Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljusblå sprickor

Lorenzo Medici

Det kan börja med en spricka i taket. Kanske börjar det till och med läcka in. Ett bygge som till slut raseras.

Är det just där vi befinner oss i Casa-Lazio? Ett hem som håller på att nedmonteras för att göras om? Min känsla är att det är fallet. Att det kan börja hända saker. Innan säsongen var utgångsläget lite nu eller aldrig för Lazio. Sista försöket till en Champions League-plats med detta gäng. Men känslan av aldrig kom hastigt och olustigt.

Miroslav Klose har inte bara hintat om att det här blir hans sista säsong i “biancoceleste”, det känns som en garanti att det blir så. Ryktena om att Hernanes vill lämna efter säsongen eller redan i januari är inte nya, det har varit ett faktum ända sedan han inte velat förlänga sitt kontrakt med Lazio. Klose och Hernanes kommer inte bära den ljusblå tröjan nästa säsong. Det kan vi mer eller mindre utgå ifrån.

Annons

Och där någonstans börjar även Lazios revolution. Men den kan komma att fortsätta med att Vladimir Petkovic försvinner också. Redan innan jul om resultaten inte blir bättre eller om den välartikulerade sergeanten tröttnar själv och lämnar in sin avskedsansökan.

Sinisa Mihajlovic väntar i kulisserna. Kanske har Claudio Lotito förträngt Mihajlovics totala misslyckande i Fiorentina. Kanske litar han bara till att han troligen är ett populärt namn bland supportrarna sedan hans tid i klubben som spelare.

Men med Mihajlovic kommer också den övriga revolutionen. En föryngring av truppen, att spelare som Felipe Anderson, Onazi, Bryan Perea, Keita Balde ska lotsas in som lagets nya stjärnor. Jag undrar om Mihajlovic är rätt namn för det. Jag är tveksam till att han har tålamodet och kunnandet att lära och ge de yngre spelarna chansen. Jag ser mycket hellre att Petkovic vill och får fortsätta att bygga ett nytt lag. Vem som än lotsar laget vidare går nog en tuff tid till mötes.

Annons

Jag kan i vilket fall se de där sprickorna i i taket.

Publicerad 2013-10-25 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto