Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tillbaka där vi var - På väg mot omgång åtta

Lorenzo Medici

Vi har väl inte glömt bort var vi var någonstans? Romas sju raka segrar, Milans skade-haveri, Napolis och Juventus stabila säsongsinledning, Cassano leker Cassano, tömda kurvor, Bologna och Sampdorias svaga inledning, Gasperinis återkomst.

Efter en dramatisk VM kval-vecka var jag nästan tvungen att påminna mig vilket kapitel vi låg på Calcions sagobok. – På väg mot omgång åtta. Ett kapitel utöver det vanliga. För det är en glimrade Serie A-helg vi har framför oss med Roma-Napoli redan imorgon som rena fredags julklappen att öppna och kasta sig över.

Men visst blir det även intressant att följa upp Solens derby med Milan-Udinese på lördagen för att se om Allegri kan skaka liv i laget och om Montolivos och Kakas friska kroppar kan hjälpa något. Vad bjuder Balotelli på? Kan Di Natale och Muriel ge f.d Udinese-backen Zapata huvudvärk?

Annons

Sedan söndag med hat-mötet mellan Fiorentina-Juventus (i ärlighetens namn är Fiorentinas möte med Milan numera nästan lika intensivt i ilska). Kan Viola återta tappad mark och störa mästarna? Eller gnider Contes maskin vidare i jakten på de rödgula från Rom?

Mycket att se fram emot.

Nu är det vara klart. Erick Thohir kommer att ta över. Morattis era är till ända (jag kommer behandla det mer på söndag). Givetvis har det redan fått transferryktena att gå i spinn. Nainggolan, Verratti (märkligt rykte då de redan har Kovacic och Taider som är ganska lika spelartyper), Fernando, Insua, Castillo, Vrsaljiko, Abel Hernandez.

Återstår att se om någon av dem kommer i januari men det känns spännande att Inter överhuvudtaget kan omge sig med sådana typer av rykten igen.

Viktiga avstängningar i helgen: Mexes, De Jong, Balzaretti och Mirante. Några spelare som tyvärr fortfarande är skadade: El Shaarawy, Ekdal, Gomez, Vucinic och Milito. Spelare man hoppas ska fortsätta där de slutade för två veckor sedan: Giovinco, Iturbe, Gervinho och Mertens. Jag känner att saker och ting börjar återgå till den rätta vardagen igen. Jag känner lugnet och ivern sprida sig i mina calcio-smittade ådror.

Annons

Det känns bra.

Publicerad 2013-10-17 09:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto