Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chiellinis armbåge sänkte Juve… inte Ronaldo

Lorenzo Medici

Jag börjar bli trött på dessa godtyckliga utvisningar där armar touchar ansikten och spelare faller som de fått en käftsmäll. Giorgio Chiellinis utvisning igår var en sådan. Den gänglige försvararens arm berörde Cristiano Ronaldos ansikte, portugisen förstärkte och Chiellini åkte ut. Domarna har blivit tillsagda att vara hårdare vid farligt spel men för mig måste de lära sig att se när det verkligen är farligt spel eller avsiktligt. Förseelsen igår var varken eller.

Det som bör irritera Juventus är att det röda kortet mycket väl kan ha avgjort matchen mot Real Madrid. För så länge matchen spelades elva mot elva var de svartvita inte sämre utan tvärtom så var det Juve som fram till dess hade haft flest avslut på mål.

Innan det röda kortet hade samme Chiellini dock klantat bort Juventus starka upphämtning med att helt onödigt lägga armen om Sergio Ramos i straffområdet. Naturligtvis var det otroligt dumt gjort. Inte minst när Juventus hade gjort en så pass bra halvlek, där de långa stunder lyckats sätta press ett Real i deras egen borg.

Nu står Juventus inför det faktumet att de helst måste vinna resten av sina matcher, möjligen kan sju poäng räcka, vilket är tufft men inte omöjligt. Real Madrid känns långt ifrån som den vita demon som man gjorde för två år sedan så gör Juve bara en toppinsats om två veckor liknande den man var på väg att göra igår är det ingen omöjlig uppgift.

Annons

Men då krävs det större skärpa hos domare och vissa mittbackar.

***

Bäst i Juve igår: Paul Pogba
Klev in helt respektlöst på Bernabeu och var alltid inblandad i matchens puls. Nickade fram till Llorentes mål.

Sämst i Juve igår: Giorgio Chiellini
Straffen var både onödig och avgörande.

Publicerad 2013-10-24 09:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto