Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Släpp lös det italienska derbyt!

Lorenzo Medici

Säsongsinledningen på Serie A har varit fantastiskt bra. Landslagsuppehållet kom därför något irriterande och störde calcio-romansen. Men nu åker vi igen. Och det ordentligt. Det italienska derbyt mellan Inter och Juventus står som första rätt på menyn och haussen är stor. Antonio Conte och Walter Mazzari ska släppas in i ringen och brottas med sina taktiska idéer.

Vi har en Carlos Tevez i toppform, en blodhund med glittrande fötter i Arturo Vidal, en Paul Pogba på väg mot stjärnstatus och en intakt svartvit trebackslinje. Men de kommer ställas mot ett Inter som anammat Mazzarris strategi, ett Inter där Fredy Guarin och Ricky Alvarez och Rodrigo Palacio ser dödligt giftiga ut och där även de kan presentera en trebackslinje av klass. Och det kommer bli fullsatt.

Det här är en av ca 30-40 matcher då jag kommer stänga ute allt annat, dra upp volymen och bli ett med matchen.

Det är dags att släppa ut det italienska derbyt i ringen.

***
Stephan El Shaarawy är skadad. Han missar både kvällens match mot Torino och senare mot Celtic i Champions League. Nu slipper i vilket fall Allegri alla jobbiga frågor varför han inte får spela. Nu kan han spela med Matri (jag tror i och för sig att Robinho startar ikväll) och Balotelli på topp med en släpande Kaka efter sig. Det kommer bli väldigt spännande att se brassen i sin återkomst. Succé direkt?

Annons

***
Nu startar Rafa-Turn over. Det var ju bara en tidsfråga. Det är en filosofi han har och som han ofta fick skit för i Liverpool när det inte slog så väl ut. Jag är lite orolig för att det kan få samma effekt i Napoli.

Jag förstår att alla spelare inte kan spela hela tiden men jag tror inte att man måste ta till försiktighetståtgärderna redan nu. Nu är visserligen Napolis ersättare (t ex Mertens och Dzemaili) av hög klass men man ska nog se upp med att vila för många av de bästa spelarna samtidigt.

Publicerad 2013-09-14 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto