Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hipster-Inter och Allegri mot väggen

Lorenzo Medici

Jag undrar om Erick Thohir inser att han är en hipster-president när han droppar favoritspelare som Nicola Ventola och Oba-Oba Martins. Det är ju snarare frågan om kultspelare än riktiga Inter-legender.

Kanske satte han också morgonkaffet, eller snarare nattmackan, i halsen när han såg German Denis kraftnicka in Atalantas kvittering bakom Handanovic. Eller svor varje gång Kovacics och Guarin fick bollen för långt ifrån sig. Eller blev irriterad av att Mazzarri använder sig för lite av Mauro Icardi.

Kanske var han ändå nöjd med en poäng mot Atalanta. Det var ju trots allt ett rättvist resultat sett till spel och chanser.

Om Thohir kommer bli en president som kommer ha mycket eller lite tålamod får tiden utvisa. En som verkar ha tappat tålamodet är Silvio Berlusconi. Det var väntat. Att det efter Parma-förlusten skulle läcka ut en Silvio-irritation. Med tanke på position och poängskörd är det väl heller inte helt konstigt att Massimiliano Allegri sitter löst till. I vilket fall inte i den italienska vardagen. Ikväll mot Lazio har han ryggen mot väggen den gode Allegri.

Annons

Man kan tycka vad man vill om den Toscana-födde tränaren men inte tusan är det främst hans fel att Milan befinner sig där de befinner sig. Men man sparkar inte den som sitter på knappen till falluckan (även om en försäljning av klubben kanske vore det bästa).

När Milan gör en bra insats som t ex i förra veckan mot Barcelona är Berlusconi väldigt snabb på att framhäva att Allegri lyssnat till hans råd. Givetvis hade han inte sagt ett pip om några råd om Milan hade förlorat med 0-4. Då hade Allegri fått stå där själv med brallorna nere. Det är så han jobbar den gode Silvio.

Om inte Allegri sparkas under säsongen kommer han ändå få lämna efter den. Det är skrivet i stjärnorna och det är tydligt undertecknat i Berlusconis agenda. Det höll ju redan på att ske innan sommaren då Galliani troligen till slut fick medla för att behålla Allegri.

Annons

Han fick fortsätta men under förutsättningarna att spela som Berlusconi vill. Alltså med en trequartista bakom två anfallare. Det är väl därför Valter Birsa fått så många chanser från ingenstans. Hur mycket som är Allegris egen själ i detta och hur mycket som är nickedocka är inte lätt att avslöja, men att försvaret läcker, det gör det nog oavsett. Matchen mot Lazio är naturligtvis väldigt viktig för Allegris framtid.

Adriano Galliani har nog bett Pippo Inzaghi att värma upp.

***
PS* Vem som än tränar Milan efter jul, borde vara förtrolig med 4-2-3-1. För den här formationen är inte så pjåkig om man får alla att fungera på alla cylindrar: Gabriel, De Sciglio, Mexes, Rami, Abate; De Jong, Montolivo; Honda, Kaka, El Shaarawy; Balotelli.

***
PS* Fiorentina-Napoli är en riktig pärla till match ikväll.

Annons
Publicerad 2013-10-30 10:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto