Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

När ett mästarlag fotsätter att vara mästare

Antonio Contes Juventus är ett odjur. Ett odjur som igår ruskade bort försäsongens rost, vässade tänderna och utan problem käkade upp örnen från Rom.

Detta Juventus har lärt sig hur man vinner och har sipprat ner den instinkten i sitt blod. När man som Juventus övertygar fastän man inte övertygar så att säga, ja det är då man vet att man har kommit långt i sin utveckling.

Matchen mellan Juventus och Lazio bjöd till en början på bra försvarsspel, rätt högt tempo och taktisk medvedenhet. Men med relativt få chanser. Lazio hade svårast, Hernanes var inte lika mjuk i kroppen som han brukar, Ledesma borta från spelet och Klose för ensam. Candreva och Lulic försökte komma loss på sina kanter men lyckades sällan.

När Lazios spel inte riktigt klickade visste man inte riktigt hur man skulle hitta nya lösningar, det fanns inget att luta sig tillbaka på. Det kunde Juventus. Sakteliga märkte man att Tevez och Vucinic hittade varandra bättre, att Juve kändes lite vassare. Inte mycket men tillräckligt. När inhoppande Paul Pogba (hur ska Conte kunna ha honom utanför startelvan den här säsongen?) gjorde 1-0 kändes det inte helt överraskande.

Juventus har så mycket att tacka sitt försvar för. Barzagli gör så sällan fel att man är stum av förvåning när han gör det, Chiellini är en urkraft, Buffon tryggheten själv och Bonucci har växt i sin fina omgivning. Det är den grunden som Juve alltid kan luta sig emot, som gör att de nästan alltid har ett övertag i matcherna. Vare sig det syns eller inte.

I andra halvlekens början var det som att någon öppnade falluckan för Lazios försvar. Lichtsteiner och Chiellini turades om att ånga igenom den genomskinliga backlinjen och Carlos Tevez prydde siffrorna till något överdriva 4-0 med sitt första Juve-mål.

Allt snack i somras om att Juventus var rostigt och mätt var som bortblåst. Kanske var det bara en medial illusion, en vilja att mästarna inte skulle vara så överlägsna. Och medan Lazio på något sätt måste inbilla sig att detta bara var en plump i protokollet, ett tillfälligt felsteg och inte en tendens så var det en dag på jobbet för Juventus.

Det är så det går till när ett mästarlag fortsätter att vara mästare.

***
För er som missat att jag har börjat tippa utgången av Serie A kan hitta den här:
LAG 20-18
LAG 17-15
LAG 14-12
LAG 11-9

Publicerad 2013-08-19 kl 10:35
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons