Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Balotelli snart topp tre i världen

Jag har skrivit mycket om Mario Balotelli. Nästan alltid försvarat honom, försökt förklara roten till hans beteende. Den där snälla pojken som bor innanför den där tuffa ytan. Mycket har nu hänt sedan hans första tid i Inter.

Talangen och hans fysiska förutsättningar har väl egentligen aldrig ifrågasatts. Frågan har ju varit när han ska mogna? Är det inte det han gjort hela tiden? Bara det att med hans karaktär och bakgrund har det inte gått lika fort som för en “normal” fotbollsspelare.

ANNONS

Även om jag inte vill göra jämförelsen i övrigt, så liknar hans utveckling faktiskt väldigt mycket Zlatan Ibrahimovics. Det går inte att komma ifrån. Jag kan mycket väl se Balotelli som lagkapten och ledare för Gli Azzuri om sex, sju år. Precis som Zlatan.

I tisdags i landskampen mot Tjeckien hände något intressant. Matchen spelades på Juventus Stadium men ändå fick Balotelli applåder och stort stöd. Samma arena där han fått utstå apljud och förolämpningar tidigare. Visst, befann sig kanske inte Juves största hardcore-supportrar på plats men jag vill ändå belysa händelsen.

Balotelli håller på att vinna över fördomarna och hatet. Långsamt håller han på att bli stjärnan som ger det italienarna hopp om framgångar. Han kan få vara avskydd i en Milan-tröja på Juventus Stadium men inte i en landslagströja.

Avskydd och fruktad för att han är deras farligaste vapen, inte för hans hudfärg. Älskad i en landslagströja för att han är lika mycket italienare som Gianluigi Buffon. Det är detta som en del av det italienska folket måste börja acceptera och det är det som jag tror att de håller på att göra.

ANNONS

Super-Mario tackade Juventus-supportrarna efter matchen. Det kändes verkligen som att han menade det. För mig var detta ett tydligt tecken på den pågående mognad som just nu håller på att ske. Han kunde ta emot en gest av kärlek utan att stöta bort den och samtidigt vara ödmjuk tillbaka.

Balotellis utveckling går hand i hand med det italienska folkets avveckling av sina fördomar. Och båda kommer de växa sig starka ur det.

Jag är fortfarande naivt övertygad om att Mario Balotelli kommer vara en av världens tre bästa spelare inom ett par år.

Publicerad 2013-09-12 kl 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto