Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stora trion rycker i lilla uppförsbacken

Lorenzo Medici

Så har tre lag ryckt i tabellen. Roma som spelar ikväll är fortsatt i topp och sedan Juventus och Napoli som nu har sex poäng till godo ner till Verona och Inter. Ett litet ryck i första lilla uppförsbacken på ett långt lopp. Men rycker man tillräckligt hårt kan försprånget bli för långt för de övriga.

Medan Juventus klättrade till en 4-0 seger mot Catania måste man nog påstå att Napoli hängde på med hjälp av lite domar-doping. Fiorentina skulle ha haft straff när Juan Cuadrado sparkades ner i straffområdet men istället blev colombianen utvisad för filmning. Calvarese har alltid varit en relativt medioker domare men även en medioker domare borde ha sett bättre. Jag räknar med att Cuadrados utvisning blir hävd i efterhand. Allt annat vore en skandal och total brist på självinsikt.

Annars var Dries Mertens mål en riktig pärla. Vilket även Kakas första fullträff för säsongen var. Brassen var Milans främsta glädjeämne men tyvärr fanns det inte så mycket mer positivt att rapportera om Milan. Lazio förtjänade sin poäng och hade dessutom ett par bra chanser att knipa segern i slutet.

Annons

Så fort jag började ifrågasätta Di Natale och Udinese och att de gått i väggen så gör han givetvis mål och de vinner. Nu börjar väl den sedvanliga jakten på Europa-platser gissar jag. Med tanke på att deras andra målskytt hette Muriel och att Pereyra spelade fram är oddsen goda att de fått igång sina tre viktigaste offensiva spelare.

Jag vet inte om Torino och Giampiero Ventura älskar dramatik, spänning och oavgjorda resultat men återigen är man med i en match där det svänger och slutar 3-3. Emersons 3-2-mål var kanske omgångens snyggaste.

Genoa hade en del flyt mot Parma som hade flera fina chanser där de var nära att göra mål. Gilardinos mål räckte dock till seger.

Verona och Luca Toni vet bara hur man vinner på hemmaplan och ångar på i sitt gula lok.

Beröm till Bolognas ledning som inte sparkade Stefano Pioli när t ex Zamparini eller Cellino hade tryckt på avfärdarknappen för länge sedan. Nu har Bologna två raka segrar och 0-3 borta mot Cagliari utan Diamanti och det är starkt jobbat.

Annons

Apropå president Cellino och avtryckarknappar så har Cagliari förlorat två raka nu.

Mina odds för tränare som kan sparkas innan eller efter helgen ser ut så här:

Delio Rossi (Sampdoria) 60 % Eusebio De Francesco (Sassuolo) 60 %
De ligger sämst till därför att de möts i helgen. Förloraren där kan ryka.

Massimiliano Allegri (Milan) 50 %
Vete tusan om han har råd att tappa poäng mot Fiorentina men även om de gör det lär man inte sparka honom förrän efter Barca-matchen i så fall.

Giuseppe Sannino (Chievo) 50 %
Matcherna mot Roma (ikväll) och Bologna lär avgöra hans framtid. 0 poäng och det är goodbye.

Davide Nicola (Livorno) 40 %
Inte så säker på att president Spinelli gillade upphämtningen från 0-2 till 3-2 mer än han blev irriterad på att det blev 3-3 och bara en poäng till slut. Matchen mot Atalanta i helgen känns viktig.

Annons

Luigi De Canio (Catania) 20 %
4-0 mot Juve svider och Napoli borta i helgen är inte lätt. Jag ger honom dock två matcher till innan de tar tillbaka Rolando Maran.

Diego Lopez (Cagliari)  20 %
Lopez har bra rykte och är omtyckt. Men om två förluster förvandlas till tre i helgen kan det börja klia i Cellinos fingrar.

Vore det inte typiskt om Romas första poängtapp kommer mot det lag som ligger sist? För mig är den ologiken väldigt logisk.

Publicerad 2013-10-31 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto