Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De vinner den där f***ing Champions League

Lorenzo Medici
Grattis, Juventus ni har fått ett danskt lag som ert nya boogie-team. FC Köpenhamn. Gårdagens match såg mer eller mindre ut som den ifjol. Juve pressade på mot slutet och borde ha avgjort. Men svenske Johan Wiland (!) blev stor FCK-hjälte. Nu tror jag dock inte det är någon fara på taket för Juve i längden utan menar att de tar sig vidare. Men hur långt då? Och vilka vinner den där f-ing Champions League till slut?Jag har svaret.
Grupp A
Manchester United, Bayer Leverkusen, Real Sociedad, Shakthar Donetsk

En intressant grupp. United är givetvis favoriter och jag tror de vinner gruppen till slut, men känns inte lika svårslagna under Moyes. Därefter kan det bli ett riktigt getinbo, Leverkusen har varit bra i flera år nu, Shakhtar kanske inte lika farliga som ifjol men håller alltid en hög lägstanivå under skicklige Lucescu och Sociedad har ett spännande lag med Griezmann, Vela och Seferovic längst fram. Tror nog ändå mest på tyskarna efter United.
Annons
Vidare: Man U, Bayer Leverkusen

Grupp B
Real Madrid, FC Köpenhamn, Juventus, Galatasaray.Kan Galatasaray störa de två stora, Juve och Real? Kanske, men inte så troligt. Föga överraskande gissar jag att både Juve och Real tar sig vidare.
Vidare: Real Madrid, Juventus

Grupp C
Benfica, Anderlecht, Olympiakos, PSG.

PSG fick en drömlottning och vinner såklart gruppen. Jag tror att Benfica kniper andraplatsen i kamp med Olympiakos.
Vidare: PSG, Benfica

Grupp D
Bayern Munchen, CSKA Moskva, Viktoria Plzen, Manchester City

Pellegrini anställdes mycket för att ta City långt i C.L, något som Mancini misslyckades med. Den chilenske tränaren har fått en relativt lätt grupp att ta sig vidare ifrån och lär göra det med Bayern. men tyskarna tar hem gruppen.
Vidare: Bayern Munchen, Man C

Grupp E
Schalke, Steua Bukarest, Chelsea, Basel.

Annons

Givetvis slog Mourinho saltomortaler när han fick reda på lottningen. Det här bör Chelsea promenera sig igenom och låta resten göra upp om andra platen. En andraplats som Schalke bör ro hem den andra platsen då de har ett rätt spännande lag på gång.
Vidare: Chelsea, Schalke

Grupp F
Olympic Marseille, Borussia Dortmund, Napoli, Arsenal

Turneringens mest spännande och sevärda grupp. Vartenda möte i den här gruppen känns ovisst och sevärt. Jag tror att Dortmund riskerar ett bakslag från ifjol trots att man kanske har ett bättre lag. Arsenal känns giftiga med Özil, Ramsey och en uppvaknad Giroud, Napoli ser ut att ha ett Europa-anpassat lag och har Hamsik och Higuain som guldkorn och Marseille bygger nytt spännande lag. Jag säger att Benitez och Wengers rutin avgör.
Vidare: Napoli, Arsenal

Grupp G
Austria Wien, Porto, Atletico Madrid, Zenit St Petersburg

Annons

Austria Wien lär inte plocka många poäng men i övrigt tror jag det kan bli oerhört jämnt. Atletico har ett slagkraftigt lag under Simeone, Porto är alltid bra och Spaletti  har, om de är motiverade, en hel del världsspelare till sitt förfogande i sitt Zenit. Jag gissar att Porto faller på målsnöret.
Vidare: Atletico Madrid, Zenit

Grupp H
Milan, Barcelona, Ajax, Celtic

Milan och Barcelona lottades såklart med varandra för fyrtioelfte gången och snart känns mötet till och med inte speciellt spännande längre. Milan hade dock turen att inga fler starka lag hamnade i gruppen även om Ajax har viss potential att störa. Barca vinner gruppen enkelt och Milan tar sig vidare med vissa besvär.
Vidare: Barcelona, Milan.

ÅTTONDELSFINALER (Jag lottade lagen efter UEFA-reglerna):

Napoli-Manchester City
Spektakulärt värre då Napoli avgör i förlängning (genom Higuain) på ett kokande San Paolo. Och därmed bekräftas Napoli som Citys stora boogie-team.

Annons
Vidare: Napoli

Real Madrid-Arsenal
Özil återvänder till Bernabeu men som förlorare. Cristiano, Ronaldo och grabbarna ordnar upp ett 2-1 underläge från första mötet.
Vidare: Real Madrid

Atletico Madrid-Milan
Milan får en på papperet bra lottning men räcker ändå inte till mot Simeones slimmade och taktiskt skickliga Atletico.
Vidare: Atletico Madrid

Chelsea-Juventus
Mourinho vs Conte. Juventus får med sig 1-1 i första mötet och vinner sedan hemma. Mourinhos bygge är inte riktigt färdigt medan Contes Juve är mer väloljat.
Vidare: Juventus

Manchester United-Zenit
United vinner med 2-0 hemma och sedan misströstar Zenit-spelarna och orkar inte vända i returen.
Vidare: Man U

Bayern Munchen-Benfica
Inga problem för Guardiolas finspelade armé.
Vidare: Bayern Munchen

Barcelona-Leverkusen
Barca får som vanligt lätt lottning i åttondelen och vinner komfortabelt. Messi gör fyra mål på två matcher och alla gäspar.

Annons
Vidare: Barcelona

PSG-Schalke
Schalke bjuder på hårt motstånd men Cavani blir hjälte med två mål i sista mötet.
Vidare: PSG


KVARTSFINALER:

Juventus-Manchester United
Detta blir en klassiker. 1-1 i båda mötena och straffar. Vidal sätter sista straffen efter att Carrick missat Uniteds sista.
Vidare: Juventus

Bayern Munchen-Real Madrid
En hel fotbollsvärld flämtar över detta mästar-möte men grinar samtidigt över att de inte kunde fått mötas i en final. Guardiola lurar Real ännu en gång. ALABA!!
Vidare: Bayern Munchen

Atletico Madrid-PSG
Lottningsgudarna (eller fingrar från Quatar) är med PSG och i detta möte kliver Zlatan fram som tungan på vågen med två matchavgörande framspelningar. Zlatan blir turneringens Mr Assist och alla förundras över svenskens bredd. Zlatan blir fotbollens Stanley Kubrick.
Vidare: PSGBarcelona-Napoli
Annons
Napoli klarar inte av att spela på en fotbollsplan lika stor som en flygplats och får åka hem med 4-1 i baken. Hela den italienska journalistkåren går igång på Benitez och försvarsspelet. Napoli vänder inte i returen. Och nej, Mascherano har inte lämnat Barca för Napoli under vintermercaton.
Vidare: Barcelona
SEMIFINALER:

Bayern Munchen-PSG
Zlatan vs Pep!! Yees! Igen! Men tyvärr lyckas inte Zlatan få sin efterlängtade revansch på Guardiola nu heller. Det är dock inte hans fel utan bara så att Munchen är fortfarande är ett bättre lag. Ni är ett år ifrån, Nasser Al-Khelaifi.
Vidare: Bayern Munchen

Juventus-Barcelona
Detta blir Juventus stora fjäder i hatten och då de får sitt stora internationella genombrott. Plötsligt pratas det om Pogba, Barzagli och Vucinic i fikarummen. Juve grejar 1-1 i första mötet och vinner 2-1 i andra.

Annons
Vidare: Juventus


FINAL:

Bayern Munchen-Juventus
Nej, Juve får inte sin revansch på Bayern. Nej, Robben har inte fått längre hår och ja, Bayern är fortafarande bäst i Europa med även med en ny tränare. R-E-P-E-A-T-!
Mästare: Bayern Munchen

Publicerad 2013-09-18 11:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto