Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Serie A:s bästa värvningar

Lorenzo Medici

20. Luca Marrone (Sassuolo) 4,5 miljoner euro 1/2
Befann sig i svårt läge i Juventus där chanserna att tränga sig in på deras super-mittfält var små. Kommer nu få chansen att visa vad han kan.

19. Sime Vrsaljko (Genoa) 5 miljoner euro
Duktig ytterback som jag tror kommer väcka de italienska storklubbarnas ögon.

18. Juan Iturbe (Verona) Lån med köprätt
Att Verona lyckades låna den talangfulle och dribblingsskicklige Iturbe var både något överraskande och snyggt jobbat. Får han bara spela lär han göra intryck. Kanske är det bäst om han imponerar lagom mycket så att inte utköpspriset stiger efter säsongen.

17. Ante Rebic (Fiorentina) 4,5 miljoner euro
I skuggan av försäljningen av Ljajic värvade man vasse anfallstalangen Rebic. Kroaten är dock redo redan nu att stå till hands om det dyker upp skador. På sikt kan detta vara en riktigt bra värvning.

Annons

16. Riccardo Centurion (Genoa) Lån med köprätt
Snabb och skicklig ytter som bör passa utmärkt som en av två offensiva spelare bakom en ensam anfallare under Liverani. Kan ha ökat i värde efter säsongen.

15. Francesco Lodi (Genoa) 5 miljoner euro 1/2
Playmaker som lyste i Catania innan Genoa smart nog värvade honom. Genoa har inte börjat bra men vänta till efter säsongen så ska vi nog se att Lodi har satt sin prägel på laget.

14. Hugo Campagnaro (Inter) Gratis
Kom gratis till Inter vilket måste anses som ett riktigt kap. Börjar bli till åren men kommer kunna ge Inter 2-3 år av riktigt hög standard. Höjt nivån på Inters backlinje.

13. Maicon (Roma) Gratis
Verkar vara i gammal god form vilket självklart då innebär att Roma fått en mycket bra ytterback gratis. Smart.

12. Ciro Immobile (Torino) 3 miljoner euro 1/2

Annons
Läcker anfallstyp som borde kunna göra en hel del mål i sin nya klubb. Kommer försöka jaga en plats till VM-truppen.

11. Mauro Icardi (Inter) 6,5 miljoner euro 1/2
Om Inter bara har lite tålamod så kommer de få bevittna att de sitter på en pärla. Löpvillig och bra i straffområdet.  Har vad som krävs för att bli en stor anfallare.

10. Angelo Ogbonna (Juventus) 15 miljoner euro
Egentligen var det märkligt att inte klubbar som Roma, Milan och Napoli försökte värva honom mer än vad de gjorde. Juventus hann först och stärkte upp försvarsbredden rejält.

9. Andrea Poli (Milan) 2 miljoner euro 1/2
Mycket kvalité för lite pengar. Milan kommer få mycket nytta av den mångsidige mittfältaren. Kan bli för Milan det som Marchisio är för Juventus.

8. Manolo Gabbiadini (Sampdoria) 5,5 miljoner euro 1/2
Kom till ett perfekt lag för att lyckas och befinner sig vid rätt tidpunkt i karriären för att slå igenom. Jag tror han blir en succé och gör minst 15 mål.

Annons

7. Antonio Cassano (Parma) Lån
Hamnade i Inters och Mazzarris frysbox vilket blev till Parmas gagn. Har fortfarande magin kvar i fötterna vilket Stadio Ennio Tardini kommer få bevittna mer än en gång.

6. Mario Gomez (Fiorentina) 21 miljoner euro
Om det var någon klubb i Italien som skulle passa honom utmärkt var det Fiorentina. Laget har spelare som kan slå inlägg och hans anfallspartner Giuseppe Rossi kompletterar Gomez mycket bra.

5. Kaka (Milan) Gratis (men 5 miljoner för eventuella bonusar)
Ur känslomässig och PR-mässig synvinkel är denna värvning fantastisk. Men även ur ekonomisk vinkel är den mer än gångbar. Han kom gratis och han sänkte sin lön med mer än 50%. Om Kaka kan återfinna sitt gamla Milan-jag, ja då kan Milan skrika Bingo tusen gånger om. Men det är just den biten jag inte är helt säker på.

Annons

4. Kevin Strootman (Roma) 19 miljoner euro
Holländaren fanns på många stora klubbars läppar men Roma lyckades signa honom vilket var mycket imponerande. Med sin styrka och breda register är han precis vad Roma behöver.

3. Adem Ljajic (Roma) 12 miljoner euro
Romas manöver liknar Napolis med Cavani och Higuain. Man sålde Lamela dyrt och köpte Ljajic relativt billigt. Så plötsligt hade man en ungefär lika bra spelare men blev också betydligt rikare. Synd bara att man inte använde en del av de pengarna på en duktig striker.

2. Carlos Tevez (Juventus) 15 miljoner euro
Att köpa loss en “top-player” för ca 15 miljoner euro är inget man gör varje dag. Men det är vad Juventus gjorde den här sommaren. För Tevez är den toppspelare som Juve har saknat.

1. Gonzalo Higuain (Napoli) 40 miljoner euro

Annons
Att tappa Edinson Cavani och få in Gonzalo Higuain och samtidigt gå ca 20 miljoner plus är inget annat än en stor transfer-genialitet. Cavani var och är en magnifik spelare men Higuain är, om än lite annorlunda spelartyp, ungefär likvärdig. Dessutom passar han utmärkt in under Benitez typ av fotboll. Fantastisk värvning på alla sätt och vis.

*Uppgifterna på priserna är hämtade från Corriere dello Sport
*Eventuella bonusar är inräknade i summan.
* står det 1/2 efter betyder det halva delägarskapet.

 

Publicerad 2013-09-04 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto