Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guide till Serie B

Lorenzo Medici

Serie B-säsongen kompletterar idag sin tredje omgång. Det lär bli en spännande och oviss säsong med många lag som vill vara med och slåss om en play-off plats. Dessutom finns det tre svenskar representerade, Mikael Ishak (Crotone), Filip Pivkovski (Novara) och Marko Mitrovic (Brescia).

Både Bari och Siena har fått inleda säsongen med två minuspoäng för försenade löne-inbetalningar respektive inskrivnings-problem.

De två första lagen blir direktuppflyttade till Serie A. Sedan följer en något rörig men intressant play-off mosaik. Jag ska försöka förklara:

Om det laget som kommer trea är 9 poäng före det som kommer fyra blir det inget play-off alls. Men om poängmarginalen är mindre blir det alltså playoff-spel. Ett playoff som kan innehålla allt ifrån 2 till 6 lag beroende på poängmarginalen.

Här är en liten guide till Serie B:

Direktupplyttning/Playoff

Palermo
Har den bästa truppen på papperet och om spelare som Dybala, Hernandez och Barreto bara når sin potential kan resan till Serie A bli kort. Men det gäller att klara pressen, att få Stadio Renzo Barbera med sig och inte emot sig. Gattuso är ju ett jättespännande namn på tränarsidan men är han för grön?

Annons

Empoli
Har kanske Serie B:s vassaste trio i Verdi-Tavano-Maccarone. Den unge Verdi har fått ersätta Saponara och Big Mac och gamle Tavano kan än. Övriga lagdelar ser stabila ut. En av Italiens mest välskötta klubbar – kan mycket väl ta steget upp i år.

Ternana
Jag gillar satsningen. Värvningarna av Antenucci, Viola, Avenatti, Maiello, Masi m fl är ett rejält försök att vara med och kriga om topp-platserna. Jag tror det kan gå vägen.

Cesena
Tränare Bisoli är en garanti. Nu har han ett stabilt försvar till förfogande och små kvicka anfallare som Garritano, D`Alessandro och Defrel ska supporta Succi eller spanjoren Rodriguez längst fram.

Playoff/Mitten

Pescara
Pescara har bytt ut stora delar av laget och satsar på unga inlånade spelare som Ragusa, Viviani, Frascatore, Politano kryddat med lite äldre lirare som Mascara och Cutolo. Personligen är jag förtjust i Brugman. Tränare Marino brukar bjuda på offensiv fotboll och truppen ser spännande ut. Försvaret kan vara ett frågetecken.

Annons

Novara
Anfallsparet Comi/Gonzalez är ett av seriens bästa och i övrigt ser laget hyfsat strukturerat ut. Om Rigoni återfinner formen ha de ett enormt sparkapital där. Bör ligga i toppen.

Siena
Fått behålla delar som D´Agostino, Rosina och Angelo samt fyllt på med Crescenzi (Lazio), Giacomazzi och Dellafiore. Håll även utkik efter Gianetti på topp. Har definitivt ett lag som bör slåss om en playoff-plats.

Varese
Neto Pereira är fortfarande en av Serie B:s ögonstenar och nu har han fått duktige Pavoletti vid sin sida. Milans Rodrigo Ely och Inters Simone Pasa finns även i laget. Truppen har kvaliteter och jag blir inte överraskad om de är med och slåss om en playoff-plats.

Spezia
Har en mycket vass offensiv i Sansovini, Catellani och Ebagua som bör räcka långt och Leali är en av Italiens största målvaktstalanger men är det inte lite brist på kreativitet på mittfältet?

Annons

Modena
Jag är mycket förtjust i Andrea Mazzarani och tror att han blir en av seriens bästa spelare. Framåt ligger det ett genombrott och väntar i starke Boubacar (Fiorentina). Men truppen är lite tunn.

Padova
Även om innermittfältet ser lite fantasilöst ut tycker jag att försvaret ser rätt bra ut och jag tror att Pasquato blir en stjärna i Serie B. Känns som ett mittenlag.

Mitten

Brescia
Unge svenske Mitrovic finns med i truppen och har fått starta i inledningen. Annars vilar det mesta av ansvaret på Andrea Caracciolos axlar. Han är god nog för att ro hem skytteligan. Men det lär inte räcka med det och frågan är om övriga lagdelar räcker för att nå playoff.

Reggina
Förväntas vara ett topplag. Jag är tveksam till det. Atzori är en överskattad tränare och laget ser inte helt vasst ut. Mycket litas till att Di Michele gör många mål och att trebackslinjen ska fungera. Men om Strasser, Falco (härlig spelare) och Cocco lyfter kan det bli bra.

Annons

Latina
Värvat smart och lyxigt. Gamla Parma-spelaren Stefano Morrone ska hålla i trådarna på mitten och Jonathas (f.d Pescara) och Ghezzal (f.d Bari) ska göra målen framåt.

Crotone

Svenske Mikael Ishak är en av många spännande anfallare i Crotone. En annan är uruguayaren Mastriani men även italienarna Pettinari (tror jag  mycket på), Bernadeschi (Fiorentinas jättetalang) och Torromino. Även duktige Inter-prospektet Crisetig finns att tillgå på mitten. Visst finns det brister i laget men även mycket talang att ösa ur.


Botten/Nedflyttning

Avellino
Har få stora namn men kommer bli svårslagna, inte minst på hemmaplan där de har stort stöd. 31-årige anfallaren Castaldo är en ledare.

Bari
Det har varit en rörig sommar då bland annat tränare Gautieri kastade in handduken mer eller mindre efter en vecka. Är man bara inte för fega med att spela med talangerna Fossatti, Beltrame och Fedato ska ett kontrakt kunna räddas.

Annons

Carpi
Värvningen av vasse anfallaren Sgrigna (Serie B-expert) i sista stund kan kanske betyda klarat kontrakt.

Trapani
Tror de kommer få det rätt kämpigt. Har dock rutinerade Terlizzi längst bak och målfarlige Mancosu längst fram.

Cittadella
Har alltid klarat sig kvar med små medel. Tar det slut nu? Kanske.

Juve Stabia
Anfallsparet Di Carmine/Diop är helt okej men i övrigt ser det inte ljust för “getingarna”

Lanciano
Truppen känns inte tillräckligt vass.


Publicerad 2013-09-08 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto