Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kvällen då alla blev förälskade i Insigne

Lorenzo Medici

Det var ett bultande San Paolo som lyste upp mörkret i Neapel. Det finns få platser i fotbollseuropa som kan skapa en så stark atmosfär som just där. Med nästan två år av Champions-abstinens skulle man nu forcera fram sina hjältar mot fjolårsfinalisterna Borussia Dortmund. Detta Dortmund som förra säsongen förtrollat en värld med sin underhållande och fantastiska press-fotboll. Denna Jurgen Klopp som man inte kan göra annat än älska.

Men då var då och nu är nu. Gonzalo Higuain löpte sönder Dortmund-försvaret, han nickade in 1-0 och fick senare Weidenfelder utvisad. Han visade Europa att han är en av världens absolut bästa anfallare så fort han fick chansen att vara en.

Men han var inte ensam. Mittfältskejsarna Gökhan Inler och Valon Behrami härskade på mitten och försvaret agerade större delen av matchen säkert. Sedan har vi Lorenzo Insigne. Jag har skrutit så länge om denne lille fenomenale dribbler, önskat honom all speltid i världen och alltid blundat för hans tidigare ojämnhet. Nu är han där mitt i sitt momentum. Mitt i sitt genombrott och bara älskar det. Jag älskar det.

Annons

Gårdagen trängde honom in i de svenska fikarummen och landade så mjukt på folks läppar. Men nu är han liksom inte bara “min” längre. För igår var kvällen då “alla” blev förälskade i Insigne.

Dortmund har många väldigt fina spelare men är också mycket Klopps verk, om den kollektiva kraften inte fungerar finns det inte riktigt några toppspelare att vila på. Nej, Lewandowski är ingen Higuain och Borussia har ingen motsvarighet till Marek Hamsik. Nej, Reus är inte lika talangfull som Insigne och ja, Napoli är likvärdiga på övriga positioner.

Men detta betyder inte att Napoli med all säkerhet går vidare i gruppen och att Dortmund inte gör det. För vi vet allihop hur bra Klopps gulsvarta armé kan vara när de kommer igång.

Men för mig kändes Napoli som ett vassare lag än Dortmund innan matchen igår och de känns inte direkt mindre vassa nu efteråt.

Annons

***

PS: Jag vet att även Milan spelade igår. Men jag bestämde mig för att dela upp bloggen och ta ett mer allmänt grepp om Milan. Så imorgon kommer en blogg i allmänhet om Milan-Celtic men i synnerhet om Milans situation.

Publicerad 2013-09-19 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto