Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BIG in July

Lorenzo Medici

Om mindre än ett år kommer vissa kontrakt löpa ut. Vilka är de viktigaste spelarna (med Serie A-ankytning) vars öden ska signeras nästa sommar?

Gamla storstjärnor
Francesco Totti , Andrea Pirlo, och Miroslav Klose.

Jag kan inte tänka mig annat än att Roma måste skriva nytt kontrakt med Totti. Allt annat vore ju populistisk harakiri. Enligt rapporter ska parterna vara nära.

Juventus borde väl stå inför samma val med Pirlo som Roma med Totti? Nej, inte riktigt. Dels finns ju inte samma bundenhet till klubben och sedan opererar Juventus sällan med nostalgiska handskar. Jag kan tänka mig att man väntar till ju eller nästa vår innan man sätter sig vid bordet för att diskutera ett nytt kontrakt. Juventus vill säkert se lite mer hur säsongen fortlöper, hur Pirlos säsong summeras och hur långt Pogba kan gå. Juventus lär nog erbjuda en säsong med option på ytterligare ett. Men visst har Juve börjat att tänka på livet efter Pirlo.

Annons

När det gäller Klose tror jag han vill avsluta sin karriär i Tyskland. Det vill säga att Lazio nog kommer behöva leta ny anfallare till nästa säsong.

Mellan Juve och Napoli
Juan Zuniga

Ja, mellan Juventus och Napoli har Juan Zuniga stått hela sommaren. Nu verkar det som att han ändå kommer signa ett nytt fett kontrakt med Napoli men så länge inget är skrivet vet man aldrig. För Napolis del bör det inte dra ut för länge.

Cellinos list
Michael Agazzi, Lorenzo Ariaudo

Det finns två spelare på Cellinos lista vars kontrakt går ut. Michael Agazzi och Lorenzo Ariaudo. Om ingen av dem förlänger med klubben (vilket är mycket möjligt) har de säkerligen flera intressenter efter sig nästa sommar. Agazzi är troligen en av de tio bästa målvakterna i Serie A och bland annat Fiorentina är intresserade men även Milan lär behöva en ny målvakt nästa sommar.

Annons

Jag har alltid trott på Ariaudo och det skulle inte förvåna mig om han får ett genombrott den här säsongen. Kan ha många klubbar på sig nästa sommar.

Inters dyra duo
Esteban Cambiasso, Diego Milito.

Jag kan tänka mig att Inter är villiga att ge båda något år till i klubben. Men bara efter deras förutsättningar, vilket skulle innebära att båda skulle gå ner rejält i lön. Men kanske är det dags för de yngre spelarna att ta över.

Hemvändarna
Jeremy Menez, Cristiano Molinaro, Federico Macheda

Minns ni Molinaro?  Den där energiske ytterbacken som var lost i Juventus och försvann till Bundesliga. Personligen tyckte jag han bara var tillräckligt bra för ett lag på den undre halvan i Serie A. Nu kan han i vilket fall vara på väg tillbaka eftersom kontraktet med Stuttgart går ut nästa sommar.

En annan spelare som man är förlåten om man glömt bort är Federico Macheda. Jätte-talangen som fick en lite för snabb uppskjutning i Manchester United och sedermera bara fallit tungt. Hade en misslyckad utlåning till Sampdoria för ett par år sedan. Borde ändå kunna få en chans hos något Serie A-lag tycker jag. Varför inte hem till Lazio?

Annons

Menez är kanske inte en hemvändare i ordets rätta bemärkelse men faktum är att han ryktats vara på väg tillbaka till Serie A då hans kontrakt med PSG går ut nästa sommar och han är fjärran startelvan. Milan och Inter har nämnts mest.

Publicerad 2013-09-13 08:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto