Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nyckelspelarna från ovissheten

Lorenzo Medici

Jag minns att jag hoppades och våndades. Italien eller England. Arsenal eller Inter. Dragkampen om Ricardo Alvarez var hård och seg. Jag gillade argentinaren och hans eleganta Kaka-liknande spelstil.

Inter vann till slut den där kampen. Men Alvarez fick svårt att leverera. Under Ranieri och sedan under Stramaccioni fick han sällan spela. Och när han gjorde det var han inte speciellt bra. Det kändes inte som att hade “det”, att han han inte var en “campione”.

Han var på väg bort både i vintras och i somras. Inter hade gett upp hoppet om Ricky. Men ingen nappade. Han kändes som en förlorad spelare.

Jag minns att jag tidigt fick upp ögonen för Gervinho i Lille. Han och Hazard var unga, spännande, snabba och häftiga. Ivorianen blev snabbt en liten favorit. Han blev het på transfermarknaden och hamnade i Wengers Arsenal.

Annons

Det började väl rätt bra men sakta men säkert blev han sämre och sämre. Han gjorde inte så mycket mål och började bli irriterande i sina dribblingsförsök. Lite som en ivoriansk Robinho.

Han blev aldrig vad Arsenal och Wenger hade hoppats att han skulle bli.

Men ibland händer saker som kan förändra en spelares öde. Det är det som är fantastiskt med livet och fotbollen. Plötsligt kanske rätt person trycker på rätt knapp, en spelare återfinner sin självkänsla. Man vågar igen.

Walter Mazzarri tog över som tränare för Inter, såg något hos Alvarez och ville plötsligt inte sälja honom. Ricky fick speltid under försäsongen, fick förtroende från Mazzarri och fick en passande position i den Toscana-födde tränarens omställnings-fotboll. Ricky fick tillbaka självförtroendet och växte.

Rudi Garcia ville ha tillbaka Gervinho. Det var han som rekommenderade Roma att köpa honom. Garcia visste vad hans förre adept kunde och tydligen hur han skulle få honom att hitta tillbaka till gammal Lille-form. Bara efter ett par matcher var Gervinho en läcker virvelvind igen. Fast i en Roma-tröja.

Annons

Både Mazzarri och Rudi Garcia har väckt liv i två klubbar som sovit, båda har fått en smakstart. Men de har också räddat två karriärer vars riktning pekade rakt nedåt. Två spelare som har tagit sig ur ovissheten och dess spindelnät. Ikväll ställs Gervinho och Ricardo Alvarez öga mot öga på San Siro. Inte på bänken. Inte på läktaren. Utan på planen. Som två nyckelspelare.

Vem hade trott det för någon månad sedan?

Publicerad 2013-10-05 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto