Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det åttonde undret

8-0-0-21-1. 8 Segrar, 0 oavgjorda, 0 förluster, 21 gjorda mål och 1 insläppt mål. Nej, det är ingen fantasirad. Nej, den tillhör inte Barcelona eller Bayern Munchen. Inte ens ett CCCP back in the days hade väl kunnat fixa dessa siffror. Nej, miraklet tillhör Roma.

För igår kom det åttonde undret. Seger mot Napoli. Benitez män som varit så bra hittills med tuppkammar, argentinare och en liten bländande italienare. Det spelade ingen roll för Garcias Roma hittar alltid ett sätt att vinna sina matcher på. De är som en ständig fängelse-rymmare där du inte alltid vet hur det gick till.

Napoli kunde ha fått matchen att gå annorlunda med lite flyt och bättre skärpa. Goran Pandevs friläge borde ha omvandlats bättre (en frisk Higuain hade nog inte missat) och Lorenzo Insignes stolthet att inte falla när han kunde ha gjort det, belönades med ett skott i utsidan av stolpen istället för mål. Där kunde matchen hade tagit en annan väg. Men det gjorde den inte.

Roma fick sin legend och referenspunkt Francesco Totti skadad tidigt i matchen, men klarade av det. Det är som att det inte finns något som kan stoppa Garcias rödgula armés matchplan. Miralem Pjanic skruvade in en frispark som såg både fantastisk och inte helt otagbar ut på samma gång.

Marco “Outcast” Borriello hoppade in och gjorde det han är bra på. Det vill säga hårt jobb, fysik och en del furbo-fyllt anfallspel. Precis som när han fräckt nog drog i Cannavaros tröja och sedan föll i rätt tidpunkt. Det var en blandning av Borriellos fusk och Cannavaros klantighet. Men där hissades den rödgula flaggan. Det röda kortet för ex Capitano-Cannavaro och Pjanics säkra 2-0-straff blev naturligtvis för mycket för de ljusblå.

Men Roma imponerade i andra halvlek. De stängde till allt. Det fanns inga utrymmen för Hamsik och Insigne att hitta in i, alla luckor stängdes effektivt till av De Rossi (äntligen lika bra som när han var som bäst), Castan, Benatia och Strootman. Roma menar allvar och har låtit resten av världen få veta det.

Romas åttonde under är ett faktum.

Publicerad 2013-10-19 kl 07:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons