Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milan leker med elden

Milan leker med elden. Matchen mot PSV ikväll är inte bara viktig, den känns avgörande för hela säsongen.

Att efter en skral insats i premiärförlusten mot Verona åka ur Champions League känns som att öppna upp en fallucka till avgrunden. Psykiskt skulle det vara enormt tufft för Allegri och hans spelare att missa C.L. Men det skulle även innebära uteblivna pengar.

Och vi kan ju alla ana vad uteblivna pengar innebär. Uteblivna nyförvärv. För nyförvärv behöver Milan. På min lista finns åtminstone en bra mittback och en offensiv förstärkning. Dessutom helst kompletterat med Keisuke Honda.

Det pratas mycket om Alessandro Matri. Allegri verkar väldigt gärna vilja ha tillbaka sin gamle adept. Jag kan i så fall se ett starkt power-anfall med Matri och Balotelli men det lämnar i så fall även många frågetecken. Vart hamnar El Shaarawy? Blir han trequartista? Fortsätter Allegri med 4-3-3 och Balotelli tar en ytterposition? Petas SES? Jag får inte riktigt ihop formlerna.

Även till backlinjen vill nog Allegri få ett kärt återseende i Davide Astori. Jag tror att Astori fortfarande väntar på samtal från Galliani och att han kommer göra det in i det sista.

Men för att förverkliga drömmen om en förstärkt trupp krävs det att Milan inte låter sig luras av ett ungt och piggt PSV ikväll.

För då kommer de bränna sig ordentligt.

***

Så verkar då en av sommarens större transfersåpor i Italien vara till ända. Adem Ljajic lämnar Fiorentina för Roma.

Roma kommer alltså troligen sälja Erik Lamela för ca 30-35 miljoner euro till Tottenham och köpa Adem Ljajic för 11-12 miljoner euro från Fiorentina. De kommer alltså få en nästan potentiellt sett likvärdig spelare men ändå gå nästan 20 miljoner plus. Det är lysande affär för Roma.

Sedan är det ju svårt att säga vem av Ljajic och Lamela som kommer få den största karriären och vem av dem som passar in bäst i sitt nya lag.

Lamela hade en mycket bra fjolårsäsong med 15 gjorda mål. Men vi ska inte glömma bort hur den såg ut. Med Zeman var han lysande och av de 15 målen kom nästan alla under den perioden. Med Andreazzoli och under sommaren har han inte alls sett lika vass ut. Det kan finnas något begravt eller inte. Samtidigt är kanske Andre Villas Boas en perfekt tränare för honom.

Det gnistrade aldrig mellan Ljajic och Fiorentinas supportrar. Först tog de ställning emot honom i Delio Rossi-debaklet och när det sedan äntligen höll på att bli lite kärlek dök sommarens kontrakts-problematik upp.

Någonstans kändes det som att Adem (eller snarare kanske Ramadani eller pappa Samir) hade bestämt sig tidigt i somras. När allt drog ut på tiden lackade supportrarna ur och buade ut honom på spelarpresentationen. Därefter fanns det ingen återvändo.

Det kändes även för Fiorentina som om det bästa vore att de gick separata vägar. Dessutom fanns det ett framtida problem gömt. Konkurrensen mellan Ljajic och Rossi. Jag tror inte den hade varit bra för någon av dem. Rossi behöver speltid för att bli som förr och Ljajic är i det skeendet i sin karriär (och så pass bra) där han är en startman och inte någon avbytare.

Fiorentina slipper nu tappa spelaren gratis nästa år och verkar redan ha investerat i duktige anfallaren Ante Rebic. Det känns att både Roma och Fiorentina går segrande ur affären.

***

För er som missade eller vi se Söndagens TV-krönika igen:
Krönikan

Publicerad 2013-08-28 kl 11:42
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons