Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter tog ett kliv framåt och Milan ett bakåt, men Napoli tog kommandot

Lorenzo Medici

Ett italienskt derby som slutade oavgjort i en mycket välspelad match. Rättvist så. Det blev ett derby som mest skulle komma att handla om Inter. För det var ju så att Juventus gjorde ungefär sådant de gjort tidigare. Ingen kanonmatch men en väl genomförd sådan.

Med Inter däremot är utecklingen mer intressant. Deras insats var, om man ser vart de befann sig innan säsongen startade (katastrof säsong), på många sätt lysande. Igår fungerade försvarsspel väldigt bra, mittfältet var kompakt spelarna visste exakt sina roller på plan.

Även om jag skulle vilja att Walter Mazzarri satsar på Mauro Icardi  (som fortsätter att spöka för Buffon) från start och Rodrigo Palacio och Ricky Alvarez (hans utveckling under Mazzarri är fantastisk) bakom honom så förstår jag att han inte gör det. Inte ännu i alla fall.

Jag misstänker att Mazzarri gör rätt när han skyndar långsamt, att han vill sätta det defensiva spelet först och ge laget en trygghet innan han släpper på fler folk i offensiven. Det var ju exakt så han gjorde under matchens gång igår.

Annons

Men jag hoppas verkligen att han tänker växla upp så småningom. För inte förrän då tror jag detta Inter kan ta en topp tre-placering.

Men oj vad långt de har kommit på vägen.

***
Milan fick med sig en dråplig poäng mot Torino. I en rätt dålig match var Torino det minst sämsta laget (i alla fall utefter förutsättningarna) och ledde med 2-0 med vad som skulle bli sju minuter kvar. Först gick Sulley Muntaris lösa markboll in på något märkligt sätt och sedan kunde inte Giovanni Pasquale hålla sig kall utan blev lurad av Andrea Poli som sprang in mer eller mindre medvetet i honom. Straff och Mario- 100 % fortsatte att vara Mario -100 % från straffpunkten.

Torino kände sig bestulna medan Milan kunde dra en lättnadens suck. Eller kan de det? Den räddade poängen kan kanske inte riktigt kan täcka över problemen som Milan tycks lida av.

Annons

Skadebekymren börjar likna Inters i fjol och spelet var inget vidare. På Torinos andra mål var både Zapata och Mexes helt ur position och återigen undrar man varför inte Milan satsat hårdare på att köpa en mittback. Vad ska man dra för slutsatser av Kaka och hans återkomst då? Troligen för tidigt att säga. Men han har en bra bit kvar till den auktoriteten han hade förr. Men det är nog för tidigt att göra någon slubedömning.

Jag saknade för övrigt El Shaarawys fart och fläkt igår. Och den personkemi som finns mellan Balotelli och Faraonen är jag inte så säker på finns mellan Mario, Kaka och Matri. Milans säsong kommer bli intressant att följa på alla sätt och vis.

***
Napoli tog vara på den chans som dök upp. När Inter, Juve och Milan kryssade passade de på att vinna. Det är så man gör när man ska vinna scudetton. Trots att Benitez vilade en del spelare var man klart bättre än Atalanta och skapade väldigt mycket chanser. För mig är Napolis offensiv fortfarande Serie A:s mest imponerande. Nästa vecka? Javisst, Milan och Napoli möter varandra på San Siro.

Annons

Showen fortsätter.

Publicerad 2013-09-15 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto