Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

New sexy Roma

Det var nog så här de amerikanska ägarna hade hoppats att Luis Enrique eller Zdenek Zeman skulle få Roma att se ut. Men kanske inte ens i James Palottas och hans polares våtaste drömmar kunde man tro att de skulle ha sex raka segrar på de sex första matcherna av säsongen. Inte minst med tanke på vad de rödgula har varit tvungna att resa sig ifrån.

Men nu står de där som det nya sexiga Roma de har förtrollats till och naturligtvis riktas alla ögon mot mirakelmannen Rudi Garcia. Jag hade stora förhoppningar på den franske tränaren i somras men att han skulle kunna få ut så här mycket på så kort tid trodde jag aldrig.

ANNONS

Det är ju inte helt lätt att ta på vad Garcia har gjort men några saker känns rätt uppenbara. För det första verkar Garcia ha jobbat på det mentala i somras. Han har fått dem att glömma det gamla och känna lust för det nya. Den starka gruppkänslan och höga lagmoralen i Roma är två saker som man slås av. Sedan handlar det ju som vanligt om självförtroende, man fick en bra start och självkänslan har växt i takt med segrarna.

Men det finns även taktiska förändringar och förbättringar. Försvarsspelet är avsevärt stabiliserat och Garcia har rättat till positionerna och självförtroendet på Pjanic, Balzaretti och De Rossi, bibehållit Tottis superstatus och man har träffat bingo på sina nyförvärv.

Kevin Strootmans inträde har gett mittfältet så enormt mycket mer trygghet men också ett bättre passningsspel, holländarens passningar sitter nästan alltid på millimetern rätt. Det kanske låter som små detaljer, men det är de små detaljerna som tillsammans gör skillnaden.

Mehdi Benatia har tagit sitt fina försvarsspel från Udinese och höjt sig ännu ett snäpp medan Gervinho har tagit sig ur sin Arsenal-depression och hittat gammal fantastisk Lille-form igen. Kanske är ivorianen Garcias bästa vadslagning hittills.

ANNONS

En Gervinho ur form kan vara sorgligt irriterande men en Gervinho i form är bland det läckraste du kan se på en fotbollsplan. Hans säsongstart har gäckat mig och många därtill. Men Garcia visste vad han kunde och tydligen hur han skulle få igång honom. All heder till båda.

Garcias fotboll är en typ av totalfotboll, det finns ingen utpräglad striker, utan det är rörelsen och det snabba passningsspelet som är grundstenarna. Det är varken utpräglat possession-spel eller omställningsfotboll. Det är en mix.

Romas största skeptiker skulle säga att de ännu inte har mött något tufft motstånd. Det kanske i sak är sant, men det är ju bättre att komma till strid mot de stora med ett självförtroende stort som en skyskrapa och med full pott än letandes efter en ny identitet.

De närmsta veckorna kommer vi ju även få svar på det då de ska möta Inter och Napoli. Hur det än går i de matcherna kan vi redan nu säga att det har hänt tillräckligt för att konstatera att det gamla är historia.

Det nya sexiga Roma är här.

ANNONS
Publicerad 2013-09-30 kl 10:33

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto