Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Totti till Brasilien?

Lorenzo Medici

Om Cesare Prandelli bara skulle gå på form borde nog Francesco Totti vara på god väg till Brasilien. Men Prandelli tar nog med fler saker i beräkningarna och kanske med all rätt.

Att få se Francesco Totti och Mario Balotelli tvingas till att glömma gammalt groll och att spela med varandra är ju en härlig lek med tanken. Jag gillar dessutom idéen med att Totti skulle få avsluta sin landslagskarriär med ett sista VM, ett sista Azzurri-farväl. Ett nostalgiskt godis.

Men frågan är om det skulle vara så genomtänkt. Eftersom Totti slutat i landslaget och Roma inte varit med i Champions League på ett bra tag så är det ett faktum att det var länge sedan vi såg Totti matchas mot internationellt motstånd, mot lag där det går riktigt fort. Visst kan det göra det även i Serie A, men Totti kan ligan och lagen med förbundna ögon.

Annons

Sedan skulle ett val av Totti innebära att man plockar med en spelare som inte deltagit eller bidragit alls i kvalet. Sådant kan vara känsligt, Prandelli vet inte hur gruppdynamiken skulle reagera på om Totti kom med i truppen nästa vår. Gruppens sammansvetsning och kemi är oerhört viktiga i ett mästerskap.

Kanske är det trots allt mer rätt att fortsätta spela in unga spelare som Lorenzo Insigne, Stephan El Shaarawy, Manolo Gabbiadini och ge Alessio Cerci, Antonio Candeva och Giuseppe Rossi chansen där framme istället.

Men visst kittlar tanken.

***
Milan förlorade mot Caen. Med 3-0. Totalt utspelade. Ungefär samma problem som tidigare. Virrigt i försvaret och en enda målchans (missad av Matri). Visst det var inte det ordinarie laget som var med men spelare som Mexes, Constant, Nocerino, Saponara, Matri, Zaccardo, Emanuelson och Niang är spelare som vill eller är med i elvan och borde ha kunnat gjort bättre ifrån sig. Någonstans måste det snart börja brännas för Allegri.

Annons

Sådana här typer av förluster är säkerligen impopulära hos Berlusconi trots att det är en träningsmatch. All form av internationell förlöjling är det värsta Silvio vet. Och någonstans hänger Matris floppstart ihop med Allegri eftersom det var “hans” värvning (12 miljoner euro är dessutom rätt mycket). Om inte resultaten och spelet blir bättre väldigt snart lär inte Allegri behöva vänta ända till sommaren 2014 för att lämna Milan.

***
Parma fyller 100 år i år och igår hade man stor fest på Ennio Tardini. Snacka om blågul nostalgifest. Alessandro Melli, Gianfranco Zola ( förbannade Ancelotti!), Hernan Crespo, Fernando Couto mfl var där och så kanske min egen 90-tals favorit i Parma:

[youtubeplay id=”sGyfkZJGE9U” size=”medium”]

Publicerad 2013-10-14 10:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto