Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min VM-Trupp

Lorenzo Medici

Italien avslutade igår sitt VM-kval. Prandelli och hans mannar lyckades gå obesegrade genom kvalet på ett imponerande sätt. Nästa sommar lär det dock bli tuffare.

Här är Min VM-Trupp till nästa sommar:

Målvakter:
Gianluigi Buffon, Federico Marchetti, Salvatore Sirigu

Inga konstigheter. De tre just nu bästa målvakterna. Om Prandelli väljer att ta med ett namn för att lära borde Francesco Bardi kunna ligga bra till.

Mittbackar:
Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Andrea Ranocchia

Juve-trion känns rätt given trots att de är vana med trebackslinje och Prandelli oftas väljer en fyrbackslinje. Chiellini och Barzagli är Italiens två bästa försvarare. Jag har inte gett upp hoppet om Ranocchia men då måste han ha en bra säsong. Har han inte det skulle jag titta på Angelo Ogbonna eller Davide Astori som alternativ.

Annons

Ytterbackar:
Cristian Maggio, Federico Balzaretti, Mattia De Sciglio, Manuel Pasqual

Balzarettis uppvaknande betyder att han är en man för VM för mig. Fördelen med De Sciglio är att han kan spela på båda kanterna vilket betyder att han och Maggio kan starta fastän båda är högerfotade. Pasqual har levererat under ett tag nu och kan komma att ta sista platsen. För drygt ett år sedan menade jag att både Lorenzo De Silvestri och Aleandro Rosi skulle vara med i snacket om en plats i VM-truppen, nu är De Silvestri med och Rosi är nog inte jättelångt ifrån. Gör någon av dem en bra säsong kan de definitivt få åka med till Brasilien. Om Maggio inte levererar under året och Ignazio Abate gör det är jag redo att plocka in Milan-spelaren.

Innermittfältare: 
Claudio Marchisio, Riccardo Montolivo, Daniele De Rossi, Andrea Pirlo.

Annons

Fyra spelare som känns väldigt givna både för Prandelli och även för mig.

Offensiva pjäser (mittfältare eller yttrar):
Alessio Cerci, Antonio Candreva, Alessandro Diamanti, Alessandro Florenzi.

Fyra spelare jag gillar väldigt mycket och som jag vill ha med allihop. De är flexibla spelare som kan  ta många roller vilket är en stor fördel i ett mästerskap.

Anfallare:
Mario Balotelli, Lorenzo Insigne, Giuseppe Rossi, Stephan El Shaarawy.

Men om jag ska ta med de fyra spelarna ovan blir det knepigare här. Om El Shaarawy hittar formen vill jag ha med honom samt att Rossi och Insigne är spelare jag vägrar att plocka bort. Balotelli är given. Det innebär att jag inte får plats med en “back-up” till Balotelli vilket är en risk. Om El Shaarawy inte hittar formen eller om jag ändå måste ha med en “ersättare” till Super-Mario är jag mer förtjust i Gabbiadini än t ex Osvaldo eller Gilardino. Om Giovinco gör en kanonsäsong är han med i snacket. Totti? Fortsätter han som han gjort och är fräsch (långt ifrån säkert) är han kanske trots allt dröm-alternativet att förverkliga.

Annons
Publicerad 2013-10-16 09:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto