Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skriet från Gradinata Nord

Lorenzo Medici

Bland vräkande regn brann bengalerna. Tifon som lyste upp den mörka himlen med sin färggrannhet. Blöta matchtröjor så vackra att man vill kyssa dem. Söndagens sista Serie A-match i omgång tre klädde sig alltså i Derby Della Lanternas fantastiska dräkt.

Trots att Genua-derbyt gick av stapeln så tidigt på säsongen fanns en viss ångest i luften, inte minst hos Fabio Liverani och Genoa med sina noll poäng och sju insläppta mål. Men Sampdorias enpoängare vaggade dem inte direkt i någon trygg calcio-famn heller.

Det var inte bara på läktaren det small. Efter bara 10 minuter fick Luca Antonini på en perfekt träff med högerfoten efter ett inspel av Biondini. Lite sådär från ingenstans. Ja just, Milan-Luca alltså.

Sedan blev det rätt mycket Sampdoria. Liveranis femmanna-mittfält var av det defensivare slaget. Ingen av Lodi, Matuzalem eller Biondini har för vana att undertsödja ett anfall, vilket fick dem att sjunka rätt långt ner i plan utan riktiga omställningar. Men det hjälpte Genoa-försvaret att hålla Sampdoria relativt uddlösa.

Annons

Andra halvlek. Samma start. Pang, 0-2, Calaio, på pass av Vrsaljko. Efter fin skarv av Gilardino. Den där Sime kommer bli bra och Calaio och Gilardino kommer göra en hel del mål i år med rätt understöd.

Och när Lodi får ett bra frisparksläge, ja då blir det ta mig tusan nästan alltid mål. Där har de rödblå säkert fem, sex extra poäng inkasserade. 0-3 och ridå Sampdoria. Liverani jublade från hjärtat och skriet från Gradinata Nord steg mot skyn. Genoa behövde inte göra jättemycket för att sätta tre mål bakom Da Costa. Men ibland är fotboll så, med hårt jobb och lite flyt kan man komma långt en bra dag.

Om Genoa kände det elaka kris-snacket viskas runt hamnen innan matchen igår, är det nog inget emot vad Sampdoria kommer få höra idag.

***

Annars var ju detta lite av skadornas omgång. I Fiorentinas poängtapp fanns det ännu större mörker i Mario Gomez och Juan Cuadrados skador. Milan fick dagen efter dåliga nyheter. Montolivo blir borta 2-3 veckor men även Kaka sägs riskera missa Celtic-matchen. Och man har redan bland annat El Shaarawy, Bonera, Pazzini,  Abate, Silvestre och De Sciglio skadade. Man kan ju undra hur det står till med Milan Lab egentligen.

Annons

Andra saker att gilla med den tredje omgången var ju Osvaldo-kopian Paulinhos målsinne, Bardis målvaktsspel, Candrevas löperi, Diamantis frisparks-genialitet och Di Natales miljonte mål för Udinese.

Visst kan man så här i efterhand förstå Torinos ilska. Inte för själva straffsituationen (där får Toro rikta sin ilska mot Pasquale) utan för att domare Massa blåste av när Larrondo legat ett tag med fraktur. Även Fiorentina kände sig missgynnade. Jag är inte helt övertygad om att det var straff på Giuseppe Rossi i slutet men skulle inte ha klagat alltför mycket om De Marco hade blåst. De Marco i övrigt dålig koll på matchen.

Jag utnämnde ju Daniele Orsato till fjolårets bästa domare och ser man hur han har inlett den här säsongen kan han bli bäst igen. Hans insats i Inter-Juventus var i stort sett fläckfri. Där kan många domare se och lära.

Annons

Ikväll kan Roma gå upp i serieledning. Totti vs Cassano.

Publicerad 2013-09-16 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto