Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Milan frånåkta

Lorenzo Medici

Milan är 13 poäng ifrån scudetton och 11 poäng efter en Champions League-plats. Eller kanske snarare 11 poäng efter scudetton och 13 poäng efter Champions om man ska tro att det är Juventus och Napoli som är de främsta scudetto-kandidaterna och Roma den främsta tredjeplats-jagaren. Men det är svårt att tro saker om detta Roma.

Hursomhelst, det är långt upp till toppen för de rödsvarta. Kanske är Milan en spegelbild av Berlusconis Italien. Tröttkörda, nedslagna, frånvarande brist på framtidsplaner och starka ledare. Det fanns en gång ett hopp med en El Shaarawy, en mittfälts-maestro i Montolivo och en Super-Mario. Nu bland allt skade-elände, mittbacks-problem, målvaktsihålighet och målfattige Matri känns hoppet plötsligt långt bort.

Inte för att Milan gjorde en dålig match igår mot Juventus. Tvärtom gjorde de väl en rätt bra match utefter förutsättningarna. Men det kändes som ett omöjligt uppdrag med den startelvan. Vilket det också visade sig vara. Även om problemen är djupare än bara skadelistan så kommer nu uppehållet lägligt för Milan så man kan slicka såren och få tillbaka lite spelare.

Annons

För Juventus var matchen typisk ett topplag. Man gör ingen kanonmatch men vinner ändå. Pirlo var egentligen inget vidare i spelet men hade ändå tillräcklig frisparks-magi i fötterna för att ligga bakom två mål. Annars var väl kanske det roligaste för de svartvita denna kväll en viss Atommyra. Det var Sebastian Giovincos enormt fina 2-1-mål som var matchens viktigaste och snyggaste mål.

Hoppet om att få se Giovinco blomma ut ordentligt tändes igen igår.

***
Lazio ville mer än Fiorentina men lyckades inte få in bollen. Viola var nog nöjdast med poängen. Jag gillar ändå den föryngring som sakta präglar de ljusblå. Men krysset betydde ändå tappade poäng i drömmen om Champions League. För båda två.

***
Bologna har problem. Sassuolo likaså. Det har inte Verona eller Antonio Cassano. Juan Iturbe showade för Hellas igen och Cassano vann matchen åt Parma.

Annons

***
Sampdoria vs Torino handlade mest om domare Carlo Gervasoni. Sällan ett bra tecken.

***
Kul att Sebastian Eriksson fick spela från start för första gången på vad som känns som en evighet. Förlusten var kanske mindre rolig. Udinese smyger uppåt i tabellen. Som vanligt.

***
Om drygt två veckor är det Roma-Napoli, Balotelli vs Muriel, hatmöte för Fiorentina när Juve kommer på besök och ångestderby i Emilia Romagna när Sassuolo och Bologna möts.

Längtan dit kan börja.

***

PS: Milan har gjort 13 mål, släppt in 13 mål, har samma poäng som 13:e placerade Livorno och är 13 poäng ifrån scudetton.

Publicerad 2013-10-07 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto