Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem raka för S-U-P-E-R-Roma

Lorenzo Medici

Roma leder serien. I ensamt majestät. Matchen mot Sampdoria såg ut som många av Romas dessförinnan. Ingen offensiv klang och jubel-föreställning men man spelar smart, gediget och stabilt. Nyckelordet verkar vara tålamod. Man väntar nästan ut sina motståndare. Maler ner dem och hugger i andra halvlek.

Gervinho blir bättre och bättre, Totti har fortfarande sin magiska touch, försvaret (Benatia!!) ser ramstarkt ut och mittfältet är både substans och skicklighet. Frågan är vad som kommer resten av hösten? Har Roma fått ut max utdelning och en reaktion är att vänta? Eller har man ytterligare en växel att ge. Ljajic har knappt hunnit visa någonting ännu och vad händer om Roma värvar en vass striker i januari. Detta Roma känns underbart mystiskt på många sätt och vis.

Kanske är det bara så enkelt som att man fått ihop gruppen. Kolla när Roma gör mål. Alla deltar i firandet. Alla jublar som om det vunnit en VM-final. En stark gruppkänsla är något man kan rida väldigt långt på.

Annons

Åtminstone fem raka segrar och ensam serieledning.

****

Det har varit så mycket som varit annorlunda med Napoli den här säsongen. Så mycket som varit bättre. Igår var det precis som förr. Ett Napoli som missar poäng mot ett mindre lag i ett läge när man kanske inte borde det. En Rafa Benitez som måste stå och försvara sina turn-overs.

För alla ni som trodde att Sassuolo skulle sätta upp nio man i försvaret efter 0-7-förlusten mot Inter får nog tänka om. Tränare De Francesco ändrade spelsystem (3-5-2) men man kunde lika gärna vunnit matchen igår. Ska Sassuolo klara sig kvar så tror jag att det är just för att man kommer våga vara offensiva. Visst, försvaret är inte toppklass direkt, men offensiven är bra och givetvis kan spelare som Berardi, Zaza, Floro Flores, Missiroli, Kurtic och Marrone räcka för att övervinna de defensiva bristerna.

Annons

Sassuolo är inget fjolårs-Pescara.

***
Juventus vann. Men hade flyt. Paloschis mål borde inte ha dömts bort. Då hade det stått 2-1 till Chievo istället. Resten kan ni räkna ut själva.

***
Milan gjorde det igen. Hämtade upp ett tvåmåls-underläge med bara några minuter kvar (till skillnad mot Torino-matchen skapade man ändå chanser igår). Visst, det är bra för moralen och det är ändå en vunnen poäng men det kan inte riktigt dölja de problem som finns. Och Matri och Robinho kommer inte ha råd att missa så mycket i fortsättningen. Milan måste vinna mot Sampdoria i helgen.

***
Lazio tog viktiga tre poäng i smyg och hänger med uppåt. Catania däremot skakar av poängsaknad. Tränare Rolando Maran ligger risigt till.

***
Alessio Cerci som striker verkar fungera utmärkt. Två nya mål igår. Veronas kollektiv verkar fungera utmärkt. En ny viktig poäng på bortaplan igår.

Annons

***
Målfest på Tardini. Parma ledda av Parolo och Mesbah var på väg mot en säker seger i ledning 4-2 när Amauri korkat nog sa något till domaren. Rött kort och nerv i matchen. Men Atalanta kom aldrig närmare än 4-3. Nu behöver nog Colantuono en seger snart.

***
Cagliari låg närmare segern än Livorno. Kändes som att Livorno tyckte poängen var mer värdefull än Diego Lopez mannar. Gillar ändå inställningen hos Cagliari. Man vill vinna mot en nykomling på bortaplan. Man vill uppåt. Om de bara kunde få ordning på den där hemma-arenan någon gång.

***

Ikväll avslutas omgången vackert mellan Inter och Fiorentina. Kryss?

Publicerad 2013-09-26 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto