Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hög tid att vinna

Lorenzo Medici

Inter vann igår. Det är sannolikt att både Juventus och Napoli också gör det idag. Fiorentina kan mycket väl vinna mot Chievo.

Det betyder att det finns två tränare som måste vinna idag. Massimiliano Allegri och Vladmir Petkovic. Milan och Lazio bör inte tappa mer i striden om Europa-platser. Allegri har mycket riktigt pratat om att matchen mot Parma är en nyckelmatch.

Givetvis framför allt poängmässigt men även på en del andra plan. Dels så gäller det att följa upp en klart positiv match mot Barcelona, samma typ av koncentration och försvarsarbete måste upprepas. Sedan blir det intressant att se Balotellis reaktion på den kritik han fick i veckan av sin tränare. Nu ska det tydligen bli mindre bling-bling och bättre inställning. Nu blir det också andra gången han och Kaka spelar tillsammans. Deras kemi är troligen helt avgörande för Milans närmsta framtid.

Annons

Spekulationerna i veckan menade att Petkovic har en dryg vecka på sig. Att de tre närmsta matcherna kommer bli avgörande för hans framtid. Personligen skulle jag inte sätta sådana ultimatum då jag föredrar Petkovic framför de namn som nämnts. Men matchen mot Cagliari ikväll är den första i raden som måste vinnas.

Två lag som inte har råd att tappa fler poäng. Inte minst för att de möts på onsdag.

***
Förmodligen var det främst Verona som var dåliga snarare än att Inter var särskilt bra. Men Mazzarris gäng visade ändå försök på snabbt passningsspel och hade god kontroll på matchen. Den som imponerade mest på mig var Rolando. Kanske inte så mycket för målet utan för att han äntligen visade den typen av försvarsspel som gjort honom till landslagsman. Kanske handlar det trots allt mest om acklimatisering för portugisen.

Annons

***
Juventus är på krigsstigen. Genoa kan få lida för att de kände sig orättvist behandlade mot Real Madrid i veckan.

***
Antonio Cassano vs Milan. Finns mycket att hämta där.

***
Att vinna mot Juventus inför fullsatt stadion där man har publiken i ryggen är spektakulärt och underbart men vill man vara ett topplag gäller det att vinna de matcherna där det är svårare att “tända till”. Fiorentina måste visa att de kan följa upp segern mot Juventus med att vinna mot Chievo på bortaplan om man vill drömma om Champions League.

Om ni missat det så gör alltså Luigi De Canio debut på Catanias bänk idag.

***
Roma möter Udinese utan Francesco Totti och Gervinho. Dags för första poängtappet kanske?

Publicerad 2013-10-27 09:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto