Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vad fattas? - Två veckor kvar på mercaton

ATALANTA
Vad fattas? Möjligen en mittfältare.

Det finns inget som akut måste inhandlas, men ytterligare en mittfältare är säkert önskvärt. Tränare Colantuono drömmer om att  få tillbaka Simone Padoin.

BOLOGNA
Vad fattas? Åtminstone en offensiv pjäs.

Taider går till Inter men Laxalt går motsatt väg. Om Fredrik Sörensen och Alessandro Diamanti säljs måste de ersättas. Förutom dem behöver Bologna nog ändå en offensiv pjäs. Rumänen Grozav har länge varit på Bolognas önskelista.

CAGLIARI
Vad fattas? En anfallare och en försvarare.

En ersättare för Thiago Ribeiro och en ersättare för snart försvinnande Davide Astori är nog grundprioritet. Cagliari har varit ute efter unge uruguayaren Avenatti hela sommaren. Vareses försvarare Pucino är också ett namn som figurerat i rykten. Men stannar verkligen Radja Nainggolan?

CATANIA
Vad fattas? En back-up eller ersättare till Bergessio.

Catania saknar en anfallare med striker-kvalitéer för att backa upp en eventuell skada på Bergessio. Men än värre kan vara att de behöver hitta en ersättare till honom då han jagas av Lazio.

CHIEVO
Vad fattas? En reservmålvakt.

Eftersom det blev knas i Berisha-affären jagar man fortfarande en andremålvakt.

FIORENTINA
Vad fattas? En ersättare till Pizarro och en målvakt.

David Pizarros skada kan tvinga Fiorentina ut på marknaden för att leta en ersättare. Drömmen vore Marco Verratti men det känns omöjligt. En målvakt är annars en ännu större prioritet. Agazzi? Sorrentino? Sedan får man se hur utgången blir med Ljajic och hans kontraktsförlängning går, säljs han måste man hitta en ersättare av klass.

GENOA
Vad fattas? En anfallare, en mittback och en målvakt.

Genoa är luriga på transfermarknaden just nu. Det känns som Genoa väntar in Milans mercato för att sedan skicka Juraj Kucka till Milano. Beroende på vad som händer med Milan, deras C-L-kval och deras fortsatta mercato kan Niang kanske till slut lånas ut till Genoa. Även Gilardino är ett namn som hänger löst ute i mercato-rymden. Han är fortafarnde aktuell för en flytt. En rutinerad målvakt bakom Perin är också ett önskemål och Gamberini är på väg in som ersättare för Granqvist.

INTER
Vad fattas? En högerytter och en mittfältare.

Man väntar fortfarande på Mauricio Isla och min känsla är att Inter till slut kommer värva honom. Taider är klar för klubben men det kanske inte utesluter en sista present i Nainggolan. Etoo? Troligen bara en önskedröm.

JUVENTUS
Vad fattas? En ytter.

Jagar fortfarande Zuniga eller Kolarov. Någon bör anlända. Annars har Juve fullt upp med att hitta nya destinationer till Matri och Quagliarella.

LAZIO
Vad fattas? En reservkeeper och en anfallare.

Det senaste anfallsryktet till Lazio är Bergessio då PSV:s anfallare Matavz inte verkar värvas. En billigare lösning skulle vara Fulhams Petric. Men kanske borde supercupsfinalen fått Lazio att försöka hitta en mittback av klass istället?

LIVORNO
Vad fattas? En spelare till varje lagdel.

Man hoppas på att värva Cristianos bror Alessandro Lucarelli till backlinjen, Biagianti till mittfältet och antingen Atalantas Ardemagni eller ett lån av Juves Boyake till anfallet.

MILAN
Vad fattas? En mittback, en mittfältare och en trequartista.

Milan är den storklubb där det hänt minst och där alla förväntar sig att det ska hända mer. Troligen vill man vänta in och se hur det går i Champions-kvalet. Kan man räkna med de pengarna eller ej? Drömmen för Milan vore väl ungefär: Astori, Honda och Ljajic (då krävs det nog C.L-spel och en försäljning av Boateng). Men det känns som att det kan lika gärna sluta med Sakho, Kucka och ett lån av Matri.

NAPOLI
Vad fattas? En mittback och en anfallare.

Jackson Martinez verkar istället bli Duvan Zapata och Martin Skrtel verkar istället bli Davide Astori. Möjligen en defensiv mittfältare till om man anser att det behövs.

PARMA
Vad fattas? En mittback möjligen.

Även om Parmas trupp är relativt klar ryktas det fortfarande om någon ytterligare spelare på ingång. Försvararen Andrea Mantovani är väl inte otänkbart.

ROMA
Vad fattas? Två anfallare och en mittback.

Försäljningen av Osvaldo bör betyda att Lamela och Pjanic stannar samt att Roma införskaffar två anfallspelare (åtminstone en). En striker-typ och en ytter-typ. Spelare som ryktats vara på ingång är: Nani, Adrian Lopez, Alessandro Matri, Alberto Gilardino och Abel Hernandez. Talangen Gonzalo Bueno är i stort sett klar för Krasnodar men Sabatini kanske blandar sig i i sista stund. En mittback kan även vara på ingång, rumänen Chiriches har länge funnits under Romas mikroskåp. Räkna med händelserika två veckor.

SAMPDORIA
Vad fattas? En målvakt.

Försäljningen av Romero innebär att en ny målvakt måste införskaffas. Bizarri är det sämre alternativet, Sorrentino och Viviano två klart bättre.

SASSUOLO
Vad fattas? En offensiv ytter och 1-2 ytterbackar.

Inters Biraghi eller Juventus Ziegler kan vara på ingång för att fylla Sassuolos ytterbacks-saknad. Framåt drömmer man om Duvan Zapata men de kan kanske värva Bastias Khaziri (med hjälp av Roma?) istället. Senaste ryktena säger att både Parmas Sansone och Chibsah kan vara på ingång. Märkligt av Parma och mästerligt av Sassuolo i så fall.

TORINO
Vad fattas? En ytterback

St Etiennes ytterback Ghoulam har varit en evig sommarsåpa för Torino. Ännu har man inte gett upp men frågan är om han är värd all tid man lagt ner.

UDINESE
Vad fattas? Ingenting.

Udinese har ju som vanligt en rätt spikad trupp klar före de flesta. Möjligen kan man komma att värva en ersättare för Merkel (på väg till Hoffenheim) om man tycker att det behövs. Sedan kan Udinese alltid överraska som t ex med en Nicolas Castillo-värvning.

VERONA
Vad fattas? En anfallare och en mittback

Verona ser ut att äntligen få till ett lån av Inters anfallare Samuele Longo vilket skulle innebära att man endast behöver förstärka försvaret. River Plates Jonathan Maidana kan vara på igång.

***
Transferbetyg

SAPHIR TAIDER (Bologna-Inter) 6,5
Jag är väl inte helt övertygad om att Taider är Inter-material men samtidigt är fransmannen en fin spelare som hela tiden verkar utvecklas. Kanske tar han ytterligare steg i en miljö med bättre spelare.

DIEGO LAXALT (Inter-Bologna) 6,5
Bologna lånar Laxalt och har möjlighet att köpa halva delägarskapet efter säsongen. Kan Laxalt do the Taider thing? Ja, det kan han nog.

MAREK CECH (Trabzonspor-Bologna) 5,5
Känns inte som någon salvezza-räddare direkt.

KINGSLEY BOATENG (Milan-Catania) 6
Lånas ut för mer speltid. Inte säker på att han kommer få så värst mycket av den varan.

Publicerad 2013-08-20 kl 08:37
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons