Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad värvar topplagen i januari?

Lorenzo Medici

Det kändes som om många av de italienska topp-klubbarna inte hann med att värva det de ville eller borde ha gjort. Räkna med att de flesta av dem lär ta igen det i januari. Vilka spelare kan komma att värvas i januari?

JUVENTUS

Aleksandar Kolarov (Man C)
Om han inte blir ordinarie under hösten kanske Juventus kommer försöka igen att värva den serbiske ytterbacken.

Adryan (Flamengo)
En brasiliansk framtidsspelare som Juventus sägs rycka i. Teknisk nummer tio typ – som Juventus inte riktigt har haft sedan Del Piero lämnade.

Radja Nainggolan (Cagliari)
Juventus försökte stärka mittfältet i sista stund med att värva Nainggolan. Eftersom man sålt Marrone och Giaccherini är man sårbara för skador på mittfältet. Beroende på skadeläget i januari är det inte omöjligt att man på nytt knackar på Cellinos stängda dörr.

MILAN

Annons

Davide Astori (Cagliari)
Milan behövde en mittback, Allegri ville ha Astori och Astori ville till Milan. Men Cellino sa nej. Sanningen är att Milans bud inte var tillräckligt bra sista dygnet innan mercaton stängde. Om Astori inte levererar under hösten kommer priset sjunka och Milan lär då säkert slå till och gör han en bra höst får väl Milano-klubben höja sitt bud.

Keisuke Honda (CKSA Moskva)
Eftersom Kaka anlände blev Hondas frånvaro klart mindre kännbar. Men räkna med att han kommer gratis i januari och förstärker mittfältet.

NAPOLI

Martin Skrtel (Liverpool)
En Benitez-favorit som Napoli säkert kommer försöka snärja åt sig i januari. Medan Britos hittills inte varit tip-top, Cannavaro inte verkar ha Rafas förtroende och Liverpool har köpt Sakho känns affären inte direkt omöjlig.

Adil Rami (Valencia)

Annons
Kan vara ett alternativ om inte Skrtel-affären fungerar. Är också en back som Benitez lär gilla.

Javier Mascherano (Barcelona)
Den spanska tränarens drömvärvning. Tänk er Mascherano och Behrami tillsammans. Få lär passera dem obemärkt i så fall.

FIORENTINA

Marco Verratti (PSG)
Fiorentina försökte värva honom i somras men utan lycka. Hur mycket speltid Verratti får i PSG kommer säkert avgöra om han är tillgänglig för Viola i januari. Han är en spelare som kan gå in som Pizzarros back-up nu och bli hans fulla ersättare nästa säsong.

Jorginho (Verona)
Alternativet till Verratti är Veronas brasse Jorginho. Fiorentina har redan goda kontakter med Verona efter Romulo-affären samt att de är “vänklubbar”.

INTER

Ezequiel Lavezzi (PSG)
Om det blir Lavezzi som hamnar utanför startelvan i PSG under hösten kan hans längtan till Milano kanske komma att tillfredsställas. Mazzarri tränar Inter och Milan har ingen plats efter Kakas ankomst. Destinationen känns given.

Annons

Radja Nainggolan (Cagliari)
Om Erick Thohir är intresserad av att göra avtryck på en gång och ge supportrarna presenter kanske Inters januari-fönster blir rena rama julafton. Tänk er en värvning av Lavezzi samt att man budar över Juve på Nainggolan?

Mauricio Isla (Juventus)
Om Isla fortsatt inte får spela i Juventus, lär han på nytt vara intressant för Inter och Mazzarri. Och kanske kan Juve heller inte begära så mycket pengar då.

ROMA

Dario Cvitanich (Nice)
Roma gick ordentligt plus efter försäljningarna av Lamela och Osvaldo men värvade aldrig någon striker. Hur länge kan de vänta på Mattia Destro? Den argentinske anfallaren Cvitanich var en spelare som Rudi Garcia gärna ville ha men som Nice vägrade sälja. Kanske gör de ett nytt och bättre försök i januari.

Diego Costa (A.Madrid)
En annan spelare som Roma ryktades vara intresserade av var Atletico Madrids Diego Costa. Här måste det nog till vissa bitar för att Roma ska lyckas köpa honom. Dels så måste man vara bereda att hosta upp en rejäl slant (inte säkert att ledningen är det) och dels så måste nog Atletico ha en ersättare redo.

Annons

Leandro Paredes (Boca Juniors)
Om man inte ser till att utnyttja den redan startade kontakten med Boca Juniors och Paredes är man dumma. Den argentinske talangen är på väg tillbaka efter skada men är en riktig pärla att inte missa.

LAZIO

Burak Yilmaz (Galatasaray)
Den stökiga affären med Yilmaz har väl inte de bästa förutsättningarna för att återupptas på ett bra sätt. Men om spelaren och hans agent inser sin girighet och kryper till korset vet man aldrig vad som kan hända i januari. Mycket beror också på hur Ylimaz presterar i höst. Går priset upp eller ner? Hur som helst lär Lazio behöva hitta en ersättare till Klose nästa år då han troligen återvänder hem till Tyskland.

Tim Matavz (PSV)
Ett sämre alternativ till Yilmaz. En spelare Igli Tare varit på länge.

Fabio Quagliarella (Juventus)
Om Quagliarella inte får speltid i Juventus under hösten och de beslutar sig för att sälja kanske Quaglia vill bort för att stärka sina chanser till VM-truppen.

Annons
Publicerad 2013-09-09 12:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto