sabatini? - It`s London Calling…

Sportdirektör Walter Sabatini och general manager Mauro Baldissoni har varit i London. Kanske har de stött ihop med Franco. Inte kanske utan troligen. Franco som i Baldini återfinns numera i White Heart Lanes korridorer och kan sina Roma-spelare väl. Kanske finns där också en plan i tankarna.

Det känns som att någonting håller på att hända. Jag tror inte att Romas verkställande duoatt bara har åkt upp till Bretagna för att försöka lösa sitt groende Osvaldo-problem. Kanske finns det ett bud att lyssna till. Ett stort bud på både Erik Lamela och Miralem Pjanic. Kanske uppåt 50 miljoner för båda (vilket måste betyda att Bale är på väg att säljas) eller 30-35 för endast Lamela.

Vi ska inte lura oss själva och tro att Roma inte behöver casha in. Surret runt Trigoria är att Sabatini hörts säga att “den här sommaren får vi inte gå minus”. Sedan finns kanske inte behovet att sälja Lamela, Pjanic och Osvaldo samtidigt. Men Osvaldo defintivt och kanske även Lamela?

Daniel Pablo Osvaldo är säkerligen försäljnings-prioritet. Anfallaren har supportrarna emot sig och måste säljas. Det som började med den där tjuvade straffen från Totti har nu landat i sprayade glåpord utanför hans hus. Hans tid i Roma är över. Intresse för hans sportsliga tjänster finns. Southampton sägs det, kanske även Arsenal. Får Roma sina 15-18 miljoner euro slår de nog till. Problemet hittills har varit (och är kanske fortfarande) att få Osvaldo att acceptera en flytt.

Det kan verka märkligt att Roma skulle vilja sälja Lamela. Han som är deras mest talangfulla spelare, en av få i Roma som faktiskt kan bli en riktig världsspelare. Men det är nog också sant att Rudi Garcia inte bänkar Totti och har handplockat Gervinho. Vilket betyder att Lamela blir utanför eftersom ingen av dem kommer spela centralt. Den unge argentinaren har även sett rätt blek ut på försäsongen. Kanske har det med bristande kemi med Garcia att göra. Kanske känner även Lamela att något är på gpng.

Däremot har jag svårt att tro att Roma inkluderar Pjanic. Då måste nog Spurs höja sitt bud. Pjanic står väldigt högt i kurs hos Garcia och Sabatini vill inte göra sin tränare missnöjd. Om Roma säljer Lamela och Osvaldo tror jag de kommer värva en striker för runt 15-20 miljoner (Adrian Lopez?) plus en yngre anfallstalang likt Gonzalo Bueno och därmed går lite plus den här sommaren.

Men någonting är på gång. Det prasslas bakom kulisserna i både London och Rom. Det ringer och det ringer, om och om igen.

I mister Sabatinis telefon.

Publicerad 2013-08-16 kl 12:13
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons