Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Genua gråter

Lorenzo Medici

Sampdoria trodde aldrig riktigt på det själva. Kunde heller inte. Som en gammal man som tappat lusten till livet. Men det fanns också taktiska brister. Eller snarare överbelastningen av en viss spelartyp och saknaden av en annan.

Sampdoria har massor av spelare som gnuggar och löper men inte har någon större kreativ förmåga. Det finns alltför få som kan slå vettiga passningar i offensiv riktning. Det fattas en länk mellan mittfält och anfall.

Förmodligen var det Milans lycka att Sampdoria var så pass impotenta för med ett så pass brandskattat lag var de inte så mycket bättre. Zapata är utblåst på självförtroende, Zaccardo saknar teknik, Muntari och Poli hade jobbiga kvällar och Robinho spelar låtsas-fotboll.

Alessandro Matri löper alltid massor och kommer därför alltid hållas kär av sina tränare men han har också för många moment där bollen hamnar för långt ifrån honom eller där felbeslut tas. Kanske handlar det om flyt, för det är något han inte har just nu. Det är som om han har satt alla nålar i sin egen voodoo-docka.

Annons

Men det där målet från Valter Birsa räckte till en viktig trepoängare för att inte hamna efter ännu mer. Slovenen fick för ovanlighetetens skull vara lite betydelsefull för en kväll.

***

Genoa har ungefär samma problem som Sampdoria. Mittfältare som bjuder på substans, lungor och tuffhet (Lodi är den enda med fina passningsfötter men hans utgångsposition är så pass långt ner) men ingen som kan göra sin gubbe eller leverera anfallet med instick och vettiga bollar.

Till skillnad från Sampdoria så tycker jag att Genoa ändå har spelare att förändra situationen med. Därför har Fabio Liverani varit en besvikesle för mig. Han har Stoian, Bertolacci, Centurion på bänken som han skulle kunnat få fart på offensiven med. Men Liverani blev kanske för rädd. Eller så fanns inte den insikten helt enkelt.

Napoli hade inga större besvär att sätta kniven i Genoa-försvaret och sedan hålla undan utan större besvär.

Annons

Det kommer ske förändringar i en stad som gråter. Var så säkra. Tränare kommer bytas ut. Liverani kan redan ha försvunnit när ni läser detta och Rossi lär nog inte bli mycket långvarigare.

Gör er redo för revolution i Genua.

Publicerad 2013-09-28 23:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto